Reflektioner efter Timrå

Två nästan identiska perioder åt varsitt håll, ineffektivitet och för många utvisningar. Där har ni väl det hela från igår. Här kommer fler reflektioner.

Andra mötet på en knapp vecka mot Timrå inleddes som det såg ut i Umeå, ett Björklöven som var det bättre laget. Bra fart tvingade Timrå att dra på sig utvisningar och på det första tillfället i PP, redan efter 4.37 small det bakom Sami Rajaniemi i Timråkassen. Olle Liss fick sitt speciella läge till vänster och när han får träff smed sin slägga så finns det ingen målvakt i världen som hinner reagera. Tyvärr är ju varken siktet eller passen alltid perfekta, annars hade han gjort fler mål, för det var kring Olle Liss de första tio minuterna handlade om, då vi spelade sexa av dom i PP. Tyvärr slutade perioden endast 1-0 då Björklöven var på tok för ineffektiva. Vi hann även med att missa en straff då Veeti Vainio inte hittade rätt efter att Fredric Andersson rivits ned i halvt(?) friläge. Vi är inte vana att domare dömer straff i sådana lägen, men han hade ju blivit fri om sekvensen fått fortsätta.

I inledningen av den andra perioden började man fundera på om regissören haft idétorka, för de inledande tio minuterna såg exakt ut som i första fast nu med Timrå i förarsätet. Tre PP och ett mål och det ifrån nästan identiskt läge som Liss.

I den tredje perioden drog vi på oss än fler utvisningar, något som Timrå utnyttjade två gånger om till en 3-1 ledning. Även om vi själv fick två chanser i PP så blev tyvärr vårt PP sämre och sämre ju matchen led. Dock lyckades vi sätta en puck i PP med uttagen målvakt efter att tränarduon för andra matchen i rad tagit timeout. Många av oss fans trodde vi drömde, men det visade sig vara ett bra drag, när Gerry Fitzgerald hittade luckan från vänsterkanten. Sen gav vi det en chans i slutet, men Timrå kunde avgå med segern

Noterbart utan vettig statistik (hur det nu är möjligt swehockey.se? ) kändes det som att vi i stort sett vann alla tekningar i den första perioden för att sen förlora typ resten i andra och tredje.

Special teams blev väldigt avgörande. Alla målen i matchen kom i just powerplay, men där Timrå hade hela 50 % och där vi hade hyfsade 20 %.

Björklöven var i mina ögon bättre än Timrå i spelet 5 mot 5, även om den delen i matchen alltså inte gav några mål. Finns många bra intentioner i spelet som sen har man över två matcher inte släppt till några riktigt giftiga chanser för Timrå. Det bådar gott.

Måste bara få lyfta Adam Plant. Vid ett tillfälle kom Timrå fyra mot en och lyckades han liggandes få undan pucken på volley och en annan gång avstyra ett potentiellt friläge, också liggandes på isen. Han är rätt okonventionell i sin spelstil, men ack så nyttig.

Spontant känner jag mig väldigt till freds med vart Björklöven befinner sig just nu. Bortser vi från Luleåmatchen, så har vi svarat för tre riktigt bra insatser mot SHL motstånd, även om jag inte riktigt ser hur Timrå ska lyckas undvika sistaplatsen i SHL.

Nu tar Björklöven lite matchledigt fram till den 8 september då vi tar oss av MODO på bortaplan i SCA-cupen.

Era reflektioner efter 2-3 mot Timrå?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 27 augusti, 2021 kl. 16:17
  Permalänk

  It might help if you took your rose-tinted glasses off once in a while. Timrå were much better periods 2 and 3 and are still messing around with their team in these training matches. Does losing in May till hurt?

  Svar
 • 27 augusti, 2021 kl. 22:28
  Permalänk

  Jag är mer lugn nu än vid samma tid förra året
  För då såg det inte bra ut någon gång.

  Svar
 • 3 september, 2021 kl. 19:30
  Permalänk

  Har ni lagt ner bloggen eller tappat intresset för laget, inte en kommentar eller artikel trots nyförvärv???

  Svar
  • 3 september, 2021 kl. 20:54
   Permalänk

   Nej då Bobby Orr, bloggen är inte nedlagd vad jag vet och intresset för laget lär aldrig svalna.. Numer iaf ett uppdaterat truppläge med Ryan Gropp som jag tycker definitivt spetsar vår fw-sida.

   Svar
 • 4 september, 2021 kl. 18:27
  Permalänk

  Ingen i hela landet vet alltsa skott statistiken i denna match ? No big deal men vore lite smakul o veta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: