Reflektioner efter Södertälje

Ytterligare en förlust, denna gång efter straffar och man kan se glaset som halvfullt då vi tog vår första poäng. Man kan också se glaset som halvtomt då man inte kliver i tabeller via enpoängare. Här kommer fler reflektioner.

20160923_212711

Löv som deppar ovh SSK:are som firar segern. Jobbig syn. Foto:Lövenbloggaren

Visst gör vi en helt ok man i 5 mot 5, där vi är betydligt bättre än Södertälje, men det spelar liksom ingen roll när vi har ett boxplay som inte liknar någonting. Visst hyllas Södertälje för sitt Powerplay, men hur svårt är det mot vår box som är enormt liten, men ändå tillåter ytor i slottet och in från kanterna? Jag förstår faktiskt inte alls hur taktiken i BP ser ut. S0m Södertäljes Fredrik Weigel sa i en paus:

Vilket PP ni har: -Nja, det är snarare dom som har ett riktigt dåligt BP skulle ja säga.

Sen har Södertälje en mängd intränade varianter att dyrka upp en box vilket dom gjorde väldigt skickligt denna kväll, men 4 mål på 5 försök är förstås helt oförlåtligt. Tyvärr verkar inte vi inneha samma verktygslåda i vårt PP. Extremt stillastående som är en mumsbit för vilket försvar som helst att sätta press på. Nu lossnade det en aning i kväll, jag säger en aning trots 50 %, men jag anser att vi borde kunnat haft bättre statistik. Statistiken räddar laget här, för det ser inte bra ut ändå. Lär vi oss bara utnyttja spel 5 mot 3 exempelvis så kan det bli än bättre.

Nu var det inte helt nattsvart. Tobias Hage tog det ansvar han är värvad för att ta. Tre mål ska rendera hattar på isen. Grymt viktigt mål i BP. David Lindqvist går från klarhet till klarhet.Vilken kyla vid 1-0 målet och läcker styrning vid 3-2. Tyvärr oroar målvaktsbiten. Denna kväll blir alltså Niklas Lundström besegrad av Södertäljes andramålvakt i J20-laget! En sån kille ska bara inte få komma till Umeå och glänsa, han ska åka härifrån och minnas matchen som en läskig debut,men så blev det inte tyvärr och 19 insläppta för hela laget på 4 matcher håller inte.

Återigen kommer vi ut i en tredje period och levererar ingenting. Det tog 10 minuter innan det började likna något. Vi kan inte kräma ut det som behövs av ett lag som borde vara desperat.

Vi har förlorat nio, en oavgjord och vunnit två av 12 perioder och det håller inte och det är egentligen obegripligt hur det kan se ut så här. Man har byggt det lag man vill ha. Laget har trots allt gjort bra med mål, vi har ett målsnitt för topp 5, men släpper in ännu fler. Jag tror att man kan gå hem till ritbordet hur många gånger som helst men är mycket orolig att det knappast kommer bli bättre. Vi har en 3-4 backar som inte är redo för den här nivån. Därför är jag orolig att det inte kommer att se bättre ut framöver. Det intressanta med att vi trots allt gjort 12 mål är hur många riktigt bra lägen vi sumpat. Vi kommer nog fortsätta göra en hel del mål, men baklängesmålen lär fortsatt bli fler om man inte agerar redan nu. Det är inte för tidigt utan en vettig åtgärd att stoppa blödningen innan patienten är utom räddning och med åtgärd menar jag inte bara i spelartruppen.

Nu vill jag ha era reflektioner… håll er inom rimliga gränser i språket, tack.

26 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 24 september, 2016 kl. 07:17
  Permalänk

  Det är ett måste att agera nu!!
  Annars rinner det här iväg, det här är det sämsta jag har sett på år och dag, hur är de möjligt att värva ner sig nu när man fick nytt förtroende från i vintras?
  Skulle vara märkligt om man kör på nu som vanligt och tror att de kommer att ordna upp sig.
  Ähh…nu får det vara nog!!!

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 08:16
  Permalänk

  Något måste göras. Visst har vi värvat bp experter? Granlund exempelvis. Är det inte Åkerblom som är ansvarig för defensiven? Det här kommer att gå åt h-vete.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 08:30
  Permalänk

  Känns som att vad som än görs eller plockas in nu vore ett lyft! Per Bäckman, Per Ledin………. Ja bara något händer. Spelarna blir sämre o sämre för varje match. Hur kan det komma sig att alla spelare som pratat om att ”kunna ta nästa steg”, enbart tar steg neråt i kunskapskurvan hos oss? Södertälje var ju inte bättre än vad Sundsvall var förra året, den här matchen ska vi vinna med 6-1 eller liknande! Vem ska kliva fram och ta ansvar?

  Svar
  • 25 september, 2016 kl. 04:09
   Permalänk

   nej ni ska inte vinna denna med 6-1 och nej sundsvall var ett klart mycket sämre lag än SSK redan tidigare. SSKs lag i ettan var bättre än Sundsvalls i allsvenskan. Bästa PP laget i hela serien. Gör två dåliga perioder fem mot fem, är bättre fem mot fem i tredje…

   Förstår besvikelsen men NEJ dagens Björklöven ska inte vinna mot SSK me är 6-1. Det blir bara som en patetisk verklighetsuppfattning och löjligt. Har man en sådan löjlig övertro generellt inom klubben också sp är man illa ute.
   SSK är ett bättre lag en BJörklöven, det spelar rätt dåligt fem mot fem under perioder men vinner ändå och sumpade faktiskt en poäng.
   Det säger betydligt mer om Björklöven än om SSK. ”normalt 6-1”, Björklöven yeah right

   Svar
 • 24 september, 2016 kl. 08:59
  Permalänk

  Var skall man börja, problemen är stora och uppenbara och beror tex på att sportchef och ansvariga har haft fel uppfattning om vad som krävs på denna nivån. T ex så är medelbra div 1 spelare inget för ett satsande HA lag. Nivån på ansvarigas engagemang och kunskap är också tyvärr undermålig och det genomsyrar allt i laget ner till junior och ungdom. Det måste in betydligt tuffare gubbar med mycket hårdare nypor på alla positioner!!

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 10:01
  Permalänk

  ’Ett steg nedåt för varje säsong – redo för div 1 år 2019/2020’ är vad som Tommy, Markus och Dalle verkar gå efter

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 10:02
  Permalänk

  Man känner sig bara uppgiven.
  Känns som man hämtat in flask-åke för fylla ännu en gång. Förra säsongen hade björklöven ett av seriens bästa boxplay. Det har man helt byggt bort och ersatt med en ännu mer fantastiskt konstruktion?
  Bara att motståndarna inte fattar hur svårt det ska vara att göra mål?

  Backar + målvakter kan inte kosta många procent av budgeten.
  Är lite som en nybliven 18-årig lägger alla sina pengar på en stor och fantastisk turbo. Och sedan är redo för att bli svensk mästare i rally.

  Ibland undrar inte ens hur Björklöven tänker. Saknas det helt enkelt bara syre?

  Kommer ihåg hur jag skrattade när jag första gången hörde talas om Dunninger-Kuger-Effekten. Det tog ett litet tag innan det obegripliga hade fått sjunka in men Dunninger-Kuger-Effekten är nog en av dom viktigaste upptäckterna inom sin gebit. Vilka som lider av den får ni nog själva lista ut. Får väl hoppas att inte allt för många nya ansluter sig till listan.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 10:14
  Permalänk

  Uppgiven, arg och ledsen är känslorna. Förespråkade redan under fjolårets säsong en ändring på tränarposterna. Istället odugligförklarades spelarna (som tränarstaben inte fått välja själva) och en stor utrensning skedde. Nu blir det tydligt, efter att tränarna och för all del också sportchefen fått välja, vilka som borde blivit odugligförklarade.
  Var på plats igår för att se det ”nya” Löven och ja visst finns det ljusglimtar framförallt i offensiven, men vad spelar det för roll när målvaktssidan inte ens skulle hålla i Korpen? Att det dessutom finns backar som håller divison 2 klass gör inte saken bättre.
  All framgångsrik ishockey börjar med en stark och disciplinerad defensiv!!
  Man ska inte se bakåt, men jag kan inte låta bli att sakna Waltin.
  Det var då sista gången jag går på T3 om inget drastiskt sker.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 10:20
  Permalänk

  Obegripligt att Löven förlorar mot SSK. Såg SSK några matcher förra året o fattar inte att dom klarade av kvalet. Waltineffekten börjar nog göra sitt nu medan TJeffekten bara går bakåt. SUCK

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 11:21
  Permalänk

  Om inte föreningens ansvariga agerar omgående och skeppar tränarduo och DALLE då är det inget annat än skandal. Allt, ALLT blir bara sämre och sämre, värre och värre. Hade jag gjort ett lika uselt arbete på mitt jobb hade jag varit arbetssökande för länge sedan. Ser inte folk vilket uselt och tafatt tränarpar vi har. Hockeysverige skrattar åt oss. Agera, gör nått nu, Nuuuuuuuuuuuu.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 11:56
  Permalänk

  Såg att Mr Palmebjörk avgjorde seriepremiären med sitt 2-1 mål för sitt nya lag rungsted. Fantastiskt att han hela tiden lyckas bli matchvinnare. Förvisso är ju den danska serien mindre imponerande men dom bästa där brukar klara sig hyggligt i HA. Mcdonell från Malmö senast gjorde ju 1-1 genom att avlyssna en passning enligt översättningen. Haha.

  Hur stor budget har ett lag som Rungsted capitals?
  En sådan lirare som mcdonell skulle väl uppgradera Björklövens backsida hur enkelt som helst?
  Men det är ju klart, han har ju inte spelat i Piteå.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 11:57
  Permalänk

  Boxplayet var faan på juniornivå igår!!!!!!!!!
  Sämsta jag sett i T3 på flera år!!!!
  Och varför i h-vete inte agera efter två första insläppta!!!
  Så fruktansvärt dålig coachning!!!!!!!!
  Nu måste som sagt något göras.Och det ska ske nämaste veckorna inte
  om några månader!!!!!!!

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 12:19
  Permalänk

  Jag har ingen aning men man hör inget från GD och undrar sitter dom tyst i båten?
  Som de har sett ut nu så kan de väl inte bli sämre??
  Bort nu med tränare!!

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 12:37
  Permalänk

  Räddningsprocent 83,3% resp. 83,9% (enligt eliteprospect) och 4,75 insläppta mål i snitt. Det är klart att det bli svårt att vinna matcher. Krävs inget geni att räkna ut var det brister och vad som behöver åtgärdas.

  Svar
  • 24 september, 2016 kl. 13:06
   Permalänk

   Påminner om Ollis siffror förra säsongen. Undrar vad det kan bero på?
   3 målvakter under Dalles vingar misslyckas kapitalt. En hint är ju att det inte är målvakternas fel.
   Kan ju förstå varför Kevin var upprörd?
   Men allt var ju hans fel enligt ledningen. Lycka till att hitta en målvakt som hamnar över 90% i dagens björklöven.

   Svar
 • 24 september, 2016 kl. 12:50
  Permalänk

  Hela staben bör fan skämmas och avgå nu idag.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 13:17
  Permalänk

  Ska vi vänta tills det blir som med Titanic innan någon smart person kliver in & stoppar det komma skall. Ska vi måsta spela 10 matcher & förlora poäng i alla 10? Vi skulle väl vara bland topp 8? Det kan inte jag se om inget sker med bristerna. Sluta spela ett spel med ett lag som fungerar bättre med den taktik som Waltin spelade med i slutet av förra säsongen! Blir så bedrövad! Jag VILL så mycket gott för den här klubben, men jag kan inte acceptera att folk inte tycks göra något för att få spelarna att spela smart. Jag menar……. Kolla på hemma-premiären i början av matchen. 2 snabba mål inom knappt 3 & det var faktiskt bud på 3-0 med en träff på stolpens insida.

  Vet inte riktigt varför en miss ska spela så stor roll att hela laget tycks bli apatiskt.

  Visst tror jag på det här laget, men mitt förtroende för Tommy J och Markus Åkerblom är slut för min del. Iaf tills något bättre händer som totalt vänder upp och ner på tabellen.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 13:37
  Permalänk

  Förtroendet har inte funnits på 56 omgångar!!!
  Tommy har ju bara fått vara kvar pga kontinuiten:)

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 14:45
  Permalänk

  Blir bara mer och mer uppenbart att den enda som skulle varit kvar är Kevin. Att ha en sån vinnarskalle i laget är ovärderligt, dessutom en jävligt bra målvakt. Har han nu sagt och/eller reagerat på ett otrevligt sätt kan det bara bero på uselt ledarskap. För mig är det enkelt. Släpp prestigen och plocka in honom omgående och låt tränarduon pyssla med nått annat. Plocka in Jäger som coach så länge för det kan omöjligt bli sämre än nu. AGERA.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 15:56
  Permalänk

  Skulle vara bra med en enkel fråga till Tommy!!
  Du har största ansvaret.Varför kan du inte coacha laget vid boxplay?
  Ställ Tommy mot väggen och ställ frågor!!

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 17:37
  Permalänk

  Björklöven kommer att spela i division 1 om inte tränare och sportchef byts ut. Därefter måste alla våra ungdoms- och juniortalanger tas fram,, vårdas och stimuleras annars flyr de föreningen så fort tillfälle ges, gör som Timrå satsa på ungdom!

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 18:44
  Permalänk

  Vore spännande att se hur nya tränare och ett åtminstone modifierat spelsystem skulle påverka spelet/spelarna. Är helt övertygad om att det är taktiken som får försvararna och målvakten att se dåliga ut.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 19:00
  Permalänk

  Hmmm….har blivit precis som man trodde det skulle bli när man såg vad Dj värvade för backar, en medelmåtta i Div1 håller inte i Allsvenskan. Och hur man kunde behålla Stefan A är ju helt otroligt, är fan sämsta backen i serien. Tj och Dj måste bort fort som fan för att stoppa blödningen. Agera Björklöven för helvete…/Per

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 22:04
  Permalänk

  Förlorar löven nästa match måste Tj bort. Eftersom en ny tränare skulle bli väldigt dyr och onödig utgift? så ner med Fagervall i båset. Löven har inget i slutspel att göra det här året utan nu gäller det att räddas från katastrof å satsa på förstärkning i form av duglig back.

  Svar
 • 24 september, 2016 kl. 22:12
  Permalänk

  Försvaret behöver förstärkas. Vi borde behållit Rasmus E.
  Annars tror jag på laget trots allt. I år har vi i alla fall ett lag
  med lagkänsla.

  Svar
 • 25 september, 2016 kl. 00:49
  Permalänk

  Kokar av ilska!öSkall GDevils och trogna supportrar behöva gå ut med öppna brev och känna att miserabla heltidsanställda pajasar sitter fett avlönade passivt och skiter i hur det går för vårt A-lag och föreningen i stort. Skuldra hit och axel dit, rövjävlahål tänker jag, fundera bara igen på alla storbråken i junior och ungdomslagen med Lind och Co där nystart skulle ske och talanger skulle få chansen men samma jävla personer med Lars Stenmark är kvar och stoppar upp och alla jävla pappatränare med dåliga söner är kvar och styr, samma sak i A-laget med polares polares polare! vafaaan Fagervall och Jäger, var är ni nånstans, är ni likadana, vart är alla fina ord i handling , ser ingen på läktaren i junior eller ungdomslagen heller. Sitter på WCH i Toronto och måste skriva rader om att ”rädda” Björklöven efter 4 omgångar, ett jävla praktfiasko och inget snack längre, ingen tränare har fått fler chanser, ut med hela skiten av tomskallar från föreningen, värva nån jävla ledare nån gång med hjärna, detta är så jävla dåligt hanterat.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: