Reflektioner efter Timrå

Repris på fjolårets hockeyallsvenska final då nyblivna SHL-laget Timrå gästade A3 Arena. Björklöven fick dock en viss revansch efter att ha vunnit med 5-2 där framförallt Veeti Vainio visade vilken extremt skicklig spelare han är och vi fick även svar på en hel del frågor. Här kommer fler reflektioner.

Försäsong är trots allt försäsong, men det är där grunderna ska sättas och nu börjar vi efter tre matcher se linjer och struktur i Björklövens spel. Igår fick vi också se mer anfallsspel än vad det handlat om i de två inledande matcherna. Man kan också ganska snabbt konstatera att Timrå torde få det tufft i årets SHL. Enorm skillnad emot vad vi sett i motståndsväg tidigare från den ligan. I Timrå handlar det precis som tidigare att slänga mycket puckar på mål och hoppas på det bästa. Ikväll vann man skotten rätt klart, men förlorade lika klart.

Matchen då? Ja, Vi inledde riktigt bra och ett par halvchanser signerat Olle Liss, Gustav Possler hade nåt giftigt som bara han kan skapa från förlängd mållinje och sen hade väldige Elliot Ekefjärd ett bra läge just innan första powerbreaket. Gerry Fitzgrald var sen nära att trä in pucken via köksvägen men perioden slutade 0-0 där Löven var bättre men Timrå sköt mer. som ni vet är jag redan stormförtjust i Veeti Vainio, men inte bara för hans spelegenskaper utan även att han verkar köra med trashtalk. Hade en rejäl ordväxling med Christopher Liljewall efter att den senare avblåsts under ett PP för spel i målgården. Fint.

I den andra perioden öppnade Gerry Fitzgerald målskyttet, framspelad av både Alex Hutchings och Christopher Bengtsson och här vill jag lyfta fram Bengtsson som på offensiv blå fick en rejäl tackling, men var stark, höll emot, skyddar puck och fick den vidare till Hutch som sen serverade Fitz till 1-0.

Direkt efteråt räddade debuterande Joona Voutilainen ett friläge och han ingav ett väldigt lugn i kassen och såldedes även i försvaret. Kul att vi verkar ha två målvakter som kommer konkurrera om förstaspaden. Det kommer sporra dom att prestera varje kväll. Grymt viktigt!

Publiksiffran 1 007 är årsbästa, men skulle bli bättre om vi Umebor inte verkar gå på hockey två och två. Med åtta per sällskap skulle publiksiffran bli större och stämningen därefter, även om de fåtaliga på H höll igång och gjorde det med bravur.

Gillar snacket i varje spelavbrott. Foto: Lövenbloggaren

Dryga fyra minuter efter ledningsmålet var det dags igen. 2-0 och på reprisen såg det ut som att Axel Ottosson hann vara på pucken innan den trillade in i Timråkassen, men skytten från blå Karl Johansson står ännu krediterad för målet och som man försöker lära barnen. Det är inte viktigt vem som gör målen, huvudsaken är att laget vinner.

I den tredje perioden fick så TImrå till slut lön för mödan att skjuta från alla herrans lägen. Retfullt trillade pucken in och det efter bara 3.29 efter att Per Svensson skjutit ett av sina enormt många skott. Är han deras offensiva lösning efter Jonathan Dahlén?. Här fick Timrå lite momentum, men bra försvarsspel och sen en grym passning av Karl Johansson försatte Felix Girard helt fri i ett PP och avslutet var kliniskt till 3-1. Då var halva tredje perioden gången. Här fick för övrigt Joona Voutilainen en assist.

Så förvaltar man ett friläge. Foto: Lövenbloggaren

Timrå fick dock in ytterligare en puck via en styrning av Christopher Liljewall efter 14.38, men då klev Ja, ni Veeti vem, eller hur? Veeti Vainio toge tt helvarv i Timrås zon, öppnade höfterna ett par gånger för att skapa yta en sk ”kvart-i-tre” och sen ett maskerat skott som hittade in bakom Jacob Johansson i Timråkassen.

Timrå valde sen att ta ut målvakten, men Jacob hann knappt över egen blå linje innan Olle Liss skickade in 5-2 pucken i tom kasse, något han firade med att skicka en slängpuss till flickvännen på läktaren.

I och med segern och det sätt laget agerade idag fick vi svar på många frågor. Linan Alex Hutchings, Gerry Fiztgerald och Christopher Bengtsson är vår förstalina och matchas också så redan nu. Varje gång vi fick tekning i anfallszon byttes de in, ihop med Veti Vainio och Karl Johansson.

Veeti Vainio kommer att få grymt med istid i vinter. Den kylan han besitter, den explosiviteten han har i benen ihop med enormt spelsinne gör att man egentligen frågar, vad tusan gör han i Hockeyallsvenskan?? Nåväl, njut så länge det varar, vilket tyvärr inte kommer att bli länge. Max en säsong.

Veeti Vainio. Bästa nr 6 sen Kim Karlsson. Foto: Lövenbloggaren

Fanns fler utespelare som visade säsongsbästa, bättre drag i kaptenslinan, junioren Ludvig Nilsson gjorde inte bort sig de få byten han fick ihop med Elliot Ekefjärd och Axel Ottosson som centrade mellan dessa i deras byten.

Alexander Popovic gjorde en bra match och toppade det med en skön snurrfint i offensiv zon.

Inlånade 18-årige Viljami Juusola lämnar nu laget efter två matcher och har visar att han håller för den här nivån. kanske inte över en hel säsong, men nu vet vi vart han finns.

Joona Voutilaninen ingav ett riktigt lugn i kassen och var jag lite orolig inför säsongen är den oron bortblåst. Vi har ett grymt målvaktspar som kommer sporra varandra till stordåd.

Tyckte mig se mer linjer i de två powerplay vi hade. Även om det inte resulterade i mål i uppställt spel så fanns det intentioner. Mål gjorde vi ju, men det på en kontring. Även vårt boxplay såg bättre ut.

Nä, ser bättre och bättre ut tycker jag, vad tycker ni?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 21 augusti, 2021 kl. 09:53
  Permalänk

  Joona Voutilaninen såg grymt stabil ut inga yviga rörelser lugn i målet. Riktigt bra

  Svar
 • 21 augusti, 2021 kl. 10:31
  Permalänk

  Varför inga highlights från igår?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: