Reflektioner efter Pantern

Kaffe, kaka, sjätte raka. Te och bulle, det gick inte som det skulle. Här kommer fler reflektioner.

Återigen en mörker att försöka fundera över vad som gick fel. Visst, vi gör för få mål, missar på tok för många fina målchanser och sen har vi inte som helst några marginaler med oss. Man han skrika hur högt som helst, avgå alla, värva nytt, sparka tränare, ledare och skeppa hela organisationen men det är ju som alla vet inte vare sig vettigt eller möjligt. Vi har vad vi har och jag hade personligen varit mer orolig om vi spelat apdåligt, men det gör vi ju inte. Vi äger ju denna match och precis som jag skrev inför den tredje perioden så kunde vi omöjligt förlora den här matchen. Likt förbannat gjorde vi det och det är återigen tredje perioden som spökar. Vågar vi inte vinna? Blev vi rätt om den poäng vi hade?

Om vi funderar kring några händelser i matchen (Highlights HÄR)

 • Vi inga som helst marginaler med oss. Ta bara Hutchings slumpläge (25 sek in i highlights) där pucken till slut glider in mellan målvaktens benskydd, men ändå ändrar riktning och tar i stolpen och sen missar han returen med en hårsmån. För ett lag i medgång går den in.
 • Vid deras ledningsmål (35 sek in i highlights) hamnar kanske den spelare som minst ska agera back, nämligen Jon Palmebjörk och han jagar puck å det grövsta och ställer laget rätt rejält istället för att bara avvakta. Du hade de inte ens försökt anfalla.
 • Se Pär Edbloms styrka vid vårt kvitteringsmål hur han orkar hålla emot i mittzon, vilket banar väg för Felix Maegaard-Scheel som sen hittar Jesper Thörnberg som läckert smackar dit en helvolley i mål. Intränad variant?
 • Otroligt märkligt försvarsspel vid Panterns ledningsmål under en avvaktande utvisning (Se i highlights HÄR). När Grundström försöker skottäcka och blir grundlurad så vad händer? Jo, tre man till ska försöka reparera det misstaget.

pantern

 • Jon Palmebjörk, Victor Ekeståhl-Jonsson och Stefan Andersson visar alla vilja, men blir helt fel och resten vet ni ju. Nr 81 Sandin glider in och kan spela fram nr 31 Sjögren som här är utanför bild till höger som har fullständigt öppet mål. Ett försvarsspel som påminner om när man spelade hockey i början av karriären, när alla jagade pucken.
 • När vi sen tar ut Kevin med hela 1.34 kvar av matchen för att jaga kvittering så tar vi ett panikartat avslut redan efter ett par sekunder (Se HÄR), vilket leder till att Pantern får tag på pucken och punkterar matchen efter spel 6 mot 5 i ynka 13 sekunder. Här hade sett lite lugn och ro, att man byggt upp för ett bra läge. Hade förstått om man legat under med två mål, men ett? Nu agerade man återigen allt annat än rutinerat och det är lite det som fäller oss match efter match. Till synes rutinerade spelare som gör sådana misstag som bara inte får ske på den här nivån.
 • En sak till vid målet i tom kasse. Stefan Andersson måste i det läget inse att han måste agera målvakt dvs komma mitt mellan skytten och målet. Nu intog han den position man enligt skolboken ska ha vid ett normalt 2 mot 1 mål med målvakt i kassen, dvs skära av passningsmöjligheten och lämna skytten till målvakten. Här saknas dock målvakt vilket gör att Stefan måste lämna ut mot sargen och täcka ev skott och förlita sig på att de övriga tar killen i mitten. Nu blev det pinsamt enkelt för Händemark att hänga 3-1 pucken.

SA Pantern

Summa sumarum? ja, vi gör ingen dålig match igen. Vi borde ha vunnit, men vann inte. Hade varit mer orolig (fast orolig är jag ju förstås ändå) om vi spelat uruslet, vilket inte är fallet. Hade vi satt några av de många matcherna vi hade i första hade vi sett en annan matchbild. Det är som assisterande tränaren Marcus Åkerblom säger. -Det finns ingen trollformel! Det handlar om att jobba vidare. Samtidigt är det lite oroande som vi på bloggen varit inne på tidigare. När det går emot känns det inte som att vi har spelare som leder laget. Killar som Stefan Öhman, Pär Edblom och Stefan Andersson och i viss mål även Jon Palmebjörk kliver inte fram när det som bäst behövs. Sen är Alex Hutchings värvad för att göra just mål och chanser saknas verkligen inte.

Men hur som helst, det kommer vända. Det ska göra det. Det måste bara det. Ser inget annat.

 

5 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 25 oktober, 2015 kl. 10:37
  Permalänk

  Kolla vid 2-1 målet hur Palmebjörk agerar. Skäms ju

  Svar
 • 25 oktober, 2015 kl. 11:13
  Permalänk

  Sa inte SSK samma sak förra året? Vi har det vi har, bara jobba vidare! Ja, alla vet ju hur det gick…
  Nu som sagt får vi hoppas på Trotter effekt ev in med en artistback.
  Annars vete fan….
  Björklöven 2015 är ju inte speciellt jobbiga att möta, ingen som fullföljer situationerna. Vänder utåt istället för att tackla till osv. Waltin hade blivit galen om han sett det haha

  Svar
 • 25 oktober, 2015 kl. 11:36
  Permalänk

  Ja hur ska detta vända??
  Att komma upp ur det här svarthåle ..känns tufft.
  Vi är sämst i a.s när vi var tippad att vara bäst.
  Totalt obegripligt!!

  Svar
 • 25 oktober, 2015 kl. 12:10
  Permalänk

  Vågade inte se matchen igår…. hade på känn att laget inte skulle lyckas vända denna negativa trende efter Almtunna. Jag tycker att det är uppenbart att Löven saknar en tung back som ska vara jobbig att möta en Hellström typ. Vi har för snälla backar! Ingen som smäller på ordentligt, utan unviker alla tillfällen att gå på kropp. Nä back to basic är det som gäller nu! Skippa skönlir och börja skita ner sig! Tommy och Marcus måste hitta en ny taktik för att bryta trenden inte bra säga ”målen kommer att komma” Tydligen funkar inte det. De måste hitta nya vägar för att laget ska vinna och göra så att spelarna får självförtroende. Det är skillnaden på bra och dåliga tränare. Kunna släppa tanken på sin spel ide för att bryta. Säkra bakåt och grisa in ett mål, det är det som behövs just nu!

  Svar
 • 25 oktober, 2015 kl. 12:57
  Permalänk

  Det e kört … Bara o inse ..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: