Reflektioner efter Södertälje

KHK kedjan levererade, jämnheten återfunnen och marginalera var med oss. Här kommer fler reflektioner.

Inledningsvis kunde man bara konstatera. Det var två lag som inte direkt rosat marknaden som möttes som inte lockade storpubliken. Att sen vädret lekte plockepinn med träden runt om i stan underlättade ju inte, men vi som var där fick i alla fall se en bra match överlag. Två jämna lag som verkligen gav allt och det gjorde kanske att skönspelet i viss mån uteblev. Ett klart steg framåt matchmässigt främst när det gällde Björklöven. Stabilare försvarsspel hos såväl målvakt som backar. Om det berodde på att Mattias Petterson stod eller att Hardy Häman Aktell kommit in i ett backpar, men det såg bättre ut och bägge stod för klart godkända insatser på respektive position.

Om den första perioden var mest kamp så hände det lite mer i den andra perioden då först Kristoffer Söder skickade SSK åt både öster och väster när han hittade Jacob Stenqvist med öppet mål och han gjorde inget misstag. SSK kunde dock kvittera i powerplay där man lurade Löven grundligt när Sebastian Dyk(te) eller smög upp diagonalt och hans mål var lika öppet som Stenqvists. Finfin ass av Meyer och bra, enkel variant.

Sen hade vi två riktigt fina lägen i slottet där så väl Hardy Häman-Aktell som Kristoffer Söder borde förvaltat dessa lägen bättre. Söder skulle dock återkomma och visa sina fina spelegenskaper när han pausade i en skottrörelse och fick på så sätt den yta han behövde för att sätta 2-1 till Björklöven. Mycket snyggt liten detalj.

I slutet av perioden, med 25 sekunder kvar av perioden fick vi tekning i egen zon och jag är svag för tränare som se vikten av att inte släppa in sena mål och gör att för att et inte ska ske. Ska vi då rulla vidare på nästa kedja trots att lagets svagaste tekare dittills i matchen byts in och ingen alls backup om han blir bortplockad? Mattias Granlund hade 2-4 i tekningar så långt. Varför inte kasta in Fredric Andersson som hade 10-6 så långt? Viktigt med detaljer.

Lite intressant att det inför säsongen prats om att domarna ska bedöma utvisningar efter vad spelaren de facto gör snarare än att bedöma effekten av den. När det gäller slashing verkar det inte gälla. Så fort en spelare tappar klubban så bli det utvisning och det fick vi bl.a. se två gånger igår och har sett det i andra matcher. Två situationer kan vara snarlika, men bara där spelaren tappar klubban blir det utvisning. Fler som noterat detta?

Näväl, i en tredje perioden kunde SSK kvittera på nytt och på nytt i powerplay via en styrning av Victor Anderson och där och då kändes det verkligen som att matchen kunde ta vägen precis vart som helst. En som fick ta vägen ur matchen och störtblödandes var den assisterande domaren Teodor Sörholm som innan han lämnade isen var förbi lövens bås och det var verkligen ingen vacker syn kan jag säga. Helt otroligt att han med minuten kvar av matchen återkom och dömde klart. Hårt virke i den karln. Ja, vi fick ju alltså uppleva dels ett rejält slagsmål på flera håll då han skar sig och sen då att matchen näst intill avslutades med endast en assisterande domare, men han och Schilken skötte den sysslan bra.

Sen såg då kvällens skottgladaste spelare Emil Lundberg (totalt 8 skott) att matchen skulle gå i gröntgult tecken då han rätt tursamt fick in 3-2 med mindre än sju minuter kvar att spela.n Skotte är lågt, men styrs upp via Marcus Bohmans överdel av skridskon och på undersidan av Alexander Sahlins plock och in i mål. Alla mål räknas docxk och skulle visa sig bli det matchavgörande, men ett par mål till skulle vi se. Exempelvis när Filip Cruseman alias Mållgan, som ju varit helt osynlig hittills i serien skickade upp Jacob Spångberg för att köpa korv och satte sen säkert 4-2. Enligt obekräftade uppgifter beställde Spångberg även en räksallad vid sidan om.

Emil Lundberg kunde sen bättra på sin effektivitet från 16,67 % till 28,6 % när han spikade resultatet till 5-2 via hur i tom kasse.

Jag tycker vi tar med oss väldigt mycket från den här matchen. jag tycker exempelvis Södertälje gör en riktigt bra match och hade gott kunnat vinna, men vi hade marginalerna med oss i tredje och det är en styrka.Vi är det enda laget som vunnit samtliga tredje perioder hittills. KHK-kedjan svarade för tre mål. Söder ser het ut. Emil Lundberg blir hetare och hetare. Mattias Pettersson ingav ett lugn och en stabilitet som speglade backarnas agerande. Grattis till första segern i gröngult. Hardy Häman-Aktell mycket piggt inhopp. Filip Crusemans mål lär höja honom. Stenqvist fortsätter göra mål och var stabilare än på länge. Alexander Hellström och Simon Backman funkar riktigt bra ihop. Släpper inte många över bäcken.

Ändå har vi en kedja som inte riktigt har kuggat igång och tänker då på Stål-Lyrenäs-Peterson-Murphy, men det kommer. är helt säker. Fjärde med Rainersson-Granlund-Jonsson gnuggar på som de ska och är obekväma att möta.

Det börjar se bra ut. Längtar tills lördag. Höjdpunkter hittar du HÄR.

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 27 september, 2018 kl. 14:22
  Permalänk

  Håller helt med, igår såg det mycket bättre ut, inte helt bra men bra…Igår så var det
  inte så SKÖNT att spela men SKÖNARE efteråt:):):) MEN hoppas dom håller i detta
  för nu väntar SPÖKET på borta plan Oskarshamn och när vann vi där senast?? Nästan
  så att man tyckt att Löven ska lämna W.O i dom matcherna och spara pengar på resor osv :):):)
  Nä men tar vi poäng så är jag nöjd….Och en liten sak som jag inte förstå om K.Goamas var spelklar
  för Mora, men måste ha ett nytt arbetstillstånd för att spela med Löven när det är i samma
  land?? Och det ska väll gå på några dagar tycker man när han ändå var klar för spel i Mora det är
  ju ändå år 2018 eller??

  Svar
 • 27 september, 2018 kl. 14:38
  Permalänk

  Alexander Hellström och Simon Backman ”släpper inte många över bäcken”???? Sov ni under matchen och i synnerhet under period 2…. Backman bra, men Hellström hade inte en lyckad afton. Sen i tacklingar, seg på skridskorna, stundtals såg han helt förvirrad ut och visste inte vad han skulle göra. Han kommer säkert att bli den försvarsgeneral vi vill ha men hittills har han mest sett seg ut, tyvärr..

  Svar
 • 27 september, 2018 kl. 20:01
  Permalänk

  Tycker vi hade bra koll på matchen i spel 5 mot 5. Vi får hoppas att detta är vår lägsta nivå framöver. Med Goumas, Lukas E och Emmerdahl med så blir det ännu bättre, dessa byts mot Granlund, Rainersson och Åkerström. PP såg helt ok ut när vi väl ställt upp oss i anfallszon. Lundberg börjar hitta rätt, Cruseman borde finnas mer att plocka ur och OSL ser riktigt häftig ut, där finns potential. Nu önskar jag att MP får stå några matcher, tycker han såg lugn och säker ut. Hardys snabba uppspel behöver vi, han ska spela punkt slut.

  Svar
 • 28 september, 2018 kl. 15:31
  Permalänk

  Utan att veta med säkerhet vad gäller utvisningarna, så är jag 99 på att den nya bedömningen enbart gäller de utvisningar som tidigare genererat 5 + game pga skada. De ska bedömas utifrån syftet med exempelvis en tackling och inte automatiskt ge game för att spelaren blir skadad. En slashing som i det här fallet bedöms på samma sätt som tidigare även om de kanske tappade klubban lite väl lätt vissa gånger..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: