Reflektioner efter Södertälje

Det såg bra ut i 33 minuter och 28 sekunder. Laget ledde då med 0-3, men ett Södertäljemål i powerplay vände matchen helt. Här kommer fler reflektioner.

Mer än halva matchen trodde man att Björklöven var på väg mot en riktigt stabil insats. Så långt såg det nämligen mycket bra ut. Stabilt försvarsspel, en målvakt som åter klev fram med många magnifika räddningar och sen aktioner från spelare som man inte riktigt väntat sig. Som Daniel Rahimis assist till matchens första mål, som värsta Erik Karlsson, eller Karl Johanssons soloraid till 0-2. Lägg till otaliga skottäckningar av William Eriksson, samme Eriksson som äntligen visade att det går att sätta frilägen. Vi har missat de åtta senaste, men Wille visade hur man gör och det i PK. Där och då borde SSK varit slagna och hade inte vi dragit på oss ett par utvisningar i rad som gjorde att SSK fick tryck och till slut kunde få in en reduceringspuck, bara 1.52 efter vårt tredje mål. Hade SSK fått svettas lite längre hade matchen kunnat få ett annorlunda slut.

Nu blev vi istället små, stillastående och började agera oroligt. Som är det återstod ett fåtal sekunder av den andra perioden så får Emil Alba tämligen enkelt avancera in framför mål och också göra mål, med 3 sekunder kvar av den andra rundan. Kan vår passivitet i de lägena bero på rädslan att dra på sig utvisningar?

I det läget kändes inte poäng troligt trots ledning och den tredje perioden inleddes med att SSK ägde matchen helt och hållet och kvitteringspucken känns snarlik 2-3 målet även om det var en helt annan situation. Vi blir så passiva så Axel Andersson enkelt får glida igenom och sätta 3-3 målet. Där MÅSTE någon komma i hans åkväg.

Vi fick ett läge i PP med 6.28 kvar av matchen, men mina åsikter om den chansen att ta tillbaka matchen är inte rumsrena, så det får utebli. Istället fick SSK två PP:n i slutet , ett direkt feldömt och en onödig utvisning i anfallszon. På den sista gjorde också SSK ett fjärde mål, men det dömdes bort pga. flyttat målbur. Då det var andra gången Isak Mantler flyttade det märkligt lösa målburen tilldömdes SSK straff, helt enligt regelboken, en straff som Isak räddade och matchen slutade 3-3.

Väl i övertidsspelet skulle matchningen i mina ögon fälla avgörandet. Förstår inte hur man kan matcha en spelare som spelat -3 i matchen och bänka en som spelat +3 och som haft mest fart under rören i matchen? Fart var just det som avgjorde då SSK:s Christoffer Bengtsson satte 4-3 målet 3:55 in i förlängningen.

Vi tar med oss 33 bra minuter, men måste förstås fundera över de 27 följande. Hur kan en ledning med 0-3 inte ingjuta et mod som krävs för att reda ut matchen? Hur kan vi bli så små bara för att vi släpper in ett 1-3 mål? SSK borde ha känt sig stressade, inte vi. Där har Björklöven något att jobba på.

Noterar att Tobias Forsberg är riktigt bra som expertkommentator. Han är väldigt kunnig, men kanske främst, han vet när man ska hålla tyst. Han säger det han har att säga och sen är det bra. Har drar inte samma salva matchen igenom. Se om lär många övriga.

Noterade även att Teemu Eronen tog ansvar och såg till att testa den blöta isen inför den andra perioden. Inte många spelare som skaffar en puck och testar om och om igen.

Nog. Era reflektioner efter SSK? Skriv av er..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 16 januari, 2021 kl. 09:27
  Permalänk

  Vad gör Besse i PP 4 kvar? Vad gör han i löven överhuvudtaget

  Svar
 • 16 januari, 2021 kl. 10:00
  Permalänk

  Hej Löven4ever!
  Har lite funderingar på kedjorna om man kan gör om lite. Tycker inte Kedjan med Liss , Andreasson och Besse fungerar så bra. Förra året när vi fick som mest ut av Liss spelade han med Weigel och Lundberg (om jag inte minns fel).
  Nu när Possler är tillbaka kanske han kan spela istället för Besse så vi får in en stark skridskoåkare och en som jobbar hårt över hela banan precis som Lundberg gjorde åt Weigel och Liss förra året.
  Vad tror ni?

  Svar
 • 16 januari, 2021 kl. 10:08
  Permalänk

  Mest besviken o förbannad. Vill spy galla över alltihop….
  Ja, matchningen i OT övergår mitt förstånd. Liss, Selin m.m
  Verkar inte som vissa spelare bryr sig speciellt mycket, inget jävlar anamma….
  Inte ens hockeyn gör en glad i pandemiskiten

  Svar
 • 16 januari, 2021 kl. 10:25
  Permalänk

  Ja att Liss å Selin fick lira 3 mot 3 säger väl bara allt om våran tränare.
  Har han ens sett matchen!!? Kan man ju undra. Prestation verkar inte betyda någonting. God natt löven.

  Svar
  • 16 januari, 2021 kl. 14:05
   Permalänk

   Precis! och mot Karlskoga 0-1 slutminuten, då toppar han med Edström(inte visat nåt i den matchen, bättre mot vik å tälje) och Besse (Inte visat en enda skill hittills) Trodde att ALLT var bättre än Fagge men jag hade fan fel🤷‍♂️

   Svar
 • 16 januari, 2021 kl. 12:14
  Permalänk

  Jag kanske har helt fel…vad vet jag..men Liss är inte bra.
  Man är ju livrädd när han har pucken både i anfallszon och försvarszon…antingen passar han helt fel eller så tappar han puck bara en motståndare tittar på honom…lyckas han få iväg ett skott så är det 43 meter utanför..
  Bänka!

  Svar
 • 16 januari, 2021 kl. 15:27
  Permalänk

  Vi har spelstmaterial för att vinna fler matcher. Tyvärr har vi denna säsong inte spelsystemet som snabbt tar oss ur egen zon med puckkontroll. Vi hamnar i egen zon för långa perioder vilket tär på psyke och självförtroende. Vi kommer sällan då med kontroll in i anfallszon med följd att motståndarna snabbt kan vända upp igen. Tror säkerligen att HW och PK konstaterat detta och kommer hitta nya vägar ur egen zon. Det kommer ge självförtroende och spelare som börjar tro på systemet. Den dagen det händer vinner vi de matcher som vi nu förlorar. Just wait and see.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: