Reflektioner efter Södertälje

Klockan har sen länge passerat midnatt när dessa reflektioner skriva, när man stannat någon timme extra i Scaniarinken efter matchen, ett par intervjuer redigerats, eftersnack satts ihop, så ni får ta att det denna gång blir en mindre text. Här kommer i alla fall några reflektioner.

Oron efter Västerviksdebaklet var förstås stor. Vart står egentligen vårt serieledande Björklöven? Märkligt att ens tänka den tanken, men den fanns och säkert inte bara i mig. Våra krigare kunde dock tämligen direkt visa upp att det vi såg hemma i tisdags skulle förbli en engångsföreteelse. Borta var den tveksamma inställningen utan et vi istället fick se var vargar uppfödda på..kringor. 19-7 i skott och 2-0 i mål var ju klart i underkant och även om Justin Crandalls 1-0 kanske var lite turligt så är det sådana mål man får i medgång och med rätt inställning.

2-0 skulle ju också komma innan den första perioden och målet gjordes av tidigare Södertäljespelaren Fredric Andersson som via en försvarsklubba hitta in med pucken bakom en ursinnig Alexander Selin i SSK-kassen. Han fick nog och även av plexiglaset som kan helt sonika slog sönder på väg ut i båset. Den skadan lagades senare först med silvertejt, men sen även med ett.. nät!

Kreativiteten var hög i Scaniarinken denna kväll. Foto:Lövenbloggaren

Vi hade ett antal läge till som ju borde varit må och tänker främst på Kristoffer Söders friläge och David Lindqvists öppna mål. Dessa två verkar dessvärre inte tro på sin förmåga när lägens väl dyker upp. Klart sparkapital där.

Den andra perioden hann ju knappt börja innan Fredric Andersson kunde bryta in framför mål och sånär sätta ett tredje mål. Sebastian Selin hade också ett bra kontringsläge en tid senare, men även hans oförmåga att göra mål håller i sig.

Matchens tredje mål skulle istället tillfalla Södertälje, i en situation där jag tyckte att Södertäljespelaren drog ned Hardy Häman Aktell i sekvensen innan mål, men det finns säkert dom som tycker att vi borde fått fler utvisningar än vi fick. SSK kom i alla fall in i matchen i och med detta mål och hade en perioden på ca sju minuter då de tog över matchen lite.

Alexander Wiklund hade sen en puck i stolpen i en snabb spelvändning ihop med Sebastian Selin. Effektiviteten fortsatte där att grina oss lite i ansiktet.

Alexander Wiklund skulle också få periodens sista målchans där Södertäljes inbytte målvakt Fredrik Bergvik svarade för en spektakulär sk TV-räddning. Den plockhandsken är nog ännu varm.

Efter två perioder hade vi 29-11 i skottstatistik och ”bara” 2-1 i mål. Vi måste lära oss att utnyttja våra övertag på ett mer effektivt sätt.

Nu skulle utdelningen komma retroaktivt. Fyra mål på 12 skott i den tredje perioden såg till att alla tillresta fans kunde sjunga sig blå sista tio och vilka mål sen. 3-1 målet var kanske inte det snyggaste i Tyler Vesels karriär, men viktigt att få utdelning direkt och något den kedjan tjänat ihop. Att kemin redan verkar finnas där visar ju bara vilken kvalité de alla besitter.

4-1 är ju i grunden ett otroligt fint anfall. Stenhård precist pass av Hardy Häman Aktell, läcker styrningspass av Pontus Andreasson och sen William Erikssons pausfint. Hur läckert som helst. Att sen David Lindqvist lyckas sätta returen med både Benny Gullberg och Eddy Bengtsson som försöker ta omvänt livtag på honom. Starkt!

Sen var det klapp-klapp 5-1 när William Eriksson var sist på pucken efter fint förarbete av Alexander Wiklund och Oskar Stål Lyrenäs.

Nämnde Stål Lyrenäs skulle sen avsluta målskyttet med ett retfullt enkel mål, efter en magnifik assist från Pontus Andreasson (hans tredje i matchen), men sen avslutet? Som att Oscar lockar ut Bergvik med lite godis och sen slänger upp pucken i nättaket, men Bergvik famlar efter gummibjörnar på isen. Wow!

Notis 1: Någon fler än jag som tycker att plexiglasen i Scaniarinken skallar nåt fruktansvärt i tacklingarna?

Notis 2: Lider med SSK. De är inte så här dåliga.

Avslutar med att tacka alla ni underbara lövare som var på plats. Alltid lika roligt att träffa er och snacka hockey. Ses vi in Uppsala på söndag?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Södertälje

 • 19 oktober, 2019 kl. 09:39
  Permalänk

  Underbart att vi kan spela ut och få målskillnad i protokollet. Vi kunde naturligtvis varit lite mer effektiva, men jag är mer än nöjd. Vi kämpade och slet, viljan att vinna var tillbaka. Ladda om för en klart jämnare match på söndag.

  Svar
 • 19 oktober, 2019 kl. 11:29
  Permalänk

  Såg riktigt bra ut igår kväll på i princip alla händer och fötter. Extra roligt att se firma Lindqvist, Andreasson och Eriksson göra en otroligt bra match. Och roligt att se att det jag och många med mig sagt hela säsongen att Linkan passar bättre på en vinge. Vesel såg grym ut med tanke på att han bara tränat två ispass och förmodligen inte kommit över dygnsomställning helt ännu. Så där är jag övertygad om att vi kommer att få se mycket godis framöver, såg grym ut med klubban, bra på rören och fin blick för spelet.
  För mig är det helt obegripligt att domarna lyckades med att inte ta utvisning på Tälje när Häman blev neddragen före målet. Men men det jämnar väl ut sig i längden.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: