Reflektioner efter Sundsvall

Så vann vi äntligen två raka matcher igen och det är så länge sedan som mellan omgång 9-10 det hände senast. Här kommer fler reflektioner.

Först och främst kan jag säga att se matcher live i Gärdehov (eller Sundsvall Energi Arena som den egentligen heter) är inte lätt. Man får verkligen ingen bra ny över spelet, men när det såg ut som det gjorde så var det skönt att ha Green Devils vid sin sida. De bjöd på underbar underhållning när spelet lämnade mycket att önska.

IMG_4839

Hemmalagets klack då? Ja, länge var det bara Umebor i hallen, men till slut tog det sig..eller?

IMG_4838

Annars blir man mer än bedrövad av att en klubb som Sundsvall inte bjuder till på mer kring hallen. Hur gör man exempelvis när man ropar upp laguppställningarna? Jo, man säger: – I Björklöven stryker vi nr 5, nr 22, nr, 35, nr 40, nr 50, nr 62, nr 71 och nr 86. Är det nåt jävla trav vi är på eller?? Berätta vilka som spelar, inte vilka nummer på spelare som inte är med! Fixa ett matchprogram istället för ett utdrag från swehockeys roster!

Redan tidigt insåg man att Löven kommit ned för att hämta hem tre enkla poäng. Slöa byten som gav Sundsvall enkla lägen första minuten. Sen fick vi ett 5 mot 3 läge, men det såg ut som det brukar. Ett stolpskott av nye Kelsey Tessier förvisso, men utöver det, inte ett hot någonstans, men när det väl blev spel 5 mot 4 så kunde vi ta ledningen då Alex Hutchings (fast uttalades med svensk uttal med utdraget Aaaalex!) kunde sätta pucken från sin favoritplats till vänster.

Tessier förresten, han ville visa sig idag. Inledde riktigt vasst med 3-4 skott i första perioden, bra tekningar och mycket energi. han blir nyttig framöver.

Vi avslutade ofokuserat och obalanserat då Alex Hutchings drog på sig en utvisning i offensiv zon och sen en urbota dum boarding av Lucas Sandström. Vi höll ut perioden ut, men Sundsvall kunde snabbt i andra visa hur man utnyttjar ett 5 mot 3 läge. Tyvärr sa jag sekunderna innan att Sundsvall är riktigt dåliga i PP så small det rejält. Målskytten Kjaergaard imponerade på mig redan på uppvärmningen med några riktigt hårda slagskott i virket. Tror inte dom puckarna har landat än.

Sen fick vi bjuda tillbaka då Rasmus Edström fick bomba in 2-1. han fick läget lite turligt när Lucas Sandström sökte Tessier i mitten, men pucken tog på en Sundsvallsspelare och gick till Edström som satte en riktigt pärla. Riktigt orättvist i det läget.

Trots ledning med 2-1 efter två perioder så tyckte jag vi gjorde en riktigt usel insats. Inget hjärta, inte fokus och återigen så funderar man över om Björklöven verkligen har något grundspel? Alla ser mer än lovligt vilsna ute på isen. Ingen timing eller så brydde sig alla bara väldigt lite. Kan det ha varit fansen i spelargången i pausen som fick igång laget i tredje, för då såg det liiite bättre ut.

3-1 och ett nytt mål av vår nye skyttekung Alex Hutchings som med sina två mål drog ifrån Jesper Thörnbergs 13 mål med sina 15. Tyvärr kunde Sundsvall reducera allt för snabbt efteråt och sen blev den en orolig väntan på slutsignalen. Jobbigt när vi drog på oss en utvisning i slutet, men kanske än mer jobbigt när Sundsvall satsade på spel med sju(!) man efter att man tagit ut Marcus Olsson. Vi höll ut och vann alltså och nu kan vi verkligen tala om en trend. En match är ingen trend, men fem raka med poäng bör väl nästan kunna vara det va?

Jesper Thörnberg förresten. Ni som läste detta inlägg , eller såg denna intervju, vet att han genom sin assist till vårt 1-0 mål innebar att han satte poängrekord för egen del som A-lagsspelare. I Södertälje säsongen 13/14 svarade han för 21 poäng. Nu är han redan uppe i 22 denna säsong.

En liten avslutande anekdot. När jag skulle intervjua Stefan Andersson så sa han att han starkt gillade att min 6-månaders son hejade ikapp med de andra när GD och spelarna tackade varandra efter slutsignalen. Man tänker aldrig att de ser oss, vi ser ju den, men tvärt om? Lite kul kuriosa.

Nu laddar vi för Mora i morgon. Då fortsätter resan mot slutspelsserien.

6 thoughts on “Reflektioner efter Sundsvall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: