Reflektioner efter Sundsvall

5-2 mot Sundsvall var en kassaskåpssäker seger, men visst borde vi ha kunna gjort mer mål och inte var Sundsvall bra nog att göra två mål? Här kommer fler reflektioner.

Kom väldigt sent till matchen och hann knappt se något av uppvärmningen och det känns aldrig bra. Man vill se hur killarna ser ut och det enda jag hann se var att Jon Palmebjörk såg riktigt taggad ut och konstigt vore väl annars?

Jon var rätt bra och fjärdelinan skapade många lägen under matchen, Riktigt kul att se. Att han sen fick chansen i PP var en hint om att man verkligen vill få igång honom.

Vet inte om ni tänkt på det,men Brock Trotter backar ofta när han kommer in i zon och det är smart. Han täcker pucken så att backen inte kommer åt den, han bygger ytor för andra vågen och om backen försöker nå pucken vänder han bara och har raka spåret mot mål. Igår backade han också vid ett tillfälle, men hade ju egentligen ett väldigt bra läge själv. Nu lämnade han pucken bakåt till Lucas Ekeståhl-Jonsson som inte varit det hetaste i avslutslägen i år och det blev inte mål denna gången heller. Trotter måste bli mycket mer egoistisk på isen. Han har en sån grym potential och skulle kunna göra en herrans massa mål om han inte sökte pass så pass ofta som han gör.

Skönt att se när Tommy Jonsson coachade laget i slutet av den första perioden då vi fick tekning i egen zon efter 19.34. Man tog ut Jon och satte in Kim Karlsson som tekare som också vann teken. Bra matchat TJ. Den första perioden var annan kanske ingen höjdare även om vi vann den klart på poäng.

Då blev den andra perioden betydligt bättre. 23-2 i skott och 4-1. Det enda var väl att Kevin då bara räddare ett av två skott.:)

Första kassen var ju en direkt kopia av ledningsmålet i senaste hemmamatchen mot Vita Hästen då Wille med samma bakomryggenpass hittade Alex Hutchings. Vem blev gladast i laget? Jon Palmebjörk i båset!

Om ledningsmålet var så befriande det bara kan vara när man dominerar, lika jobbigt var ju 1-1 målet som bara inte får hända. Argast i hallen i det läget? Samme Palmebjörk som var gladast vid 1-0. Därför var ju vårt ledningsmål mindre än två minuter senare riktigt viktigt så att Sundsvall inte kunde bygga på det målet. Snabbt och vaket skott av Stefan Andersson som styrdes in av William Quist. Efter det var det verkligen bara ett lag på isen.

3-1 kom och äntligen fick Lucas Ekeståhl-Jonsson sätta dit en puck och hur han kände kan ni se HÄR. Om Jon var glad vid 1-0 så trodde jag LEJ skulle spricka när han gjorde sin målgest mitt framför mina ögon! Där någonstans kändes det som att allt släppte i matchen och vi kunde sätta 4-1 väldigt enkelt av Lucas Sandström som visade att han är grym på frilägen. Kanske var det speeden han visade där som gjorde att han togs ut till dopingtest efter matchen. Tyvärr hade han inte legitimationen med sig, men Martin ”Kingen” Johansson och undertecknad intygade för kontrollanten att han var Lucas. 😀 Jo, vi får ju inte glömma Kalle Ekelunds assist som man en riktigt stenhård macka. Sweet!

I den andra perioden fick jag en uppenbarelse och fick veckans tweet till svar:

diehl1

Hörde i den andra pausen att man nu dragit in över en miljon till ungdomsverksamheten genom 50/50 lotterna. Härligt!

Märkte ni att Sundsvalls duktige målvakt Magnus Åkerlund skadade sig när Trotter serverade Stefan Öhman med öppet mål, men Åkerlund svarade för en makalös sidledsförflyttning och hade han inte sträckt sig hade han kanske aldrig räddat. Här kommer en fundering. Tror ni det kan finnas en värre position att inneha än att vara två bakom honom? Han skadar sig och tog sig knappt upp från isen under resten av matchen, man ligger under med 1-4 i den tredje perioden och man får inte hoppa in? Snacka om att vara bortvald.

Vi hängde ett mål i den tredje perioden och det var en sån sak som jag vill se mer av Jesper Thörnberg, där han tar sig in i slottet och hänger pucken högt. han har ett så pass bra skott att det måste utnyttjas oftare.

Totalt sett en bra genomförd match, men man undrar ju hur det här laget slog Leksand med samma siffror? Å andra sidan kändes inte Tingsryd speciellt bra heller när de var här senast och efter det har de tre raka och leder serien. Hockeyallsvenskan är helt enkelt en märklig tingest.

Bra powerplay och trots 33.33 % så hade det kunnat varit en än högre siffra. Boxplay stängde vi och sen slarvar vi in två mål.

Alltid kul att se den förbrödringen efter matchen. Denna gång hur Martin ”Kingen” Johansson och Johan ”Svebba” Svedberg omfamnade varandra efter matchen. Likaså Svebba och Edblom och det är likadant vid varje match. Mot AIK var Messy och snackade med Lövarna efter matchen. Frågade förresten om Kingen var den åttonde backen och då brast han i ett gapskratt. -Jo, det hade varit nåt, va?

Nu laddar vi mot Mora, där Emmerdahl kanske spelar…

One thought on “Reflektioner efter Sundsvall

 • 19 november, 2015 kl. 13:57
  Permalänk

  Tror inte Kingen gjort bort sig jämfört med de vi har. Inte Neva el Hållberg heller. Tyvärr inget uppsving på backarna i år som vi hoppades.
  Håller med dig om Törnas aktion, blev svinglad att han sköt. När jag såg att #90 var öppen tänkte jag 100% = suck, nu passar han haha
  Fattar mig inte heller på årets allsvenska men då kan vi ju ändå hoppas att alla fortsätter slå varandra o att vi bara vinner så är vi snart på rätt plats
  Nr 1 / Löver4ever (skåne)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: