Reflektioner efter Södertälje

Rånet i Vännäs, Miraklet i Essbehallen eller vad du nu vill, kärt barn har många namn. Björklövens seger med 4-3 mot Södertälje i går var kanske inte den rättvisaste utgången vi sett i en match, men den tar vi alla dagar i veckan. Vi minns väl hemmaförlusten mot AIK? Här kommer fler reflektioner.

Bara att kliva in i fd Essbehallen gav ju sköna vibbar från förr. En handskriven lista att bockas av ifrån för pressackreditering, höra Alexanders till introt och en kallhall rakt av. Att sen komma alla så nära, som VD Anders Blomberg, skoterförare Per Kenttä och såklart eminente kommentatorn Lars Lindberg, som alla tog sig tid för en pratstund. Sen lövens sköna webbteam på det.

Matchen då? Nja, nog var det lite jobbigt att vara lövare i två perioder, men den tredje vägde ju upp och över. Fram till dess fick vi se ett lag som inte alls hittar rytmen och kemin att ens ta sig in i anfallszon och skapa längre anfall. Ofta kändes det som att vår puckförare var lika ensam som Forsgrens tröja i taket. Därför kändes ju underläge med 1-2 efter två perioder i underkant.

Södertälje öppnade ju målkontot i spel fem mot tre efter att vi bl.a dragit på oss säsongens 12:e(!) utvisning för spel med för många spelare. Målet inbombat av SSK:s stekhete dansk Nick Olesen. Man såg redan under de inledande minuterna att mycket skulle ske från hans klubba denna kväll och så blev det också.

Björklöven skulle dock kvittera i slutet av perioden där Zach Palmqvist lite ovant Björklöven skickade in en puck på vinst och förlust och via målvakten och Justin Crandall in i mål till 1-1. Gärna mer sånt som kan gå in på kontot för skitmål.

Det målet, Daniel Rahimins bakåtpassning till Isak Mantler och ”All my firends are dead” med Turbonegro i högtalarna är det positiva jag tar med mig från den perioden. Högtalarna förresten, var lite sugen att ge Jonk tre plus i eftersnacket för sitt musikval denna kväll. Han å sin sida sägs varit sugen att plocka med sig högtalarna från hallen.

I den andra perioden började jag funderade på om man även Corona anpassat utvisningsbåsen då det ena användes betydligt flitigare än det andra.

Vi ska väl säga att vi hade marginalerna med oss när det gäller en målsituation där Södertäljes andra fullträff dömdes bort för hög klubba, mycket pga av att ingen jumbotron eller målkamera fanns att tillgå, I efterhand medger ju domarna att de kanske borde dömt mål.

SSK skulle dock åter ta ledningen efter att man snappat upp pucken via ett slarvigt uppspel från Björklöven. Sist på pucken? Givetvis Nick Olesen. Han skridskoåkning är ju nästan lika tekniskt vacker som Jonathan Dahlén med små ”kvart-i-tre” här och där.

Vi fick nåt läge i PP men mer än ett bra skott från Liss som skulle gått in och den inte touchat Bergvik kom man inte.

Sen bjöd vi till på ytterligare en utvisning för spel med för många spelare. Nr 13 och där och då ville jag bara sjunka under jorden. Visst var SSK sex man nån sekvens tidigare, men de lyckas inte få dit pucken så det blir övertydligt.

Närheten är slåande i Vännäs. Foto: Lövenbloggaren

En onödig slashing med två sekunder kvar av perioden gav SSK ytterligare ett tillfälle i spel fem mot tre i inledningen av den tredje perioden, där SSK samtidigt bytte målvakt från Fredrik Bergvik till Alexander Sahlin.

Det underläget klarade vi dock av på ett bra sätt och sen började Adam Plants kropp sin vana trogen få ta stryk. Först en skottäckning som tog illa, sen fick han en hög klubba i ansiktet för att sen kliva av efter en ful tackling.

Jag tror att denna uppoffring ihop med det klarade tre mot fem läget satte fart på laget och när SSK sen bjöd på läget till 2-2 tackade Justin Crandall och målskytten Axel Ottosson för det och utjämnade matchen.

Här tog SSK timeout, men fick inte mycket ut av den. Bara 43 sekunder senaste satte Gustav Possler Björklövens tredje mål och som han gjorde det sen. Om hans första för säsongen var snyggt var det här närapå lika läckert, då han på en omvänd Foppa trollade in pucken bakom Sahlin i SSK-kassen.

Alexander Wiklund hade sen ett skott i stolpen och Kristoffer Söder ett friläge i PK som kändes extra surt att missa då SSK sen kunde kvittera i spel i numerärt underläge(!). Då återstod bara 3.24. Vi vet dock att vi skulle få det sista ordet då Alex Hutchings från blå hittade igenom med ett lättare handledsskott efter fint arbete på mål av Axel Ottosson.

Till slut sett ett riktigt bra resultat, men att tro att den här segern löst den sista tidens problem är inte vägen att gå. Vi har oerhört mycket att jobba på och det vet laget om. Vi tar dock med oss en hel del positiva delar.

Alex Hutchings, hamnade åter i poängprotokollet med ett mål och två assists. Även Justin Crandall hade 1+1 och det är ju sant att Björklöven oftast vinner när de är i poängprotokollet. Vi höjer oss i tredje, vilket förr var vår styrka, men som inte alls varit så på sistone. Gustav Possler var piggare än på länge. Vilken fart han hade. Kan bli nyttig vad det lider och vilket mål.

Sen då situationen med Adam Plant. Att fyra domare inte hinner uppfatta den tacklingen är beklämmande. Nu har Ludwig Blomstrand anmälts i efterhand och det är givetvis bra för att skicka signaler framöver att en sån tackling inte är ok, men det måste generera en fördel för det utsatta laget. Vi har definitivt ingen fördel av att han stängs av utan vi är likafullt utan vår bäste back.

Sen avslutades matchen med det obligatoriska gnabbet.

Lite klassiskt kramkalas efter slutsignalen. Foto: Lövenbloggaren

Vi tar framförallt med oss tre poängen och ser nu fram emot morgondagens bortamatch mot Mora. Era reflektioner efter Södertälje? Skriv av er..

5 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 26 januari, 2021 kl. 16:28
  Permalänk

  Läste just att Plant fått hjärnskakning…..
  För jävligt,kort sagt.Bara hoppas att den är lindrig.
  Bra sammanfattning.Den här segern får gå in på kontot”borttappade poängmatcher som jämnar ut sig”
  Men,laget har mycket att tänka på.
  Liss-kedjan kan helt enkelt inte hållas intakt.Alltför stora problem i egen zon. Både rörelsemönster,kommunikation,passningar,ja det mesta stämmer inte där.
  Ser ju bättre ut i anfallszon,men där kan dom ju inte vara hela tiden.
  Du glömde trots allt en grej!
  Assistpoängen till Sahlin vid Ottossons mål……:)Men,det jämnar ut sig.Eronen fick ju ingen vid 3-3 heller…..:)
  Bara att komma igen mot Mora.
  Då funkar det defenetivt inte att dra på sig utvisningar…..

  Svar
 • 26 januari, 2021 kl. 16:49
  Permalänk

  SSK känns som nya BIK. Säsongens grislag.
  Det med en jämnvärdelös domarstandard bäddar för många skador i ligan.
  Att domarbasen går ut och säger att det inte alls är en skyddad verkstad är årtiondets lögn.
  Är ju bara att ta fram en random match i HA så borde de uppfatta nivån.
  I vilket yrke som helst hade det där renderat i att man fått leta efter ett nytt jobb.

  Svar
 • 26 januari, 2021 kl. 17:12
  Permalänk

  Dyrköpt seger om Plant nu blir borta länge. Blomstrand proppade Poulin som långtidsskadades och det blev inte ens utvisning och nu Plant. Känns som att vi fortfarande har domarna mot oss. Blomstrand ska ha minst sex gärna tio matcher.

  Svar
 • 26 januari, 2021 kl. 18:34
  Permalänk

  En del killar har sett sega ut efter Corona-pausen. Vet ni vilka som hade Corona och därför är sega i en återhämtningsfas?
  Att Ottosson hade Corona vet vi men han fick ju extra vila med avstängningen och nu är han ju super-pigg, men vilka fler hade Corona?

  Svar
 • 26 januari, 2021 kl. 19:45
  Permalänk

  Är det ingen som kan tala om för Possler att det är tillåtet att göra skitmål. De räknas de också. Men håller med om att han var en av de bästa igår. Och varit så de senaste matcherna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: