Reflektioner efter Södertälje

För fyra säsonger sedan hände det och igår hände det igen. kan inte missminna mig ett lag som haft sån otur när det gäller domare. Här kommer fler reflektioner.

Är det över nu? ser lagkapten Fredric Andersson ut att tänka.

I slutspelsserien säsongen 13/14 fick Björklöven ett mål oförklarligt bortdömt i mötte med BIK Karlskoga. Björklöven tappade poäng och Malmö nöp sista direktkvalsplatsen och gick sedermera upp i SHL. Det spelas sällan en match med Malmö utan att jag tänker tillbaka på den situationen som fick sådana konsekvenser. Igår hände det igen och nu undrar jag vilket lag som kommer tjäna på det den här gången och om det går så långtgångna konsekvenser som då?

Många tycker att sekvensen igår inte är avgörande utan att Löven ska kunna vinna matchen ändå, men hur ska vi vinna om de mål vi faktiskt gör inte räknas? Hade vi dömt bort SSK:s mål hade dom inte heller vunnit…

Situationen är inte solklar och därför är det helt horribelt att man inte videogranskar. Under grundserien använde man videogranskning i tid och otid till och med i de mest solklara fall, men här sker det inte. Hockeyallsvenskan vad också snabba att gå ut med att Talaja stör målvakten och att det är därför man blåser av. Om så vore beslutet från Bergman skulle man enligt reglementet ha dragit ut tekningen i mittzon. Det gjorde man inte vilket tydligt påvisar en efterhandskonstruktion. Varför? För att man vet att man handlat fel. Sen kommer ju faktiskt avblåsningen efter det att Björklöven satt pucken i mål.

Matchen som sådan då? Ja, återigen lyser våra brister igenom. Fantastiskt svårt att göra mål och ett powerplay som bara i en statistikers värld är bra. Det är bara våra grovarbetare som klivit fram som Riska, Messy och Granlund samt våra finska defensiva backar. De som ska leverera framåt har tyvärr inte gjort det och ska vi ha ett spel som till 99 % består av strikt defensiv så måste vi ha spets som mer eller mindre sätter varje chans. Det har inte Björklöven av idag och därför tog vi inte tre poäng denna kväll, inte tre poäng mot vare sig Oskarshamn eller Pantern.

Sen ska man inte klaga på domaren men Bergman gör en riktigt dålig match. Tar en hel del tveksamma utvisningar på Björklöven, men gör precis som alla andra domare och låter Niklas Grossman spela efter en helt egen regelbok. Väljer man att ta några målvaktsinterference samt Riskas utvisning när SSK gör 1-0 kan man gott ta crosscheckingen i ansiktet på Messy från Grossman också.

Nu återstår ett oerhört litet strimma hopp i att både Pantern och Almtuna står för mirakelinsatser samt att vi gör detsamma. Vi måste gå för 100 % offensiv och chansa lite. Vi måste ha tre poäng för att drömmen ska leva vidare. Kan vi få ett tidigt mål så kan det bli darr på manschetten i de andra lagen. Det är vår chans. Tar vi den?

21 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 17 mars, 2018 kl. 11:01
  Permalänk

  Bittert riktigt bittert, Att slutet skulle avgöras på det sättet ,fiasko domare!!
  Det finns ju hopp men det hoppet känns inte troligt ett dugg.
  Trots allt så har löven bjudit på action i vår
  och äntligen blev det kul att följa laget.
  Bara knyta nävarna och se till att bygga på laget ytterligare, för grunden finns ju.

  Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 11:07
  Permalänk

  Har nog aldrig varit så upprörd att jag inte kunnat sova förut.
  Det är flera domslut som är väldigt tveksamma och som drabbar oss.
  Om han tar Riska så borde han innan det tagit han som höll fast Riska i momentet före.
  Till och med Warg sa det i direktsändningen. Det finns fler tveksamheter också men det har nog alla sett.

  Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 11:10
  Permalänk

  Vad ska dom ringa på?
  Om tekningen ska flytta ut i mittzon?
  Ni skapade 1 målchans på hela matchen, var glad ni bara förlorade med en mål och lägg ned alla bortförklaringar.

  Svar
  • 17 mars, 2018 kl. 12:26
   Permalänk

   Haha vi skulle iaf haft en chans att ta oss upp, ni har inte det utan berövar bara hockeysverige från att ha laget nr 1 i högsta ligan 🙂 Vad domaren ska ringa på? Tjaa, kanske för att bedöma om pucken är inne i första läge, om och isf när målvakten blockerar pucken, om gul 16 stör målvakten, om gul 16 sveper iväg pucken med handsken osv osv. Men du fattar kanske inte sånt. Hur mkt betalade ni?

   Svar
  • 17 mars, 2018 kl. 12:31
   Permalänk

   Magnus vakna nu var stor i segern!! Ni hade en grym fördel av Bergman igår kan man inte erkänna det så är du tragisk bara!

   Svar
  • 17 mars, 2018 kl. 12:43
   Permalänk

   1 målchans? Trodde vi Lövensupporters var enögda…

   Svar
  • 17 mars, 2018 kl. 13:50
   Permalänk

   Har du inte alla hästar hemma ? Om du letar lite på nätet så finns det både målkamera film och bilder som visar att pucken är klart över mållinjen när Södertälje spelaren drar ut pucken med handen.

   Svar
  • 17 mars, 2018 kl. 16:16
   Permalänk

   Du har rätt. Var inget att ringa på. Det var mål och det såg han förmodligen sociopaten. Men SSK:s säsong är ju ändå över också, så det kan man glädja sig åt. Och att det var vi som drog ned er från Elitserien.

   Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 12:34
  Permalänk

  Magnus: vad menar du? Ni hade ju ingenting och gjorde mål på en utv som var felaktig. Vi fick ett felaktigt bortdömt mål så borde alltså slutat 0-1 eller hur?

  Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 12:55
  Permalänk

  Tyvärr så är ju hockey inte speciellt rättvis. Det är ju flertalet matcher denna säsong som Werner i stort sätt vunnit matcherna på egen hand åt oss. Tråkigt då att det är en tavla som avgör igår.
  Men Bergman, ojoj så dålig han är. Skiter i målet men utv på Stenqvist när vi har pp för interference på den lilla knuffen är ju helt osannolik. Tror jag räknade till 35 knuffar på icke puckförande spelare innan jag la ner. Horribelt, tänk om han skulle va konsekvent?.

  Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 15:31
  Permalänk

  Fatta att Bergman dömt i elitserien?? Har alltid tyckt att han suger. Väldigt okonsekvent och letar alltid utv för bortalaget…. borde faktiskt syssla med nåt annat, märkligt att han får dömma på en nivå som faktiskt gäller rätt mycket

  Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 18:08
  Permalänk

  39 skott och 0 (noll!) mål och en farlig målchans och mål efter av blåsning.
  Var det domaren som hindra er från att skapa målchanser? Från att göra mål?
  Inse att ni är ett allsvenskt bottenlag offensivt och sluta skyll på annat.
  Förutom målet så var dom 4-5 vassaste chansern SSKs.
  Varför tryckte ni inte på ordentligt efter det korrekt bortdömda målet?
  Varför inga målchanser på den billiga utvisning i slutet?

  Svar
  • 17 mars, 2018 kl. 20:47
   Permalänk

   SSK-troll är en kul kombo 🙂 Du såg inte matchen ens, eller blandar ihop lagen. Vi har ju gjort mer mål än er så om vi är bottenlag offensivt, i vilket fack ska vi då placera er?

   Svar
 • 17 mars, 2018 kl. 21:04
  Permalänk

  Dommaren var dålig åt båda håll. SSKs första och sista utvisning med slag på benskydden är sådant som dommaren blundar för 19 gånger av 20. Gällande målsituationen så är det avblåst innan man lyfter in backhanden i mål så det enda man kan diskutera där är huruvida avblåsningen är korrekt eller inte. Det går inte att döma mål efter avblåsning hur man än vrider och vänder på det. Löven gjorde en bra match igår och skapade mer chanser än SSK sätt över tre perioder men SSK var lite effektivare och hade en lysande målvakt.

  Svar
  • 18 mars, 2018 kl. 09:44
   Permalänk

   Johan såg du matchen ihop med Magnus eller? Ber dig se målsituationen igen för du verkar sett på något annat. Avblåsningen kommer samtidigt som pucken är i luften efter att ha lämnat Farleys blad. Sen stämmer det inte ens att det inte går att döma mål efter avblåsning, videogranskning används då domaren vill fastställa ELLER korrigera sitt beslut. Effektivt och bra målvakt…nja störst skillnad gjorde ju Bergman

   Svar
 • 18 mars, 2018 kl. 14:37
  Permalänk

  Bilderna visar att pucken är blockerad och trycks in efter det.
  Oavsett så förlorar ni pga inkompetent offensiv, ta tag i det istället till nästa säsong.
  Eller fortsätt gnälla på domare resten av säsongen plus nästa.

  Svar
 • 18 mars, 2018 kl. 15:40
  Permalänk

  Hehe återigen, om vår offensiv är inkompetent.. vad säger det om eran? Du som verkar känna Bergman kan ju fråga varför ingen videogranskning behövdes? Kontentan av allt är ju att han hade noll koll.

  Svar
 • 18 mars, 2018 kl. 17:41
  Permalänk

  Jag har inte nämnt ett ord om någon annans offensiv.
  Vad jag säger är att ägna tid åt det ni kan påverka istället för att gnälla på annat.
  Men är du nöjd med att erat lag har usel offensiv om någon annan också har det så är du fri att tycka så.

  Svar
  • 18 mars, 2018 kl. 19:49
   Permalänk

   Okej men från ditt första inlägg har ditt ordval varit ”er”, och du menade att de 4-5 vassaste chanserna var SSKs. Så äre orimligt att anta att du då är ett SSK-fan? Eller håller du på något ännu värre? 🙂 Oavsett fattar jag inte vad du gör här och leker sanningssägare. Over and out!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: