Reflektioner efter Södertälje

En underbar seger, inte helt olik 3-2 segern i Scaniarinken säsongen 13/14. Seger då, seger nu och samma goda köttbullsmackor. Här kommer fler reflektioner.

Lever fortfarande på samma batteri som efter Leksand så här får det gå fort.

Laddare upp på lokal sylta men träffade en hel del sköna SSK supportrar. Sånt är typ halva resan.

Trevligt snack innan match med styrelseledamot Jonas Grundström och mv tränare Marcus Ekman.

Alltid lika trevligt och framförallt proffsigt mottagande av Södertälje och dras pressläktare. Sen skäms ju inte deras ytor för sig heller. Minst 30 platser. Grymt.

Mer SSK. Under dagen blev min kusins pöjk uttagen till J18-landslaget. Grymt Hugo och stort Grattis!

SSK är duktiga att involvera klubbens unga spelare. Här vid introt.

Sen presenterade man likt oss en ungdom samt att man hade man en knattematch.

Matchen då?

Ja Pavel åkte för frezing the puck. Tredje gången någon åkt för det i HA och ingen i SHL. Hann aldrig fråga Pavel efter matchen. Gjorde upp att vi skulle snacka men det tog sån tid att min skjuts till pendeln ville åka. Tar den sen.

Inledningsvis väldigt stillastående PP så man nästan skämdes, men vi slutade på 50 % och statistiskt är det bra, men den spelformen måste det jobbas på.

Som sagt, satt på pressläktaren i första perioden och det är riktigt bra vy att se hockey på..

..men vi såg ju i vanligt ordning er…. ni sköna söderlövare, som alltid är lika trevliga att träffa. Gick ned efter att ha tryckt en köttbullemacka och en kaffe.

Så vi bytte helt sonika plats till den andra perioden…

…och vilken period vi fick se. I den liknande matchen säsongen 13/14 gjorde vi alla tre målen inom 3.11. Denna kväll gjorde vi alla tre mål inom 5.10 och snacka om att det var skönt att svalkas av alla halsdukar som snurrade runt på läktaren för Löven var riktigt hela under den perioden.

0-1 Rainersson som mycket snyggt tar med sig pucken med skridskon och som värsts snipern satte pucken i krysset.
0-2 Murphy avslutade ett två mot noll läge med Ottosson. Skickligt gjort av bägge.
0-3 Talaja i PP minsann!! Inte en intränad variant, men vi hugger mot mål och då kommer lägena. Hutch är faktiskt urkyligt i förspelet.

Noterade att Marcus Lundberg var på plats .

När Södertälje väl får utdelning så sker det på ett rejält misstag. Stefan Andersson är återigen allt för mesig i sitt sätt att försöka få pucken ur zon och det utnyttjade SSK skoningslöst. Ett misstag och sen var Södertälje inne i matchen och åt upp oss bit för bit. 16-1 i skott i sista talar sitt tydliga språk men samtidigt starkt att hålla tätt så pass länge som till 59.21 innan SSK:s tvåa satt. Då fanns inte mycket att spela på och heller ingen time out och vi kunde städa av matchen hyfsat säkert.

En grym seger, men samtidigt inte ett sätt vi kan tro att vi kan fortsätta att vinna bortamatcher på. 5-26 i skott de två sista perioderna ska vi inte behöva utsätta oss för, även om det var en av seriens formstarkaste lag vi mötte. Inte heller att vi ska förlora skotten med 4-10 i andra och vinna med 3-0. Vi tar den den här kvällen och vi tar att vi har en Adam Werner som återigen kom ut stort, vilket han gjort hela säsongen i min bok. I helgen var bara försvarsspelet så mycket bättre där man hjälpte Adam att briljera. ja, ibland gjorde han det helt själv också. Han är i fin form just nu!

Snackade förresten snabbt med Austin Farley medan jag inväntade Adam Werner för intervju och det lilla han kunde säga var art han problem är en uperbody injury. Så dock att han skulle vara åter i nästa match och då så jag att han nog inte vill missa den speciella matchen. När han undrade varför då förklarade jag att Guldlaget från 87 skulle hyllas och han hade ingen aning om att Björklöven vunnit SM-guld. Kanske medvetet från löven så inte han också får oket, men han blev riktigt glad och imponerad.

Avslutar tyvärr med det tråkiga att Björklöven valde att släppa nyheten om att Kim Karlsson får lämna laget och det bara bara minuter efter segern. Känns som ett sätt att så diskret som möjligt få ur nyheten och att det ska hamna i skymundan av segern. Ovärdigt en kille med fem säsonger i klubben. Tråkigt.

Era tankar om matchen? Fältet är som vanligt öppet…

11 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 7 november, 2017 kl. 09:06
  Permalänk

  Skiter fullständigt i denna seger, all glädje försvann när beskedet om Kim kom. Så besviken på Fagervall & co. Är det lövens nya policy att frysa ut å göra sig av med alla profiler och trotjänare. Fy fan.

  Svar
  • 7 november, 2017 kl. 10:06
   Permalänk

   Kim har i år varit ansvarig för en massa baklängesmål. Slö och oansvarig. Björklöven har stöttat honom efter fylla och hjärnskakningar på bästa sätt men nu blir det Almtuna eller lägre divisioner utomlands.

   Svar
  • 9 november, 2017 kl. 16:11
   Permalänk

   Men Erik,
   Björklöven går inte framåt med spelare som anses vara profiler och trotjänare.
   Kim har varit en fantastisk tillgång för Björklöven och det är bara att bocka och buga och tacka för den här tiden.
   Kim behöver nog miljöombyte för att kanske utvecklas än mer.

   Tror nog också att smällen han fick av idiotjäveln Robin J hämmar Kim ännu.

   Svar
 • 7 november, 2017 kl. 09:54
  Permalänk

  Oskarshamn borta 2 mot 3. Kim orkar inte ens ta markering och det blir mål. Att ha spelare i laget som inte bryr sig om laget är något Löven inte har råd med. Hoppas Kim kan få åka lite skidor i Alperna med Wille. Rätt och ett bra beslut av Löven !

  Svar
 • 7 november, 2017 kl. 10:09
  Permalänk

  Tråkigt slut för Kim! Bra för löven ändå…Han har inte varit sig själv efter skador å ” incident”….

  Svar
 • 7 november, 2017 kl. 10:23
  Permalänk

  2a perran var något i hästväg så effektiva löven var, kanon.
  Tycker att löven ägde 2 perioder när man rätt enkelt styrde undan ssk och farliga kontringar från löven,så rättvis seger trots skott förlust.
  Ang Kim,har alltid gillat hans energi och teknik,fast har sett även jag att han inte gått att känna igen riktigt,lite för mycket slarv och baklänges mål när han varit inne så jag säger inte emot lövens agerande.
  Lycka till ändå Kim

  Svar
 • 7 november, 2017 kl. 11:35
  Permalänk

  Det kom inte som en chock att Kim skulle få lämna, nu va han borta länge från spel och han har inte kommit upp i nivå efter det. Dessutom har vi 3 centrar i laget som är bättre än honom på alla plan.

  Rätt av Löven att släppa honom.

  Alla lycka till till Kim i fortsättningen.

  Svar
 • 7 november, 2017 kl. 12:10
  Permalänk

  Kim har gjort mycket bra för Löven, men han har inte gjort sig själv rättvisa efter hjärnskakningen. Faktum är att att han bara gjorde 17 poäng förra året och hade -16 i +- så det var en liten chansning av ”Fagge” att ge honom ett år till. Jag hoppades att Kim skulle ”komma tillbaka” i höst men tyvärr har det låst sig så det här blev nog bäst för alla parter! Vi får hoppas att ett miljöombyte gör Kim gott! Lycka till Kim i fortsättningen!

  Svar
 • 7 november, 2017 kl. 14:56
  Permalänk

  Ursäkta en okunnig, men vem tusan är Marcus Lundberg?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: