Reflektioner efter Sport

Så kom säsongens första seger via 3-2 mot finska SM-liiga laget Sport och den kändes riktigt bra.

Pga av avskedsmiddag med störste sonen som idag flyttar söderut för studier så missades stora delar av den första perioden, men hann med när Lucas Eriksson tog vara på en retur eller om det var skytten Sebastian Selin vallade in 2-1 via en back. Råder delade meningar om vem som egentligen gjorde målet. Rätt oviktigt egentligen, men ska vi kunna sätta ihop en intern poängliga så är det ju av viss vikt.

Björklöven drog ju på sig en hel del utvisningar i den andra perioden, men visade upp ett riktigt bra PK. Något inte lika bra var väl försvarsspelet när exlövet Roope Talaja fick kvittera tämligen enkelt när han klev mellan lövenbackarna och på lika märkligt som turligt sätt liggandes fick in pucken med…ryggen?

I den tredje perioden fick vi se det nog alla lövenfans tänkt på sen Emil Lundberg skrev på. Hans viljemål där han åker sig fri och använder sin patenterade dra åt höger och släppa pucken under målvakten. Bra förarbete av namne Norberg som via en offensiv tackling i mittzon gav Lundberg fri lejd mot Vasa kassen.

Vi kunde hålla ut utan att Vasa tilläts skapa speciellt vassa chansen, trots uttagen målvakt i slutet. Nu väntar alltså final mot Ässet i eftermiddag kl. 15.45, som i sin semifinal slog ut Lukku Rauma i en liknande match som lövens.

En fundering kring laget är ju att Mattias Granlund spelar center istället för rehabbande Fredric Andersson. Vi har alltså 15 forwards på kontrakt och det torde innebära med enkel matematik fem centrar och fem av vardera höger-och vänsterforwards, men det har vi alltså inte. Känns direkt märkligt också att då valet faller på Granlund som i min bok nog är den minst center-aktiga i truppen. Eller innebär det att han är den man mest kan avvara från sin ordinarie position? Han behöver inte direkt spelas in i sin gnuggar/brunkarroll som han bemästrar så bra?

Nåväl, skön seger och om man ska dela ut några rosor går nog dessa till Oscar Masiello i kassen för en stabil insats och Marcus Jonsson slet som vanligt som ett djur.

Era reflektioner efter matchen?

One thought on “Reflektioner efter Sport

 • 17 augusti, 2018 kl. 13:00
  Permalänk

  En försäsongs,match helt klart.
  Vårt boxplay såg bra ut för det mesta tyckte jag.
  Masiello såg väldigt följsam och kvick ut,han ser väldigt intressant ut!
  Dvs jag håller med er!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: