Reflektioner efter Piteå

Ska försöka reflektera lite efter gårdagens sista träningsmatch, som alltså slutade med seger mot Piteå med 3-2.

Först och främst ska väl sägas att det märktes att försäsongen lider mot sitt slut. Även om man kan tycka att allt borde sitta och att man vill prestera max, så förstår man att det knappast är det mest motiverande att åka upp och avsluta mot ett division 1 lag. hade hellre sett att man mött mer kvalitativt motstånd som ex Västerås som avslutade mot Leksand. Nu kanske denna match var et typ tack för senast sportchef Dalle eller nåt. Tränare Tommy Jonsson efter matchen var inne på något liknande att det inte var underskattning, men något åt det hållet. Samtidigt ska laget ha tränat sjukt hårt den senaste tiden och sånt kan ju förstår sätta sina spår.

Hur som, bara en sån sak att vi drog på oss nio(!) utvisningar säger egentligen allt. Dock positivt att vi höll stången vid alla nio tillfällena. Vi höll stundtals nästan lägre tempo än Piteå, men några fina kombinationer fick vi se. Som ex när Fredrik Hetta lirade fram Felix Maegaard-Scheel till 1-0. Kika på highlights och se hur han med en kvick kroppsfint får hela Piteåförsvaret att sätta sig i målvaktens knä och Felix får ytor stora som Värmlands skogar att leverera på.

Annars var det rätt märkligt. Vi klagade just på vårt powerplay att det inte alls var som mot Asplöven och vips satt målet från Felix. Sen funderade vi över Grundström och han inte visat mycket. Vips satte han 2-0. Sen fick vi förslag på annat vi skulle klaga på, men sånt funkar visst inte på beställning. 🙂

Det är uppenbart att Tommy Jonsson satt rollerna i laget. Det viktiga, men otacksamma forwardsjobbet i boxplay kommer att skötas av Victor Ekeståhl-Jonsson tillsammans med Nicklas Johansson samt Mats Lavander och någon till, idag Gustav Grundström.

Vi måste väl säga att inget av Piteås två mål såg speciellt otagbara ut. Det var inte allsvenska ingripanden på dem.

Kul att Lucas Sandström (som vilade av säkerhetsproblem pga av lite smärta i ljumsken) fick blodad tand efter att ha gästat sändningen i både den första som andra perioden och valde helt sonika att stanna kvar under en tredje perioden.

Bästa kedjan för kvällen och under hela försäsongen har ju varit Kim Karlssons lina med William Quist och Fredrik Hetta på kanterna. Övriga linor kan bättre. Ta en spelare som Alex Hutchings t.ex. Han sägs vara samma typ av spelare som Oskarshamns Greg Squires och visst ska vi ge Alex mer tid, men snart vill vi nog se lite magic från hans sida.

Nä, det räcker så. Vad tyckte ni läsare som såg matchen? Ska vi bara tagga inför seriepremiären

 

One thought on “Reflektioner efter Piteå

 • 6 september, 2015 kl. 09:35
  Permalänk

  NU JÄVLAR SKA VI TAGGA!!!

  Min reflektion är för mycket bortamatch
  Känns som en hemmamatch mot Piteå hade sett helt annars ut.

  NU BÖRJAR SÄSONGEN

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: