Reflektioner efter Timrå

Förberedde mig på pressläktaren med att konstatera att det var en ynnest att få vara på plats bevittna den första matchen när den bästa ordinarie truppen i Hockeyallsvenskans historia skulle spela ihop. Under den andra perioden var jag nära på benägen att tänka om men vidhåller det jag sagt hela sommaren. Björklöven största motståndare är inte laget på den andra planhalvan utan det är dom själva.

I Björklöven, på både gott och ont, finns inte hierarkin i kedjorna utan där kan alla leverera, men samtidigt kanske inte ha den där nyttiga pressen på att det är vi som ska leda laget, såsom Timrå har. Det är ju ingen direkt någon dikt och förbannat lögn att det är Jonathan Dahlén som ska leverera i Timrå.

Om det sen var mest märkligt att se Dahlén i nr 16 eller Vesel i nr 10 låter jag vara osagt. Tänk bara vad ett ändrat nummer kan förändra helhetsuppfattningen av en spelare? Någon som håller med?

Tyler Vesel har bytt nr 15 till nr 10. Foto:Lövenbloggaren

Matchen då?

En rätt intetsägande första perioden som präglades av tempo och fart så till den milda grad att spelkvalitén ofta blev lidande.

Timrå gjorde matchens första mål redan efter 1.20 där Daniel Rahimi inte fick bort en höjdpuck i zon med handen och vips var Timrå två mot noll och då ska det ju vara mål.

Noterbart i den första perioden var ju att Timrå försökte få pucken mot mål så fort det fick i sina anfall, medan Björklöven ofta, likt ifjol, ville lägga ofta en nästan alltid två passningar för mycket. Därför var också skotten 2-8 efter 13 minuter trots att det var ganska jämt.

Vi skulle kvittera och det genom vår PK-specialist Alexander Wiklund. Ifjol blev det tre mål i PK för hans del och det skulle ju bli ett till i denna match. Alla dessa fem på assist från radarpartnern Sebastian Selin.

1-1 efter en som sagt rätt intetsägande förstaperiod. Då skulle den andra perioden säga desto mer.

Först det mycket märkliga 1-2 målet, där en höjdpuck fick en ytterst märklig studs där Jonathan Dahlén fick den yta han behövde och även om det var mer tur än skicklighet när det pucken hittade målet via Jens Lööke så var det början till slutet. Varför fick Dahlén ingen assist på det målet?

I typ nästa anfall satt 1-3 efter ett snabbt anfall där vi stod rejält på hälarna och Lövenspelarna såg mer än villrådiga ut. Vad var det som hände?

Inom loppet av 4.08, mellan 13.57 och 18.05 skulle sen Timrå göra ytterligare tre mål, ett vardera i fem vs fem, fem mot tre och fem mot fyra. Sammtaget såg alla dessa mål väldigt enkla ut och missförstå mig rätt. I fem mot tre ska man kunna göra mål, men även där såg det pinsamt enkelt ut… eller skickligt, vilket sida på isen man nu har sina sympatier.

Alexander Wiklund skulle sen tröstmåla och då återigen i PK. Ett utlägg av Sebastian Selin som ångloket Wiklund gick på. Timrå backen Marcus Hardegård blev så stressat att han fick ett felskär och gav Wiklund den där lilla extra ytan för att ta sig för och sätta friläget. 1-5 i den andra perioden och man visste knappt vad man skulle tro. Tydligt var att Björklöven vek ned sig vid de två snabba 1-2 och 1-3 målen. Man tappade attityd och vilja. Sen har/hade Timrå fler spelare som ville göra skitjobbet. I Löven har vi många som gärna valsar runt och lirar fint i hörnen, men det är framför kassen de flesta målen görs och det kan vara ett orosmoln inför säsongen. Sen var Timrå betydligt tightare över hela banan och tillät oss inte att komma i snabba spelvändningar som ju är Björklövens signum.

Jag väljer att inte kommatera Justin Crandalls matchstraff då jag helt enkelt inte såg situationen, men han själv sa efter matchen att han inte trodde på en eventuell avstängning.

I den tredje perioden skulle så Björklöven få upp ångan. Om det sen berodde på att Timrå mer bevakade ledningen eller att lövenspelarna insåg att man var tvungen att skärpa sig låter jag även det vara osagt.

Till slut skulle vi vinna en kamp framför mål när Tyler Vesel rakade in en retur på Adam Plants skott till 3-6, ett av få som gick igenom vilt offrande Timråspelare. Timrå replikerade dock direkt till 3-7, men 4-7 av Pontus Anderasson i powerplay och sen 5-7 av Alex Hutchings, även det i PP gav ett visst hopp om poäng, men trots en del var lägen och utplockat målvakt så slutade matchen 5-7.

En liten slagsmålsunge fick vi också uppleva efter slutsignalen.

Foto: Lövenbloggaren

Löven visade bra attityd i den tredje perioden, men det känns som att man vill att motståndarna ska sätta en måttstock på matchen som man sen förhåller sig till istället för att sätta måttet själv. Det blir något för firma Wallsson/Lathi att jobba på.

Nu gör vi bokslut för försäsongen 20/21 och inväntar ett nytt möte med Timrå, det i seriepremiären den 2 oktober, det i

Era reflektioner efter gårdagens möte med Timrå? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 25 september, 2020 kl. 17:55
  Permalänk

  Försäsong är en sak.Förlora mot Timrå är ochså en sak.
  Släppa in 5 mål hemma kan hända.
  Men,med i praktiken fullt lag,släppa in 5 mål på en period i hemmaborgen är fantamig inte ok!!!
  I ett genrep!!
  Trots försäsong….
  Såg inte matchen,såg däremot highlights…
  Otroligt slött försvar i minst 4 mål…
  Hoppas på rejäl skärpning tills på fredag…
  Hoppas att W/L skrek till lite…

  Svar
  • 25 september, 2020 kl. 20:53
   Permalänk

   Hemmaborg är inget som existerar under Coronan med ingen publik. Kolla på valfri liga i alla idrotter så är hemmaplans fördelen borta. Det gäller bara att oavsett hemma eller bortaplan kunna tagga till för match och motivera sig utan det vanliga stödet från läktarna.

   Jag såg matchen igår och har sett den en gång till idag och jag känner mig inte orolig, vi kommer att se ett helt annat lag när serien drar igång.

   Har fullt förtroende för Wallson, Lahti och det lagbygge Kenttä satt ihop.

   Svar
 • 25 september, 2020 kl. 20:46
  Permalänk

  Tycker du gör en bra sammanfattning av matchen så jag tänker inte kommentera så mycket runt det men några saker vill jag belysa.

  Egentligen får inte i ett genrep se ut som det gjorde igår men försäsong är försäsong oavsett vinst eller förlust för vi har ingen aning om till exempel hur hårt lagen kört på träning under veckan med mera. Men ändå kan man kräva att killarna kommer in till match med inställningen att vinna. Igår kändes det lite oinspirerat men jag tror också att matchen var viktigare för Timrå än för Löven efter deras torsk i förra matchen mot oss. Men man måste bara älska inställningen hos Wiklund han känns verkligen som en som i alla lägen ger allt både i med och motgång, en viktig pusselbit att ha i laget. Hela den kedjan är som ett kärnkraftverk som kommer att bli jobbiga att möta i vinter också.

  Poulin har väl inte kommit upp i den nivån som i alla fall jag hade trott och hoppats på men med den meritlistan hur inspirerande kan det vara att spela träningsmatcher och dessutom inför i stort sett tomma läktare ? Tror det var därför han gjorde sina bästa matcher på försäsongen mot SHL motstånd då han hade lättare att tända till, sedan har han inte haft så mycket hjälp av försvaret under dom sista matcherna heller. Jag känner mig i nuläget inte orolig över hans prestation vi får ge Kevin ett antal matcher när serien drar igång så får vi se om han steppar upp. Men han behöver få bättre hjälp av backarna, jag är mer orolig över deras spel.

  Sedan måste jag kommentera Crandals 5 + 20 game som är helt sjukt då det är en klockren höfttackling, om än lite sen, tänker osökt på Lyths utvisning av Cooper för samma sak förra säsongen. Det finns bara ett ord om dom domsluten PINSAMT ! Skulle det rendera i en avstängning så kan hockeyn lika gärna anamma innebandy reglementet. Finns egentligen en sak i det sammanhanget som är mer pinsamt än domarnas beslut det är när Dahlen står och visar tydligt hur Crandal skulle sträckt fram benet, säger bara ha ha ha. Tillägger också att domarkåren måste sluta ge Dahlen fördelar för den så kallade stjärna han är, lite som när Dicken sa till domarna hur länge ska Joel få styra Svensk hockey 😉 Angående domar kvalitén så såg jag SSK-Väsby häromkvällen och det var rent komiskt att se hur domarna agerade och då framförallt vår kära vän Peter Lyth, jag fattar inte hur länge han ska få fortsätta att förstöra för lagen i hockeyallsvenskan han har verkligen noll bollkänsla och spelförståelse.

  Det lilla kramkalaset som avslutade matchen, jag har aldrig fattat varför domarna ALLTID ska ge samma antal minuter till båda lagen vid sådana tillfällen ? Någon måste väl ha initierat kramkalaset och därigenom ska ha ett större straff, fast egentligen tycker jag att det lilla som hände igår inte bör rendera i något alls. Det var inget allvarligt, bara lite tuppfäktning inför det som komma ska.
  Men sedan undrar jag vad hade Timrås tränare Fredric Andersson ute på isen att göra ? Han ska inte befinna sig där överhuvudtaget, nu vet jag inte om han försökte lugna ner eller elda på, jag har läst om båda alternativen. Men oavsett så ska han inte in på isen i det läget, det är inga pojkspelare han basar över.

  I intervjuerna efter matchen så tyckte jag att Wallson kändes helt lugn och trygg i var dom är idag och det räcker för mig. Jag tror eller rättare sagt är helt övertygad om att vi kommer att få se ett helt annat Björklöven nästa fredag, kommer säkert att bli jämt men jag tror vi går segrande ur striden.

  Jag hoppas på att den gamla ”sanningen” dåligt genrep ger bra premiär stämmer. Oavsett så vad jag längtar och ser framemot nästa fredags premiär. Nu köööööör vi !

  Ha nu en riktig go helg alla grön gula fans därute !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: