Reflektioner efter Timrå

Den senaste tiden har väl Björklövens insatser i min mening liknat en halvseg rulle med några bra sekvenser som ger ett tillfredsställande betyg på IMDb, men när det vankas topplag blir det actionrulle á la Fast & The Furius fast näst intill med nyckeln till frihet som slutbetyg. I går inget undantag.

lagen kom till spel utan två viktiga pjäser var. I Timrå poängmakarna Jens Lööke och Sebastian Hartmann och i Björklöven spelskicklige backen Alexander Deilert och under dagen avstängde tillika poängmakare Justin Crandall.

Innan matchen fick vi se sportchef Per Kenttä förlänga ytterligare ett kontrakt så Alexander Wiklund äntligen skrev på nytt kontrakt och det över två år. Riktigt kul att han är klar för en fortsättning och det ihop med hela sin kedja som kan fungera som en stomme att bygga vidare på, vare sig det skulle bli SHL eller fortsatt spel i Hockeyallsvenskan. Det är väl lite i det som AIK misslyckats som var i ett liknande läge ifjol som Björklöven är nu. Man kunde inte behålla en stomme att bygga laget kring som är så oerhört viktig och se vart man är nu.

Alexander Wiklund skriver nytt tvåårskontrakt. Foto: Lucas Norlin

Matchen då? ja, den inleddes ju i ett furiöst tempo och August Tornberg var ytterst nära att bli matchens första målskytt direkt, precis som senast mot Södertälje. Redan här kunde man se en skillnad i Green Devils sång mellan mötet mot Södertälje och denna kväll. Full syra direkt och frågan om de slutat sjunga än? En decibelmätare på ståplats H hade förmodligen pajat.

Drag drag på GD redan från första sekund. Foto: Lucas Norlin

I Justin Crandalls frånvaro fick Sebastian Selin förtroendet på hans plats i PP1 med Zach Palmquist, Tyler Vesel, Fredric Andersson och Alex Hutchings och den enheten skulle visa sig fungera riktigt bra, vilket kan vara bra att ha med sig under resten av säsongen. Inget mål inledningsvis, men det skulle komma.

I Alexander Deilerts frånvaro i PP2 tog Hardy Häman Aktell den rollen och även han skulle den på ett bra sätt.

Matchens första mål skulle dock inte komma i något powerplay trots att bägge lagen fick varsin chans en första halvan av den första rundan. Målet som betydde 1-0 till Björklöven gjordes istället på en snabb spelvändning där Fredrik Weigel hittade Emil Lundberg som kunde stöta in sitt andra mål för säsongen och snacka om att det målet var efterlängtat. Emil, som haft så många bra chanser, men inte alls fått till det kunde sätta en mål som kändes förlösande. Han växte och svarade nog för sin bästa insats i Björklöven denna säsong. En fantastisk grej vid 1-0 målet är ju hur Olle Liss trycker klubban i ryggen på Weigel för att han ska få mer fart i omställningen. Magiskt!

Vi fick se en tempostark inledning av bägge lagen och trots 8-2 i skott vid det första powerbreaket kändes det ändå som att matchen kunde ta vilken riktning som helst. Timrå kändes giftiga rots att de kanske inte skapade så mycket.

Bra kamp matchen igenom. Ingen som vek ned sig. Foto: Lucas Norlin

Sen fick vi höra klassiska men i ny tappning när det är fullsatt. ”Ta ett steg uppåt och utåt, så att alla kommer upp.” Vet aldrig om det där fungerar? Förr var det väl ett steg inåt mitten? Vart var det med räcken åt alla håll? Om man nu tar ett steg uppåt i en knökfull ståplats, vems knä får man gosa in sig i då? Och ”utåt?” Ska de som kommer för sent få gräddfilen i mitten där man ser bäst? Känns som att få upp alla som uppenbarligen har biljett på H är ett mission impossible och verkligen inte speakerns jobb. Nånschtans är där en sittplats att föredra, men vi bidrar inte på samma sätt till stämningen. Vår fördel är att vi vid motgång har en slips att hänga oss i och vid framgång dra upp i pannan.

15.26 in i perioden fick vi läge att vifta med slipsen då David Lindqvist mycket vackert hittade Kristoffer Söder som bankade in 2-0 i det första krysset, just över axeln på Victor Brattström i Timråkassen och visade att han visst kan göra mål med annat än axlar, knän och fötter.

10-2 i skott så långt i matchen och det kändes ganska bra.

Inte så länge skulle det visa sig. Fredrik Weigel åkte ut för andra gången i matchen, en utvisning tränare Joakim Fagervall inte höll med om, men som Timrå utnyttjade omgående. Det tog tio sekunder så hade Jonathan Dahlén presenterat sig.

Bara 40 sekunder senare kunde samma Dahlén kvittera direkt på en tekning och så lätt får det inte gå. Vet inte vem i den uppställningen som ska gå på Dahlén, men så lätt får det inte gå.

Otroligt oväntad scenförändring vi det läget med två Timråmål på så kort tid efter att det kändes som att Björklöven hade väldigt bra koll på läget. Sen visar ju Jonathan Dahlén vilken spetsspelare han är. Bara hatten av i det läget.

Vi kunde något snopna gå till paus med 2-2 i mål trots hela 18-7 i skott. Noterade att Jocke Fagervall snabbt sprang efter domarna in i spelargången. Hade velat varit en fluga på axeln om vad som sades där.

I den andra perioden fick vi nya chanser i powerplay och i det första fick vi ingen lugn och ro. Bra press av Timrå. Vi noterade att David Lindqvist missade öppet mål efter bra förarbete av Söder och ett skott från William Eriksson som gav retur till Lindqvist som brände.

Timrå hade för övrigt inte ett skott på mål efter 7.38 i en andra perioden, då skottstatistiken var 6-0.

Vid vårt andra PP i perioden skulle utdelningen komma. 3-2 genom Sebastian Selin som är het på en retur efter skott från Zach Palmquist.

Timrå fick sedan in en kvittering rätt snabbt, men man valde att ringa på målet då Timrå hade en spelare i målgården och mycket riktigt dömdes målet bort pga. detta.

Björklöven kunde gå till pausvila med en 3-2 ledningen och hela 31-11 i skott.

Inför den tredje perioden fick jag se det som jag ju egentligen ser inför varje period, men aldrig reflekterat skriftligt över. Hardy Häman Aktell och Zach Palmquist ger varandra en high give i båset inför varje period och det ser så roligt ut. Ska verkligen försöka fånga detta i ett filmklipp.

Det fanns ett tillfälle då Timrå hade en riktigt bra chans att kvittera och det var ju när Joe Cannata kom helt fel, men vi kunde reda ut situationen och sen skulle någon skruva av ketchupkorken.

4-2 kom efter ett Timråmisstag i egen zon där Alexander Wiklund hittade Sebastian Selin som välplacerat hittade nätmaskorna för sitt andra mål för kvällen och fjärde totalt mot Timrå denna säsong och Timrå var verkligen i gungning.

38 sekunder senare skulle så Alex Hutchings sätta 5-2 tillika ett målrekord i Björklöven och samtidigt stänga matchen. Han blev riktigt fint framspelat av såväl Hardy Häman Aktell som Tyler Vesel. Grattis Hutch till rekordet!

Timrå famlade här i mörker i jakten på korken till ketchupflaskan och innan den återfanns hade Fredric Andersson satt 6-2, bara 1.37 efter 5-2 målet, med ett distinkt handledsskott. Riktigt fin Stenmark-imitation av David Lindqvist innan målet.

Sen kom matchens tråkiga avsnitt, där Sebastian Selin knätacklades och fick utgå, men som tur är så är de första rapporterna positiva. I tumultet efter tacklingen som utdelades av Jacob Ragnarsson, som fick matchsraff och väntande avstängning, fick även Alexander Hellström och Jeremy Boyce lämna matchen efter en mer privat uppgörelse. ingen avstängning att vänta där.

I Alexander Hellströms frånvaro fick sjundebacken Ludvig Stenvall en del istid och jag gillade det mottagandet han fick efter varje byte. Han klappades om och uppmuntrades av såväl lagkamrater som Fagervall i båset efter varje byte. Snyggt. Så höjer man en spelare.

I det efterföljande PP:t över fem minuter satte Björklövens kvällens sista kasse till 7-2 och det var ett mål som vilken miljöaktivist skulle hurrat över då Tyler Vesel återanvände krysset som Kristoffer Söder redan använt.

Här någonstans tror jag Timrå hittade korken, men då var matchen över för länge sedan för sen lugnade matchen det sig och de sista minuterna spelades mest av.

Enda felet med att kanske ha sett säsongens närapå bäst film, vad ska jag förvänta mig framöver? Vilka är era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Reflektioner efter Timrå

  • 18 januari, 2020 kl. 12:35
    Permalänk

    En fantastisk sammanfattning som vanligt. Stämningen i A3 hördes väl genom tv-rutan. Skönt att det verkar gått bra med Selin. Skönt med 2 nya år med Wiklund. Hela den kedjan signad i 2 år till, jävligt viktigt. Vesel är ju helt fantastisk nu. Min favorit Hellström gör allt rätt, han kommer bli jäkligt viktigt när det drar ihop sig. Emil såg oerhört pigg ut, måtte det lossna för honom. All heder till er på H, ni är underbara, hoppas man nån gång kan vara på plats. 9 raka vinster, är det mitt Löven, overkligt men efterlängtat. Trevlig helg alla lövenvänner, nu ska jag spana in tabellen för femtioelfte gången idag.👍👌💚💛

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: