Reflektioner efter Södertälje

Matcher mot Södertälje brukar alltid bli sevärda och omtalade. Ifjol grinigt efter minst en slutsignal och så också denna gång. Här kommer fler reflektioner.

Denna gång var jag inte på plats , men fick tidig rapport om att Alexander Wiklund klippt av sig lejonmanen och med facit i hand så blev det förstås tungan på vågen. Nä, skämt och sido, ett Södertälje som hittade ett sätt att utmana Björklöven och det blir intressant att se om vi får samma matchbild i veckan då det är nytt möte lagen emellan, då i Scaniarinken.

Matchen då? Ja, vi tog en tidig ledning då Zach Palmquist smackade in ett slagskott mitt i skottsektorn (Bra skymt av Tyler Vesel), men trots ett PP för oss och två för SSK (bl.a. 39 sek i fem mot tre) så blev det inga fler mål i den första perioden. Vad jag annars minns bäst var den SSK:aren som försökte sätta pucken mellan sina egna ben i en situationen framför lövens kasse. Häftigt försök.

Gillade SSK;s tränare Niklas Falk och hans beskrivning av Björklövens spel inför den andra perioden. -De drar iväg så det dånar om det! Så kan man också beskriva Björklöven.

Tyvärr går det inte ens match utan att ha synpunkter på domarnivån, men ska försöka att inte fokusera allt för mycket, men en reflektion. Man släppte en given straff för SSK, men tar utvisningar för saker som man knappt uppfattar. Även om man fokuserar på en sak i år så kan man liksom inte släppa det övriga fritt.

2-0 skulle komma i mitten av den andra perioden då William Eriksson hittade nätet bakom Filip Gustavsson i SSK-kassen, men visst var det som kommentator Lars Lindberg sa i sändningen, rejäl social distansering i det Södertäljeförsvaret.

Där och då kändes matchen kassaskåpssäker för en hemmavinst och alla tre poäng. Man höll SSK tryggt på utsida och det skulle hålla i sig till inledningen av den tredje perioden då en av de många Björklövenutvisningarna skulle fälla sitt avgörande. Måns Lindbäck avslutade på ett mycket läckert sätt avslutade bakom Kevin Poulin i lövenkassen då han drog in pucken och skickade den rakt upp i nättaket.

Kvitteringen var ju faktiskt ganska läcker den också även om det skulle innebära en poängförlust. En lobbpassning och ett distinkt avslut och matchen skulle sluta 2-2 efter ful tid.

Väl i förlängningen så skulle det bli en taktisk seger för tränare Hans Wallson som ritade en hel del för laget och när spelet kom igång körde man en klassisk bytesfint där Fredrik Andersson hoppade in i båset längst ned och Oskar Steen längt upp och blev på så sätt fri och väl där gjorde han inget misstag. Södertälje protesterade en hel del över dels en offside enligt deras synsätt och dels felaktigt byte. Offside var det ju i alla fall inte.

Säga vad man vill om domarna och deras beslut, men mötena mellan Björklöven och Södertälje blir alltid sevärda. Riktigt fysiskt något Axel Ottosson fick erfara med en mängd rejäla tacklingar emot sig, men han reste sig varje gång. Nära att bli målskytt i slutet med ett stolpskott.

Sen ska man inte instämma i SSK:s åsikter om att det var ett felaktigt domslut i slutet då de åkte ut för sex man på banan.

Svår att snacka bort och vilken ny nivå Niklas Falk pratade om vet jag inte. Någon?

Under dagen blev Daniel Rahimi anmäld för sin spearing under matchen och lär bli avstängd en tid.

Nu taggar vi om för Västervik hemma i morgon, men börjar givetvis snegla till söndagens ”retur” i Scaniarinken, även om vi också hinner med ett bortamöte med Vita Hästen på fredag.

Dina reflektioner efter Södertälje?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 26 oktober, 2020 kl. 17:32
  Permalänk

  Såg själv tidigt att det var hellre 7 än 6 SSKare på isen, man kan ju hoppas att tränaren får chansen o räkna en gång till.

  Svar
 • 26 oktober, 2020 kl. 20:02
  Permalänk

  Ja,du har som oftast rätt ”bloggen”
  Man ska inte,bör inte,ens behöva reflektera över domarnas bedömningar numera…Dom är ju trots allt ”bara” 4 stycken….Men,man är ju inte mer än människa…:)
  Tyckte att dom tappade (åt båda hållen)massor av interference.
  Så ruffliga var inte Löven, att dey skulle vara så stor skillnad minutmässigt.Men,jag kanske är enögd.(antagligen…)

  Svar
 • 26 oktober, 2020 kl. 20:36
  Permalänk

  Den nya bedömningsnivån är fullständigt åt helvete. Snart är ishockey bara fart utan kroppskontakt och lite småhugg med klubborna. Trist utveckling. Vore fan så mycket bättre om domarna hade en lägre profil istället för att styra matcherna.

  Svar
  • 26 oktober, 2020 kl. 23:36
   Permalänk

   Gillar inte fasthållningar,bedömningen på slag mot handskarna(slashing),ska i såna fall gälla det.I farten kanske man som spelare missar pucken med en cm och åker ut.Fast det inte är i närheten av handskarna….irreterande.Sedan vid tekning tycker jag att en del domare håller i pucken för länge.Ochså irreterande.Blir liksom inget flyt.Lag som har tryck förlorar på det.Känns som att det är lättare att ”grisa” till det några extra sekunder.

   Svar
 • 27 oktober, 2020 kl. 15:23
  Permalänk

  Bytes finten gillar jag

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: