Reflektioner efter SCA-cupen

Så var då SCA-cupen över och det som skulle bli så bra lämnar nu en del frågetecken efter sig. Vad hände ikväll?

Efter en gedigen seger över Modo och en bra insats mot Mora så såg Björklöven inte alls att känna igen ikväll. Ja, förvisso kändes Björklöven från ifjol igen, men det trodde man inte var möjligt efter de insatser man svarat för under de tidigare insatserna på försäsongen Luleåmatchen inräknad. Åter var osäkerheten i såväl försvarszon som den usla timingen i anfallen. Nu väljer jag att se denna insats som en lärdom inför framtiden. Kan vara nyttigt med bottennapp då och då för att komma ned på jorden. Är fortfarande övertygad om att när vi har ordinarie lag så är vi ett lag för topp 5.

Vi ska inte heller dra för stora växlar av detta. Modo slog Timrå, Vi slog Modo, Timrå slår oss. Lägg in att Timrå slog Mora, men Mora slog Modo? Ni ser ingen logik och det är det som är försäsong.

Samtidigt ska vi oroa oss över vårt powerplay. Visst, det är tidigt på säsongen, men lag som Mora , Modo och Timrå har ett helt annat pucktempo och det har inget med att man tränat ihop. Det ska sitta i ryggraden och något man ska vara van vid på den här nivån.

Noterat under matchen var att Axel Ottosson utgick efter tacklingen han fick i mittzon, men jag han snacka kort med honom efter matchen och smällen hade tagit över axeln, men att han inte trodde det skulle vara allvarligt. Han ville dock inte ställa upp på en intervju utan snabbt träffa läkaren. Såg honom dock bära ut sin trunk till bussen så tror vi kan vara lugna.

När Niklas Pavel och Sebastian Kaijser visades ut för slagsmål så följde en av de assisterande domarna de ut då lagets omklädningsrum låg vägg i vägg. När han vände ryggen och gick ut på isen igen så vände Kaijser om och gick mot Pavel och då såg det ut som om det kunde bli en fortsättning, men där bet vi oss i fingret. De möttes i en knoge och slöt fred med ett leende. Snyggt! Eller som Pavel sa efter matchen. -På plan är det allvar, men utanför är vi kollegor. Det som händer på plan stannar där.

Austin Farley var på ett riktigt förbannat humör ikväll och et började när Axel Ottosson kördes över i mittzon när han var fullt uppvaktad av en annan spelare. Det gillade inte Austin. Det verkade som han inte riktigt kom över det eller så är han bara en vinnare ut i fingerspetsarna. Efter slutsignalen gick han direkt till omklädningsrummet utan att delta i någon prisceremoni. Innan han slog klubban i väggen i omklädningsrummet så hann han i alla fall ge min lille son en knoge. Snyggt, Austin.

En annan sak med Farley var hans blick vid 1-0 målet. Vi satt precis vid hörnet dör han vände upp för att jubla och när vi hoppade som galningar möttes våra blickar och vinnarinstinkten i den blicken glödde som solen.

Noterade efter två perioder att Mikko Pukka hade ett litet taktiksnack med unge Filiph Åström, men överhörde även när de gick förbi oss att han ville höra från Filiph hur han ville att Mikko skulle spela. Proffs rakt igenom.

Mikko Pukka och Filiph Åström snackar taktik. Foto:Lövenbloggaren

Mer Mikko. Han har inte missat ett tillfälle att ge sonen en knoge och jag såg även att han faktiskt tog sig tid med Timråbarn. Han verkar oerhört barnkär och alltid med ett jätteleende.

Mikko tog sig tid inför matchen. Foto:Sweetangel84

Nu lägger vi den här turneringen till handlingarna och ser fram emot derbyt kommande vecka. Vad är era tankar efter SCA-cupen? Skriv en kommentar…

5 thoughts on “Reflektioner efter SCA-cupen

 • 2 september, 2017 kl. 23:43
  Permalänk

  Pukka, vilken karaktär! Man kan inte bli annat än glad av honom!

  Svar
 • 2 september, 2017 kl. 23:53
  Permalänk

  Bedrövlig insats idag men det är bara att ta nya tag och jag är inte orolig då vi får spela med alla dom spelare som ska vara ordinarie. Det jag är orolig för och dessutom VÄLDIGT orolig över är PP spelet som ser ut som förra säsongen, alltså bedrövligt. Alldeles för dålig rörelse och för lågt pucktempo, tycker t.ex inte Kim ska vara den i sin lina som spelet ska gå via då det helt stannar upp då han får pucken i PP. Men förhoppningsvis kommer PP spelet när allvaret börjar, eller snarare det MÅSTE komma då det är så oerhört viktigt för utgången av matcherna. Tycker Farley verkat irriterad och grinig nästan i alla matcher under försäsongen men trots att jag sett situationen i slutet på matchen typ 50 ggr så kan jag inte se vad han gör som retar upp Timrå spelarna så oerhört.
  Jag är ett stort fan av Pavel och tror han kan bli viktigt för Löven under säsongen men allsvenskans skönaste lirare i alla kategorier måste vara Pukka, vilken lirare på många plan, tummen upp.
  Nej nu bryter vi ihop och laddar för match mot staden som inte finns 😉

  Svar
 • 3 september, 2017 kl. 11:26
  Permalänk

  Hur många kan gilla Pavel är en gåta. Mer osmart spelare går ju inte att hitta, ta ju dumma utvisningar hela tiden, är det bra för laget???/Per

  Svar
 • 3 september, 2017 kl. 11:44
  Permalänk

  Det Löven saknar är en riktig 1:a line som får tryck på motståndaren och kan avgöra täta matcher och speciellt i powerplay ,ser inte den storheten ”just nu” av Kim,Fredric och Hutchings men försäsong fortfarande de vaknar förhoppningsvis till när det spelas om poäng.Fagervalls defensiv ser då ok ut som förväntat och då ser oxå målvakterna och boxplay bra ut.

  Svar
 • 4 september, 2017 kl. 09:43
  Permalänk

  Det är alltid så snacket går på försäsongen, att man blir orolig för att den och den inte levererar. Min erfarenhet är att ungdomarna och dom som vill visa tränarna att dom vill ha en ordinarie plats i laget alltid kämpar hårdast och kanske är dom som syns mest. Sasja Belyavski glänste aldrig på försäsongen så vi får hoppas att våra namnkunniga spelare har mer att visa upp när det gäller… Jag är fortsatt optimist ett tag till i a f…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: