Reflektioner efter Södertälje

Bra förstaperiod, en mängd onödiga utvisningar och marginalerna med oss. Här kommer fler reflektioner.

Vi inledde ju riktigt bra och skapade en hel del riktigt bra chanser inledningsvis. Tror jag räknade till fyra frilägen innan åtta minuter var spelade, men effektiviteten fanns inte riktigt där, samtidigt som Alexander Sahlin i SSK kassen fortsätter att visa att han är en av seriens absolut bästa målvakter. Att Södertälje tog ledningen, för övrigt ett skott som inte såg helt otagbart ut, bekom oss liksom inte. Vi trummade på bra och det kändes som att i spelet 5 mot 5 var vi klart bättre och kunde ju kvittera genom Zack Hamill, en Hamill som tydligen bestämt sig att försöka få Sahlin i SSK kassen ur balans med en hel del trashtalk och att han åkte ut efter Stefan Anderssons 2-1 mål var nog OK, men att det ska vara ok att tre motståndare ger sig på dig när du ligger på isen är dock märkligt. Målet kom förresten i powerplay och det är ack så viktigt att vi får den spelformen att fungera.

Sen har jag oerhört svårt för Harald Lückner som expert i sändningarna. har tar oerhört ofta parti och här bestämde han sig snabbt att allt gruff som skedde på isen berodde på Björklöven. Var det inte Hamill som var roten till det så var det Granlund eller någon annan. Att det är en brist att inte hitta någon bättre än honom råder det ingen tvivel om. Bristerna på C More tar inte slut där. Vi har redan under dagen kritiserat dom för valet av kandidater från Björklöven till Guldgallret (Läs HÄR). I gårdagens sändning pushade man för omröstningen och då börjar man helt plötsligt prata om Adam Werner som ju rättmätigt borde varit med, men som inte är det. Man hade en lång utläggning om hans betydelse för Björklöven, om att Fagervall kommer hålla ögonen på honom under lång framtid och om hans deltagande i JVM. Sen går man vidare med… Växjölånet Linus Högberg, som inte heller är en kandidat, det med rätta då han likt Anton Toolanen inte uppfyllt de regler som C More själv satt upp, de om att man ska ha spelat 10 matcher för klubben. Pinsamt är inte ens i närheten vad man känner när den ledande hockeykanalen för svensk hockey inte gör bättre research än då.

Nå, i den andra perioden drog vi ju på oss en radda onödiga utvisningar, men tack var ett bra boxplay så kunde vi undvika att släppa in billiga mål, men detta får inte hända. Fattar inte hur opolerat vi spelar. Köper inte förklaringen att vi vill för mycket. Någon balans måste man kunna kräva. Vi tappar ju rytmen i vårt eget spel i och med alla utvisningar och utan dessa hade vi kunnat tagit en rätt betryggande seger vilket vi gott man behöva i dagsläget och inte kämpa ihjäl oss i 60 minuter. Hörde ni förresten Fagervalls förklaring till hur man ville att Björklövens försvarsspel ska vara?

-Som ett finger i arslet! (Joakim Fagervall)

Södertälje kunde ju sen kvittera och där och då kändes det onödigt och tungt. Att sen Anton Holm åter fick göra mål är en sån där sak som får en att tänka efter. Allt och alla med dåliga streakar bryter dessa mot oss… ja inte nu SSK själva som åkte på sin nionde raka förlust, men hart när allt och alla. Var ju livrädd att Scheel eller Ullman skulle sätta en kasse, men där klarade vi oss.

Därpå kunde vi ju ta ledningen direkt i tredje perioden efter Cody Murphys omdiskuterade mål och när sen comebackande David Lindqvist kunde sätta 4-2 efter Axel Ottossons härliga uppåkning efter Niklas Pavels härliga tackling kändes det som att vi hade matchen som i en liten ask. Härligt att ha David tillbaka i laget. Han tillför en helt annan dimension i anfallsspelet. Tyvärr kunde vi bara jubla i 27 sekunder för sen reducerade SSK, ett mål som Linus Fernström får ta på sig. Den luckas ska inte få finnas.

En glad 4-2 skytt i David Lindqvist under intervjun med C More efter matchen.

SSK tog ut målvakten men det kändes inte allt för heta och när Mikko Pukka kunde sätta sin första kasse i Löventröjan så man matchen över. Visst var hans mål härligt, men hade den inte gått via en SSK-klubba hade det varit icing. Här förordar man ju att enkelt flippa ut pucken i mittzon för att inte få tekning i egen zon.

Ja, Pukka drog ju självklart på smilbanden efter sitt 5-3 mål, men gladast i Scaniarinken var ju onekligen dessa två gycklare. Vilken kramdans de bjöd på i direktsändning efter vårt 4-2 mål. Helt underbart att se!

Sen ska alla bortfans ha en stor eloge. Ni hördes bra och hade stor del i segern. Bra jobbat!

Nu laddar vi om för ny bortamatch i morgon då vi gästar Plivit Trade hallen i Västervik. Noterbart är man valt att åka buss ända från Umeå under denna bortaturné och det ska ha varit på order från Fagervall som vill få ihop laget mer. Ingen dum tanke. Nu är det öppet för er att tycka till om matchen i en kommentar…

4 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 9 februari, 2017 kl. 07:43
  Permalänk

  Pukka e ju fan guld värd i försvaret, så änkelt å så smidigt han får iväg passen, lyfter blicken å sen pass på bladen.

  Svar
 • 9 februari, 2017 kl. 08:35
  Permalänk

  Ja, Pukka är grym! Hans insats kan man inte hylla nog mycket. Synd bara att han inte kom in i truppen under ett tidigare skede men med tanke på att han inte står under något kontrakt med Vaasa Sport längre är han kanske sugen på en fortsättning i gröngul…

  Hoppas hoppas!

  Svar
 • 9 februari, 2017 kl. 09:10
  Permalänk

  Ja håller vi oss kvar är han given att ge kontraktsförslag.

  Svar
 • 9 februari, 2017 kl. 13:57
  Permalänk

  Bara Pukkas mål var fint, tänk att via motståndarens klubba placera pucken, mycket skickligt gjort

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: