Reflektioner efter Sundsvall

Stabil seger med 3-1 mot Sundsvall även jag kan tycka att man inte ska behöva spela sarg ut i den tredje perioden, med det spelövertaget man hade, och här kommer fler reflektioner.

Vi inledde klart pigg och det av alla fyra kedjor som var för sig skapade press i sina första byten, stolpskott av Lucas Sandström och flera bra lägen och och därför kom ju Sundsvalls ledningsmål helt ologiskt. Visst var målet snyggt, men så utspelade ska vi inte bli. Nu repade vi mod och påverkades inte alls av det baklängesmålet som vi ibland brukar göra. Vi tuggade i och kunde ju kvittera i vårt första powerplay då Alex Hutchings erbjöds öppet mål av Jesper Thörnberg och sådana lägen missar inte Catching! Skott mässigt relativt jämt efter den första perioden, men visst ska vi leda med ett eller ett par mål.

Även om den andra perioden inte inleddes lika vasst så var vi klart bättre och när vi fick PP-läge nr 2 kom också det andra målet, även om det tog riktigt lång tid för domare Bergman att just döma mål. Först dömde han bort det, den visade han att han skulle ringa, den polsk riksstad med sina domarkollegor och sen ringde man för att konstatera att målet var korrekt. Målet i sig var viktigt då det var Kim Karlsson var det skytten, då vi alla vet att Kim mer eller mindre måste vara mitt i en glasbutik med en bazooka för att han ska våga skjuta. Kanske det lossnar nu för puck virtuosen?

Sen hade Nicklas Johansson också ett skott i stolpen och det måste ha varit en härligt match för fjärdelinan som fick husera en hel del i offensiv zon och gjorde det riktigt bra.

Halvvvägs in i den andra perioden blev Sundsvall avblåsta för spel med sex man och jag kan förstå Lucas Sandströms frustration när han sköt iväg pucken efter avblåsning, eftersom vi hade pucken och mer eller mindre fritt fram mot Sundsvallsmålet.

I en andra perioden skiftade man i den ena powerplayuppställningen, då Lucas Ekeståhl-Jonsson byttes ut mot Tommy Wargh, men vet inte om det blev till det bättre. Kanske bättre i ett defensivt tänt, då vi var nära att släppa till lägen i vårt annars mycket eminenta powerplay denna kväll.

I den tredje perioden backade vi av någon anledning hem och började spela sarg ut och visst krävs bara en chans för Sundsvall för att kvittera, men med den dominans vi hade i matchen så borde vi kunnat ha tutat på och hängt ett par mål istället.Man gick också ned på folk i den tredje perioden då Victor Ekeståhl-Jonsson ersatte Jon Palmebjörk i förstalinan och Nicklas Johansson ersatte Fredrik Hetta i andralinan. Den enda linan som förblev intakt var Pär Edbloms lina med Jesper Thörnberg och Felix Maegaard-Scheel och det var också den som skulle slicka igenom kuvertet. 3-1 målet var mycket mycket vackert med Felix Maegaard-Scheel sist på pucken efter att ha fintat bort Olsson i Sundsvallskassen, läckert framspelad av Pär Edblom och Jesper Thörnberg. Då fick vi också kvällens bästa tweet:

diehl

Man gick också ned på folk i den tredje perioden då Victor Ekeståhl-Jonsson ersatte Jon Palmebjörk i förstalinan och Nicklas Johansson ersatte Fredrik Hetta i andralinan.

Någon fler än jag som blev hyfsat irriterad på Sundsvalls målvakt Marcus Olsson som mer påminde om en person med kristallsjuka, än en respektfull hockeyallsvensk målvakt?

Nä, nu börjar vi tagga emot lördagens möte med Mora IK, eller hur?

4 thoughts on “Reflektioner efter Sundsvall

 • 8 oktober, 2015 kl. 10:48
  Permalänk

  Härligt med era fylliga uppföljningar av matcherna. Bloggen har lyft sig rejält efter frigörelsen från den reguljära mediamarknaden. Vad det gäller själva laget och spelet så saknar jag en liten ”gris” i offensiven. Hade inte haft något emot en Per Ledin i gott slag som vågar gå in än hårdare mot målet. Sedan känns försvaret trots nyförvärv lite darrigt ibland, här behövs ytterligare stadga och trygghet.

  Vet någon vem som var bisittare till kommentatorn i matchen mot Sundsvall? Jag missade namnet på honom. Före detta målvakt tydligen och för ovanlighetens skull lite påläst om spelarna! Ska för övrigt bli skönt med lite bättre sändningar nu ett par matcher med riktiga kommentatorer och ordinarie cmore kvalité.

  Svar
   • 8 oktober, 2015 kl. 18:57
    Permalänk

    Tack för det! Vem behöver Wikipedia när du finns!!!!???!!!

    Svar
    • 8 oktober, 2015 kl. 19:15
     Permalänk

     Det kanske inte behövs mer? 😀 Sen tog jag mig friheten att fråga sportchef Dalle om han inte kunde skaffa en ”gris” i offensiven. Någon gång under kvällen kommer intervjun där du får sitt svar. 😉

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: