Reflektioner efter Timrå

Om matchen i onsdags mot BIK Karlskoga hade en doft av slutspel så hade kvällens dito mot Timrå både smak och lukt. Det kan bli en riktigt häftig hockeyvår om vi sköter våra kort rätt. Här kommer fler reflektioner.

Vi slår alltså suveräne serieledaren Timrå med 4-2, men jag säger som Hans Wallson efter matchen, det finns fortfarande saker att jobba på. Spelet flyter ju inte så som vi vill hela tiden, men samtidigt är det oerhört starkt att slå både BIK Karlskoga och Timrå inom tre dagar utan att vara direkt på topp.

Topp var dock vår förstaperiod där det mer eller mindre bara var ett lag på banan och det skvallrade också 18-6 i skott om. Ledningen med 1-0 borde dock ha varit större och överläget borde utnyttjats bättre för så dominerar man inte mot Timrå över 60 minuter. Vetskapen att de skulle komma in i matchen fanns där. Målet inskickat via köksvägen av Alexander Wiklund. Noterbart från den första perioden var ju tacklingen som Alexander Deilert åkte på. Han grinade illa och såg ut som en smäll mot vänster knä och provade spela efter det, men klev sen av. Återkom sen i den andra perioden och slutförde matchen, men verkade stört i spelavbrotten. Om det var problem med ett knäskydd eller smärta låter jag vara osagt, men skadehelvetet verkar vilka jaga oss.

I den andra perioden messade förresten SweetAngel och frågade om isen verkligen inte lutade mot Ståplats H och undran var befogad för lika dominant som Björklöven var i den första perioden, lika dominant var Timrå i den andra. 7-15 i skott och kvitteringen skulle också komma snabbt, bara 58 sekunder in i perioden och det på ett skot som gick via Daniel Rahimi och ställde Kevin Poulin i Lövenkassen. Sen städade vi av ett par PK:s på ett ypperligt sätt innan matchens snackis inträffade. Ingen har nämnt att det hela inleddes med att en av huvuddomarna druttade på ända i Björklövens zon och fällde en Timråspelare så vi kunde kontra i en fyra mot tvåa. Jag rodde hela situationen var över när Teemu Eronen mer eller mindre inte gjorde något, men pucken hamnade framför mål, Sebastian Selin trycktes in i Timrås målvakt Jacob Johansson och Alexander Wiklund hittade pucken och skickade den i mål. Efter videobedömning dömdes det mål, i min bok korrekt, men förstår de som tycker att det borde dömts bort. Ibland gör det med, ibland emot och brukar jämna ut sig. Det mest frustrerande är väl kanske den inkonsekvens vi ser i bedömningarna. Bara nåt anfall senare blåstes J.T. Brown av och den var betydligt mindre i målgården än Selins. Eller Erik Walli Walterholms utvisning i tredje? Hade den exempelvis tagits om Kevin Poulin inte skadats två gånger denna säsong i kontakt med motståndare? Diskutera i små grupper. Det är i alla fall sånt som skapar irritation hos mig.

Nåväl, ledning med 2-1 efter två perioder var mer än jag hoppats på i det läget och att Timrå skulle komma ut starkt i tredje var liksom givet. Sen var ju då skadedjävulen och drog oss i byxorna igen när Adam Plant fick en smäll mot huvudet och när han vansinnig gjorde kaffeved av sin klubba på bästa Lucas Sandström-manér, trodde jag att han ”slagit upp” sin hjärnskakning. Efter lite vila återkom han dock i spel och som han avslutade matchen. Som vanligt låg han, han simmade, han kröp på knä och var överallt. Älskar han spelstil och att den smittar av sig på backpartner Daniel Rahimi. Hans liggande spel på Jonathan Dahlén i slutet var magisk.

Före det skulle dock Timrå kvittera och det var ett fint mål, när Sebastian Hartmann hittade bladet på Jacob Blomqvist i slottet, trots att Karl Johansson hade bra koll på Blomqvist, men det är sån kvalité som kan komma att avgöra en slutspelsserie.

Den kvalitén visade även lagkapten Fredric Andersson upp när han bara 1.25 senare gav Björklöven ledningen på nytt, där han hittade en minimal lucka på en ett läge som liksom bara dök upp.

Timrå ryckte sen på med uttagen målvakt, men Tyler Vesel skulle sätta spiken i kistan med bara tre sekunder kvar av matchen. Måste dock säga att jag ärligt inte gillade att han tog det där skottet. Han kan omöjligt varit 100 % säker på att et skulle sitta om hade han missat hade Timrå fått en tekning i offensiv zon med 3 sekunder kvar. En ocean av tid att vinna tekning och dundra in en kvittering. Bättre att han tar hem pucken där och matchen är över.

Vi vinner och visar att vi inte är något man bara kan komma och köra över. Vi behöver vrida på lite skruvar i vårt PP, men vårt PK såg väldigt stabilt ut. Gillar den tryggheten vi har i försvaret nu när Poulin och Plant är tillbaka. Fredric Andersson verkar behöva dessa matcher för att vakna till rejält. Bra match ikväll. Han passade också på att likt Alexander Deilert mot BIK att göra sin 200:e (och 201:a) poäng i hockeyallsvenskan. Grattis, Freddan! Totalt sett många som taggade till och ändå finns mer att ta av. Sen är jag inte rätt person att bedöma Timrås insats.

Avslutar med att notera att Hans Wallson var aktiv att matcha rätt kedja mot Timrås fruktade Dahlénlina och ofta fick våra transatlanter kliva av eller vila när det blev tekning i egen zon. Bra matchat så matchen igenom och något för er som skriker efter tränarduons avgång. Det matchas i matcherna.

Hans Wallson var väldigt aktiv i sitt matchande denna kväll. Foto: Lövenbloggaren

Era reflektioner efter match ett av två denna helg mot Timrå?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 5 februari, 2021 kl. 23:48
  Permalänk

  Har aldrig krävt någon avgång av Wallson.
  Men,att han bara skulle coacha hårdare.

  Svar
 • 6 februari, 2021 kl. 00:22
  Permalänk

  Äntligen lite action i båset!

  Svar
 • 6 februari, 2021 kl. 00:38
  Permalänk

  Löven kan inte fortsätta spela i egen zon som man gör nu.
  Jämför man med förra säsongen så är det som natt och dag.
  Att som nu vid upprepade tillfällen försöka ta sig ut ur egen zon genom att spela in pucken centralt (in mot slottet) kräver oerhörd organisation, disciplin, skridskoåkning och passningsskicklighet.
  Om det handlar om att utveckla ett sådant, liksom SHL-anpassat, spel så tvivlar jag på att man hinner det denna säsong. Särskilt med ett lag fyllt av transatlanter och ett lag som byter spelare titt som tätt.
  Om det här laget däremot väljer att enkelt ta sig ur egen zon så finns det bra krut framåt.

  Svar
 • 6 februari, 2021 kl. 01:14
  Permalänk

  Hade Pontus fryst pucken när det var dryga 10 sekunder kvar nere i Timrås zon istället för att lägga den mot mål så hade det varit slut där o då.

  Svar
 • 6 februari, 2021 kl. 06:50
  Permalänk

  Blev nästan gråtfärdig av lycka när de dömde mål nr 2. Wiklund gör inte en tillstymmelse att ens inträda målgården då deras bak sätter klubban mellan benen o trycker in honom i mål och låser fast. Fattar inte hur dessa backar tänker överhuvudtaget…dessutom farligt för egen målvakt. Bästa beslut jag sett på länge. Och ja, jag är objektiv i målsituationer för jag vill ha fler mål

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: