Reflektioner efter Pantern

När det knappast kunde bli värre så blev det just det. En så oerhört inspirerat insats de våra bjöd på igår och nu känns det som att hissen bara har en knapp och det är nedåt. Här kommer fler reflektioner.

Joakim Fagervall körde alltså efter matchen ett 20 minuters skrik, prat, skrik i omklädningsrummet, enligt vk.se. Man pratar om att man förstår honom. Man säger att han har byggt upp det här i många månader, byggt det här för ett lag som ska ha hög lägstanivå, där gruppdynamiken är viktig. Ja och nej. Det är inte det här laget han började bygga. Fem man saknas, fem man som alla skulle kunna ingå i en förstafemma. Istället för att ersätta likvärdigt har vi fått låna in, vi har värvat lite märkligt och därför står vi här. Ja, gruppdynamik är viktigt och när den förändras vecka för vecka så får det konsekvenser. Ena veckan är du en ledande spelare, nästa inte. Sånt sätter sig i huvudet på spelarna.

Allt känns bara så oerhört märkligt just nu. Hur blev det så här? Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Matchen som sådan är inte mycket att orda om. Pantern satte 1-0 i spel 4 mot 3, snyggt mål. I övrigt en riktigt bra PK och där har vi inga större problem.

2-0 kom efter dubbla indianer.

Vi kunde sen själv sätta en kasse i PP och fick således med oss 33,33 %, men precis som förr så är det OK statistiskt, men inte alls spelmässigt. Vi gör en bra sak och då gör vi målet genom Filip Westerlund. Tre bra pass och då kan det hända saker. Övrig tid hade väl nästan Panten mer puck och mer målchanser i vårt PP.

Vi hade några störchanser, men i det stora hela såg det ut som vanligt. Fullständigt ointresserat och håglöst från de våra. Ström i klubborna och jag kan dra mig så långt att det vore på sin plats att byta ut klubborna till snöskyfflar istället. Det enda syftet när vi har puck verkar ju vara att skyffla den vidare. Hur i hela friden tror man att man ska kunna vinna hockeymatcher? I en första perioden såg det ju ut som i OS-matchen mellan OAR och Norge. Ni kan ju gissa vilka löven såg ut som.

Nu ska Trotter in i det här och han får väl göra som Filip Westerlund som försöker göra solo när han har pucken för det finns ingen annan som vill hjälpa till.

Jag försöker förtvivlat hitta något positivt förutom defensiven och det borde ju vara en bra bit på vägen, men när vi inte ens är intresserade av att anfalla så blir det svårt, ja omöjligt.

Almtuna väntar på fredag, ett lag som föll hemma med hiskeliga 0-9 mot Leksand igår. Kan redan nu bjuda på en stof från den presskonferensen: – De kom ut väldigt revanschsugna efter kölhalningen mot Leksand och vi kände nog pressen utifrån det läge vi försatt oss i… typ. Hoppas innerligt att jag har fel…

Nu hörde jag att Hutchings varit på is och en fågel viskade i mitt öra att han kanske kommer spela på sprutor för att vara Trotters wingman. Då kan det kanske bli lite roligt. Bra det inte är för sent.

***

Ser nu att många vill kasta skit på Axel Ottosson som ryktas till Färjestad. Tycker inte det är passande att göra Axel till någon syndabock. Han var trots allt en av de bättre igår och det finns fler som ser betydligt mer ointresserade ut, sådana som borde ha allt att spela för, för som det ser ut nu så är det många som knappast får ett kontrakt i Björklöven kommande säsong. Det är spelare som är bäst när det gäller som är intressanta i en satsning mot SHL och den listan är just nu riktigt kort om inte helt tom.

Om någon känner en hisstillverkare så säg till denne att hissen just nu saknar en knapp och det är den som går uppåt, men att det är bråttom. Jäkligt bråttom.

Era reflektioner? Skriv en rad eller två…

7 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 22 februari, 2018 kl. 17:02
  Permalänk

  Att det ser så ointresserat och håglöst ut på flera ( dom flesta?) håll nu när det närmar sig ett avgörande är allvarligt…Frågan är hur stämningen är i truppen? Det måste ju vara något slags missnöje eller liknande när man skämmer ut lövenmärket så här?

  Svar
 • 22 februari, 2018 kl. 18:32
  Permalänk

  Nästa säsong, då jäklar! Eller den efter det

  Trodde på fagge men blir tveksam när han är nöjd med detta PP. Hur är det ens möjligt?

  Svar
 • 22 februari, 2018 kl. 19:31
  Permalänk

  Vi behöver någon som visar vägen. Saknar F Andersson i slag. Får känsla av att det inte är OK att sticka ut, utan att det ska vara kollektivet som ska göra det. Ingen vill skjuta när det får läge utan passar mer gärna och det blir fel spelare som till slut försöker. Hoppas att det stämmer att Hutch är på G. men inte att han behöver gå på sprutor. Vi har nog men spelare som inte presterar sitt bästa just nu. Har läst att det är upp till var och en att se till att de är rätt förbereda inför match? Kanske är dax att tänka om från lagledarnas sida (föreningen) och hjälpa spelarna med mentalt förbereda sig eller stresshantera om det är det som är behovet. Det gäller att ligga på rätt nivå för att prestera.

  Svar
 • 23 februari, 2018 kl. 08:07
  Permalänk

  Tyvärr så är inte Fagervalls ”skrik, prat, skrik i omklädningsrummet” rätt väg att gå. Trodde att Fagge var en bättre ledare än så. Management by Fear är definitivt ingen modern ledarstil som ger någon långsiktigt bra effekt. Jag tror snarare att det är där vi hittar FELET just nu.
  Fagervall kör en ledarstil med hot om bänkning och mindre speltid, är det att bygga upp självförtroende hos spelarna?????
  Nä felet ligger inte hos spelarna som givetvis INTE har blivit sämre över en natt utan det ligger hos coachen som inte lyckas peppa och lyfta sina spelare till nya framgångar, TYVÄRR.

  Svar
 • 23 februari, 2018 kl. 10:42
  Permalänk

  Glöm det .. Fagervall e kung !
  Man ska vakna pissnödig o förbannad !!
  5 spelare saknas som skulle kunnat varit en första femman .. o dom e i bästa fall ersatta me lån . Vissa e inte ens ersatta där e problemet . Spelare som egentligen inte ska va ledande målskyttar har fått dra ett för tungt lass .. o nu har det låst sig för dessa o då funkar inte produktionen framåt !
  Hoppas på glädjeämnen i laguppställningen idag mot Almtuna ! Typ trotter emmerdahl murphy o hutch . Då du snackar vi ny energi !

  Svar
 • 23 februari, 2018 kl. 13:53
  Permalänk

  Det är just den ”pissnödiga och förbannande ” känslan som sett till att vi riktigt underpresterat så det är DEFINITIVT INTE nyckeln till att vända laget. Däremot håller jag med om att lite ny energi i laguppställningen i form av Trotter, Hutch, Murphy o Emmerdahl vore absolut inte dumt.
  Det i sig skulle kunna få fart på de tidigare producerande kedjorna.

  Svar
 • 23 februari, 2018 kl. 16:42
  Permalänk

  Tyvärr ingen trotter ikväll 🙁

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: