Reflektioner efter Södertälje

Det var sannerligen ingen vacker match vi fick uppleva. Mer gegga än finlir, men fortsätter vi vara så här bra i tredje perioden tar jag det alla dagar veckan. Här kommer fler reflektioner.

Man säger ibland, även om man sminkar en gris är det fortfarande en gris och lite så kändes matchen. Målen vi gjorde var rätt vackra, men i det stora hela är det bara skönt att matchen är över så vi kan gå vidare. Södertälje fick matchen precis som dom ville. Riv och slit längs sargerna och sen få in puckar mot Lövens mål. Nu nådde väl förvånansvärt få puckar fram till något av målen. Totalt 18 skott från vår sida säger en del om matchen. Senast vi hade så få skott på hemmaplan var mot Pantern i omgång 37 ifjol så vi föll med 0-5. Totalt 10 skott efter två perioder händer inte heller allt för ofta och även där nåde vi den siffran i den Panternmatchen. Senast vi hade 3(!) skott i en förstaperiod på hemmaplan var i omgång 35 ifjol mot Timrå som slutade 2-3. Nog om det.

Noterade förresten innan matchen att Joakim Fagervall skakar hand med hela ledarstaben medar lagkaptenen Fredric Andersson delade ut matchtröjan till matchens företag. Innan matchen förresten. Rammstein i introt. Gillart!

Det inledande PP:t, som var riktigt bra, kanske var av ondo. Istället för att inleda i ett furiöst tempo så blev det statiskt som sen liksom fortsatte. Vi fick aldrig till någon fart i matchen och det berodde nog till lika delar på bra SSK stress och vårt dålig passningsspel som gång efter annan satte oss i svårigheter i egen zon. Fagervall tog också en tidig timeout vilket var ett helt riktigt beslut, även om det knappt blev bättre efter det. Om den sista perioden mot Leksand vara säsongens bästa så var definitivt den fösta igår kväll den sämsta. Södertälje skulle ju också hinna ta ledningen innan perioden var över då väldige Niklas Grossman snarare såg ut som Niklas Krossman när han efter att distinkt stänkt in 0-1 helt sonika spelad bowling med två lövenspelare. De flög verkligen som käglor framför mål när han rusade fram som ett ånglok. Noterade förresten 2-3 i skott vid powerbreaket efter 12:27.

I den andra perioden blev det offensivt inte mycket bättre. Vi tog vårt första skott på mål efter 8 minuters spel, men tredje skottet skulle till slut hitta in i mål. Målskytt en alltid lika lycklig och för dagen mycket bra Mattias Granlund som kunde sätta sin egen retur efter ett bakomryggenpass av matchens lirare Alex Hutchings. Vid det tillfället växte Löven och efter David Lindqvists läckra tunnel på en SSK-back i mittzon som gav friläge och sedermera straff efter att han blivit uphakad, kunde 2-1 ha kommit och nära var det. LIndqvist själv såg bergsäker ut att pucken letat sig in under Sahlin i SSK-kassen, men efter videobedömning framkom att pucken aldrig varit inne. Noterade ni att det var linjedomare nr 44 som tog straffen via ett tecken på bröstkorgen till huvuddomaren? Vaket. Avslutningen av den andra perioden gick dock helt i SSK:s favör, men vi kunde hålla 1-1 perioden ut.

Sen kom då den tredje perioden och där var vi åter starka. 2-1 i powerplay av Alex HUtchings som hittade en liten liten lucka i krysset och mer behöver inte han. Knappt hann vi jubla klart förrän Fredrik Andersson dunkade in 3-1 på ett mäktigt slagskott…SSCHMACKIBÅNK! Länge sedan vi hade en spelare med ett sånt skott, men handen på hjärtat. Hade vi inte tyckt att det var slappt av ex Werner om den gått in i Lövenkassen? Nåväl, efter många försök att sätta pucken i det i slutet tomma SSK-målet lyckades till slut Axel Ottosson som blev väldigt glad. Han har haft en hel del chanser men missat och även om en tom kasse är ett av de enklaste målen så är det bara en sån sak som kan behövas för att fler mål ska komma.

Alla vet att jag är en sucker för detaljer och gillade ytterligare en sak jag såg i Simon Backman. Har han förresten någon dålig sida? Det jag såg i går var när en i publiken fick en puck i huvudet så såg han snabbt till att få fram en ispåse och åkte över med. Han har blicken med sig överallt.

En annan detalj. Niklas Pavel spelade med gladpack lindat på skridskorna. Why? Ingen aning.

En tredje detalj. Där målburen flyttades i tredje så man behövde borra så åkte domare nr 44 snabbt och hämtade borren av lika snabbe vaktmästaren. Sen åkte han tillbaka med borren. Bra samarbete där.

100 % i boxplay och 33,33 % i PP. Fint. Totalt även 33 ,33 % i PP. Viktigt att stänga BP för andra matchen i rad efter 50 % i premiären.

Vi är nu topp 4. Där ska vi stanna. Bra jobbat alla från spelare till publik!

Nu tar vi nya friska tag mot Troja/Ljungby på fredag.

 

 

 

5 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 28 september, 2017 kl. 10:18
  Permalänk

  Mattias blev enormt glad efter sitt mål och jag tyckte mig se Hutchings dra på smilbanden åt Granlunds enorma glädje.
  Det där med Pavel och gladpack måste ni följa upp skulle vara intressant att få reda på orsaken om det är något revolutionerande han kommit på eller om det bara är en Göteborgs fetisch 😉
  Skönt med tre poäng trots en inte alltför bra insats, jag tycker att backarna hade svår med uppspelen men det berodde i mina ögon på att fw åkte och gömde sig det fanns ju inga att spela upp till, även om det blev bättre i tredje. Sedan var det många enskilda spelare som inte alls kom upp i nivå typ Farley, Ottosson, Messy, Nicke och Hage så där har vi ett sparkapital.
  Backman och Pukka är enorma i defensiven men jag tycker även att Pavel spelmässigt tagit stora kliv till den här säsongen och även blivit mycket lugnare, frågan är om det beror på gladpacken 😉
  Werner kändes väldigt lugn och stabil så vi får tro och hoppas att han fortsätter så.
  Nu hoppas jag att Cody och Kim är tillbaka mot Modo nästa vecka, man saknar Murphys energi.
  Mot tre nya poäng imorgon.

  Svar
 • 28 september, 2017 kl. 11:20
  Permalänk

  Verkligen intressant med Pavels skridskor?
  1. Vill han hindra motståndarna från att knyta upp hans skridskor i närkamperna?
  2. Fryser han om vristerna och behöver extra isolering?
  3. Har han sådan besvärlig fotsvett att han vill skydda medspelarna från lukten?

  Ni måste kolla upp detta! 🙂

  Svar
 • 28 september, 2017 kl. 13:53
  Permalänk

  Jag tror inte att det är gladpack, även om det ser ut så. Orkar inte googla men gissar att det är ett plastskydd för att undvika onödiga skador eller olyckliga skott på fötterna. Väldigt populärt i NHL och bland spelare som ofta täcker skott. Men Pavel kanske har gladpack som placebo 🙂

  Svar
 • 29 september, 2017 kl. 09:47
  Permalänk

  Det är tejp som stärker upp vristen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: