Reflektioner efter SCA-cupen 2020

Ganska nyligt hemkommen från Sundsvall och mötet med Mora kan jag konstatera att SCA-cupen anno 2020 blev inte bara en annorlunda företeelse för mig pga. Corona (brukar ju alltid se alla matcherna på plats) utan även att jag mitt i allt åkte ned till Alingsås för att hämta hem en ny husvagn. Därför kom det sig som så att jag såg första perioden av matchen mot MODO i fiendeland inmundigande kaffe och kaka efter en delikat middag med svärfar. De följande två perioderna refererades och kinkades med ett kvarts öga bakom ratten söderut med SweetAngel som kommentator och ja, hon var bättre än dom. Reflektionen då var en rätt dålig förstaperiod, där man växte in i den andra för att ha full kontroll i den tredje. Stabil och till slut rätt enkel seger utan att imponera.

Seger i SCA-cupen och visst ser ni bucklan i Hutch händer? Foto: Lövenbloggaren

Gårdagens möte med Timrå blev nära på ett kalkerpapper på MODO-matchen, men nu HELA matchen i bil mellan Ullared och Eskilstuna för att träffa några vänner och matchbilden var väl inte heller helt olik. Timrå rivstartade och vi stod på hälarna, men växte in i matchen och kunde trots en inte helt gedigen insats ändå vinna med 5-4. Mönstret från säsongens tre tidigare matcher visade sig igen. Dålig första, hyfsat andra och stark tredje period. Återigen ingen kanoninstats av de våra där andra däremot pratade om att Timrå gjorde sin bästa match för säsongen.

Så började morgonen att vi tog oss från en rastplats utanför Tierp till Sundsvall för att se dagens match på plats. Vi kom i god till till uppvärmningen och alltid lika trevliga snack med Buss-Urban, Staffan och Lelle. Hann även med några ord med sportchef Per Kenttä, VK-Gugge, notera att det minst var 50 Morafans på plats, precis som J20 landslagets coach Tomas Montèn (som efter matchen fick försvara för ett överförfriskat Morafan att det var fegt utan klokt av Björklöven att ta in unga NHL-talanger).

Ja, ni som såg matchen vet ju att vi inledningsvis återigen stod på hälarna och om inte Moraspelarna åkte åttor runt oss så var det så i alla fall närapå. Fullt riktigt ledde Mora efter den första perioden och om den skett en hårtork i varje match förstapaus låter jag vara osagt, vet inte om tränare Hans Wallson är sån och fick ju inte ur mycket ur Olle Liss på frågan heller.

Sen satte vi högsta fart i den andra, dominerade stort men lika fullt var det Mora som satte både matchen andra och tredje mål (av Oskar Stål Lyrenäs). Vi lika chockade som alla andra.. utom vilande Sebastian Selin. Han sa till de andra vilande lagkamraterna att vi skulle vända och vinna med 5-3. Har du problem med tipskupongen, ring Selin.

Den tidiga reduceringen av Olle Liss var viktig och man fick vittring direkt och innan perioden var över hade man gått ikapp efter nytt mål av Liss med en riktig Lissil och ett av Carl Grundström, för övrigt hans femte(!) på fyra matcher. Imponerande.

Känslan inför den tredje perioden var ju likt tidigare matcher att vi skulle ta hem segern och så blev det ju. Först en dragskottstänkare av Liss, men 5-3 målet var ju annars matchens riktiga delikatess. Alexander Hellström gjorde det mest offensiva han har i sin målarbok, ett vinkelskott i sargen bakom mål som sen vallar in mot kassen där silkeshandleden Pontus Andreasson nuddade pucken så där precis perfekt till Justin Crandall som fick öppen kasse att spika slutresultatet. DET är hockeyporr, till skillnad från annat i matchen (Se 3.23 in i highlights). Det märkliga i detta är att det var Alex Hutchings som fick assisten, inte Andreasson. Må så vara.

Seger i alla tre matcherna och i och med att segern var klar redan efter två omgångar valde ledningen att vila ett antal spelare i Alexander Wiklund och Sebastian Selin då kedjekamraten Fredric Andersson redan saknades pga. förkylning. Även småskadade Axel Ottosson och Daniel Norbe (tävlade om att halta mest i trapporna på Gärdehov) vilades. Lägg till att Zach Palmquist och Tyler Vesel inte inlett säsongen i Björklöven än, så saknades sju ordinarie spelare. Ändå slår man ett mer motiverat och taggat Mora. Nu återstår bara att få ihop formationerna under de två återstående veckorna innan seriepremiären. Vi tar hem SCA-cupen med tre raka segrar, besegrar tippade toppkonkurrenter, men jag väntar ännu på att Björklöven ska börja prestera på riktigt. Samtidigt känns det lite som ifjol, vi hittar ständigt nya sätt att vinna. Vi är även fortfarande otroligt starka i den tredje perioden. I dag vände vi sen 0-3, vilket är mentalt starkt, vilket i och för sig är det svåraste ledningen att ha eller hur?

Era tankar efter SCA-cupen? Skriv en kommentar..

* * *

Om Björklöven får ihop det är inte spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter SCA-cupen 2020

  • 20 september, 2020 kl. 09:05
    Permalänk

    Den största reflektionen jag har är att det var konstiga assist i protokollen till många av målen. Fast domarna har ju också försäsong och spelarna bryr sig väl inte vem som får assisten.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: