Reflektioner efter Timrå

Självklart kunde man inte hålla sig från att se matchen, trots semester och vilken holmgång det till slut blev och återigen hittade Björklöven sätt att vinna på. Här kommer fler reflektioner.

Efter en välplanerad dag med långpromenad längs stranden, bad i såväl hav som pool, god mat till både lunch och middag blev det en tidig kväll för att 01.00 lokal tid kliva upp för att se matchen och vilken match det till slut blev.

Kvällens ny. Foto: Lövenbloggaren

Sebastian Selin gav Björklöven ledningen med den första periodens enda mål, detta i powerplay efter drygt nio minuter. Timrå var annars det piggare laget överlag i den första perioden. Från Björklöven en helt ok förstaperiod under förutsättningarna. Lite ovanligt att se Björklöven med så lite puck under kontroll, men viktigt med första målet. Periodens bästa när målskytten Selin i periodpausen hyllade den intränade uppspelsvarianten med krock, nedtag på volley och mål. Fin assist av Fredrik Weigel.

Ett längre tryck från Timrå ger till slut en kvittering när Björklöven misslyckas att lägga ut och likt matchens första mål utnyttjas det misstaget till fullo av Timrå.

Lyckan skulle dock vara kortvarig. Knappt tre minuter senare levererade firma Weigel/Lundberg igen. 1-2 efter ett två mot ett läge. Emil Lundberg målskytt på lyxmacka av assistgeniet Fredrik Weigel.

1-3 skulle också komma då vi satte vår andra, kasse i PP då Olle Liss satte en rejäl Lissil som Victor Brattström inte riktigt hann reagera på, trots oskymt läge.

Timrå tillfördes sen en straff som Joe Cannata rätt enkelt räddade.

Så långt en väldigt väl genomförd match. Stabilt bakåt (96,43%) och effektivt framåt (18,75%). 66,67% i PP. Sen kunde jag hålla med Liss om att det emellanåt blir väl kreativt och svårt i egen zon. Samtidigt var det länge sedan man såg Björklöven lägga, så många sarg ut och nedläggningar i anfallszon.

Olle Liss är ju sen en kille man bara älskar 24/7. Alltid med arenans största leende på läpparna och blir ju inte sämre efter det han bl. a. sa i C More i den andra periodpausen om tiden hittills i Umeå och Björklöven. ”- En jävla rolig tid. Jag trivs skit bra. Vi har ett sjukt bra gäng.”

Tidigt i den tredje kunde Tyler Vesel stängt matchen men Brattström i Timråkassen kunde rädda det friläget.

Nästa läge skulle dock sitta. I en ny snabb spelvändning hittade David Lindqvist William Eriksson på bortre stolpen och 1-4 var ett faktum.

Sen hade Axel Ottosson ett riktigt bra läge att sätta 1-5, men nästa, mål skulle bli Timrås då Jonathan Dahlen kunde, sätta en retur efter lite vekt försvarsspel.
Mitt i detta mål lekte jag med potentiella rubriker om matchen kontra vädret typ ”Björklöven stormar mot svenskt poängrekord!” och ”Björklöven blåser Timrå av isen!” och vips var det 3-4. Sorry.

Axel Ottosson hade sen ett friläge som han inte kunde förvalta. Pontus Andreasson hade ett öppet mål och förstår än idag och förmodligen aldrig förstå inte varför han inte sköt tidigare??

Sen gjorde Joe Cannata en sjuk räddning på en situation som först inte såg ut att bli en målchans. Grymt viktig.

Sen plockade domarna bort en dömd utvisning. Har vi någonsin sett det? Förvisso feldömd, men ändå? Känns lite fel att man väljer detta bara för att det var i ett viktigt läge för Timrå. Knappast att några andra lag fått den totala jumbotrongranskningen som här skedde.

Vi noterar efter segern att de tre bästa i den interna poängligan saknades i Alex Hutchings, Justin Crandall, Fredric Andersson och visst märktes det rent puckinnehavs mässigt, men jäklar så mycket rakare vi spelade. Snabba spelvändning ar som rev stora hål i Timrålaget. Dock väldigt få långa anfall som ofta tröttar ut motståndarna. Sen saknades ju även Brian Cooper och August Tornberg, men defensivt märktes det inte lika mycket.

Timrå sällar sig därmed till Vita Hästen, BIK Karlskoga, AIK och Tingsryd som är de låg som förlorat samtliga matcher mot Björklöven denna säsong.

I och med segern tangerade Björklöven Färjestads svenska poängrekord på 118 poäng. Grattis Björklöven!

Avslutar med en skämskudde. Hur kan Timrå INTE sälja slut till den här matchen?? Nio raka och en typ avgörande mot Björklöven? Värdelöst. Skyll inte på vädret då biljetterna borde ha sålts veckor innan.

Era reflektioner efter Timrå? Skriv en kommentar..

2 thoughts on “Reflektioner efter Timrå

 • 5 mars, 2020 kl. 13:21
  Permalänk

  ”Avslutar med en skämskudde. Hur kan Timrå INTE sälja slut till den här matchen?? Nio raka och en typ avgörande mot Björklöven? Värdelöst. Skyll inte på vädret då biljetterna borde ha sålts veckor innan”

  DETTA! Timrå ligger oftast kring 3-3500 de allra flesta matcher, sen dyker det upp några turister som ser 1-2 matcher per år när det ska avgöras.

  Klubben gör ett svagt jobb med att locka folk samtidigt som medelpadningarna är väldigt bekväma och inte tar sig till matcher/evenemang i onödan.

  Många konserter, ståuppkvällar, föreläsningar och liknande som aldrig säljer ut för att folk i medelpad är oerhört dåliga på att sig ur husets fyra väggar. Giffarna har också ett rätt dåligt publiksnitt för att ha ett upptagningområde med 250.000 pers. (Medelpad, Norra Hälsingland och delar av Ångermanland).

  Ett jävla mysterium.

  Svar
 • 5 mars, 2020 kl. 16:48
  Permalänk

  Minns att jag tyckte att Liss var seg och missade mycket de första matcherna när han kom men nu har han verkligen kommit igång. Och det otroliga är att han laddar länge och backar och målvakt vet att han kommer att skjuta och ändå sätter han dem gång på gång. Igår såg det nästan ut som om han sköt rakt igenom Timrå-keepern.
  Frågan är om vi har haft ett hårdare skott sen Hasse Edlund slutade?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: