Reflektioner efter Pantern

En riktigt bra genomförd bortamatch med en riktigt snöpligt slut. Här kommer fler reflektioner.

Man såg ganska snabbt att löven var redo för denna match när pucken släpptes och när vi så fick vårt första PP kunde man notera att spelarna tagit till sig av kritiken man fick av tränare Joakim Fagervall efter insatsen mot Vita Hästen. Rejält, vårdat, rörlighet och snabba pass. Även om första enheten inte kunde spräcka nollan så visade nästa enhet samma resoluta spel och Stefan Andersson fick fin träff på David Lindqvists pass och 0-1 var ett faktum. Notera hur Cody Murphy lurar med sig killen som ska ha koll på Stefan Andersson så han får yta att få både passning och kunna skjuta.

Sen kvitterade Pantern på vad man kanske kan tycka är en av våra stora misstag i matchen. Förvisso snyggt av Pantern men blir rätt lätt då vi går två man på fel gubbe. Niklas Pavel väljer att sticka på killen framför mål som Fredric Andersson redan sugit upp. Sen kan man ju undra varför Jacob Andersson, efter sin smekning i sarghörnet leker allmänhetens åkning och småsneglar på killen som är kvar i hörnet istället för att musta ur buggarna och plocka bort målskytten Kim Johansson. Det hade han lätt hunnit.

Annars var väl första perioden rätt jämn, som följdes an en andraperiod som gick till viss fördel för Pantern första tio och lite mer gröngult andra tio.

Med första PP:t i minnet så var man rätt förväntansfull inför inledningen av den tredje som ju inleddes i just spel 5 mot 4 och visst satt pucken även då. Denna gång satte Cody Murphy ett distinkt backhandskott och vill minnas att han satte en hel del sådana i slutet av fjolårsäsongen. Vi slutade dagen med två mål på tre powerplay, dvs 66,66 %. Ska vi kritisera de våra för att gå två man på en gubbe så var ju de två försvarande Panternspelarna kring målet här mer intresserad av pucken hos Lindqvist än Murphy bakom kassen. Samtidigt är det så dagens hockey ser ut. Det gäller att utnyttja motståndarnas misstag. Alla är så skickliga idag, att gör du inte det, då förlorar du. Det handlar om att minimera misstagen.

Det målet kändes ju länge som ett segermål, men med en man mindre (Pukka försökte typ oväntat slita av huvudet på en Panternspelare och vilket givetvis var ett misstag av stora mått, kyla där) med 2+2 minuter på botbänken som straff och med nio ynka sekunder kvar kunde Pantern kvittera till 2-2.

Mikko Pukka hamnade så fel man kunde i slutet. Arkivoto:Lövenbloggaren

Väl in i förlängningen visste man man hur det skulle sluta. Vår PK fortsätter vara uselt. 2 mål i baken i dag och en PK på 62,5 % och det kan förstås inte bli bättre med en passiv box, liten som ett rubix kub. Sen spelar det ingen roll om vi spelar 4 mot 6, 4 mot 5 eller 3 mot 4. Vi ger motståndarna sådana enorma ytor att laborera på att det är stört omöjligt att misslyckas. Vi har släppt in 18 mål i PK, det är fyra mål mer än näst sämsta lag. Timrå är bäst med fem mål.

Trots denna enormt snöpliga avslutning kan laget ta mycket med sig från den här matchen. Klart bästa bortamatchen i år enligt min bok sim borde räckt till tre poäng. Bara ta med sig detta till Tingsryd på fredag och plocka hem tre poäng.

Avsluta med lite tankar om laget som sådant.

-Det är så här vi vill spela, sa comebackande Tobias Hage efter matchen. Kan inte annat än hålla med och med honom åter i laget så är vi hart när helt ordinarie sånär som på Jonas Emmerdahl och tror nog vi kan räkna med fler riktigt bra bortamatcher från Lövens sida. Mycket tack vare Tobias Hage, som förvisso var klappusel på att teka denna kväll (10 % eller en vinst på 10 försök), men han har så många andra uppsidor. Alltid rätt i banan och hans lina med Lukas Eriksson och Cody Murphy var ju faktiskt genomgående bästa enhet, trots att det var första gången de lirade ihop. Blir intressant att följa framöver. Detta kan å andra sidan medföra en del problem. Vi har ju även en lina i Austin Farley,Axel Ottosson och David Lindqvist som vi vet är riktigt giftig tillsammans och inte kan/ska spräckas och en fjärde som verkligen gör jobbet. Det innebär att vi MÅSTE få igång linan med Alex Hutchings, Fredric Andersson och Roope Talaja. Det spelar givetvis ingen roll vilken kedja som gör målen, men det här är en enhet som är värvat för rätt dyra pengar och måste leverera. Inte svårare än så och det är häri jag ser problemet. Talaja och Hutchings är för lika i tänket. Båda vill vara i och kring slottet för att komma till avslut och då nallar de på varandras ytor. Ibland ser det nästan ut som att de båda tänker efter ”vem ska gå på den pucken?”. De jobbar gärna från förlängda mållinjen och upp i slottet och Fredrik Andersson mellan slottet och blålinje. Grovjobbet och skitgörat nedanför förlängda mållinjen prioriteras inte så värst och då lir det därefter. Där tycker jag och har varit inne på det tidigare OCH var väl det som föll mest väl ut av testet mot Vita Hästen ATT det blev lite mer fart på Hutch med Granlund i den linan. Ser vi krasst på poängskörden de två olika alternativen så ser det ut så här:

Granlund, Andersson, Hutchings:
9 matcher ihop
23 poäng (2,56 p/match) varav 14 mål (1,67/match)

Talaja, Andersson, Hutchings:
8 matcher ihop
11 poäng (1,38 p/match) varav fyra mål (0,50/match)

Hur ska jag då knyta ihop detta då? Jo, denna långa utläggning inleddes ju med påståendet ”Detta kan å andra sidan medföra en del problem” när lina Eriksson, Hage, Murphy nu så fort och något oväntat fungerade direkt. Den vill man nog inte splittra. Om man då slänger tillbaka Granlund till Andersson/Hutchings, vilket jag fortfarande förespråkar, finns liksom ingen plats utom i fjärde för Talaja och det lär väl knappast hända?

Slänger in en sista grej om hemmalaget IK Pantern. Stora, starkaspelare och tabellmässigt framgångsrikt, men ack så tråkig och könlöst lag, som ju enligt egen utsago inte är ett farmarlag till Malmö och det kan vi ju inte på stå när sju spelare gått mellan klubbarna…eller? Härligt också när laget efter matchen tackade sin klack…som till antalet var färre än spelarna. Här snackar vi ett topplag i HA.

Bra så… era reflektioner efter matchen eller tankat om mina tankar?

Nu tar vi Tengsry på fredag!

4 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 23 november, 2017 kl. 07:35
  Permalänk

  Tycker det är FA som går på fel gubbe, han skall upp i banan. FA/JAs gubbe som göt målet. Pavel agerar rätt när han tar målet

  Svar
  • 24 november, 2017 kl. 08:02
   Permalänk

   Om du kollar på highlights så ser du att Pavel kommer på efterkälken efter duellen med nr 44 Liss och kliver FA upp där så är Liss ren.. Han måste stoppa upp honom och då borde Pavel insett det och klivit på målskytten nr 9 Kim Johansson. Sen hade Ja hunnit dit med lite kräm i buggarna, än att vara smånöjd där på isen.

   Svar
 • 23 november, 2017 kl. 09:28
  Permalänk

  Jag hade bytt plats på Murphy o Talaja. Tror faktiskt det hade blivit svinbra.
  Bjälkander var ju i mina ögon iaf oduglig igår. Förutom Pukkas 2+2 så kändes det som han hela tiden ville att det skulle vara jämnt i utv.statistiken. Erikssons interference utv är ju helt horribel tex, tror att jag räknade till 32 interference efter den som han totalt ignorerar.
  Emmerdahl bara måste komma tillbaka nu o ta Åkerströms plats. Tycker tyvärr han bara blir sämre för varje match. Skulle även vilja byta ut JA, väldigt mycket misstag från den pågen.
  Annars var det en trevlig bortamatch att titta på förutom publiken då. kattttastrof
  Pantern skulle ju behöva ett eget ansikte istället för att vara farmarlag. Men jag vet inte om det hjälper, Malmöfolk är mest intresserade av fotboll

  Svar
 • 23 november, 2017 kl. 10:21
  Permalänk

  För det första så är det otroligt pinsamt med så lite folk på läktaren i en allsvensk match, undrar om den obligatoriska 50 / 50 lotten gav mer än 75:- 😉 När kommentatorn på Cmore pratar om att Panterklacken försöker hoppa igång sitt lag i tredje perioden och man ser tre pers stå och hoppa vet man inte om man ska skratta eller gråta. Det ekar i arenan när spelarna skjuter i sargen så man kunde tro det är träning det är inte konstigt att Pantern är seriens bästa hemmalag för det måste vara svintråkigt att komma dit och spela när man är van att spela med mycket mer tryck från läktarna.

  Men till matchen, Masiello gör en riktigt bra match igår men i mina ögon håller han ändå en betydligt lägre nivå än Werner. Framför allt det som jag tycker är hans problem är att han släpper alldeles för många returer och det skapar en osäkerhets känsla och backarna. Sedan är spelet med klubban bakom mål alldeles för dåligt, det måste han jobba med. Men han har överraskat mig och är bättre än jag trodde.

  Första målet får Jacob Andersson ta på sig, först en tam rensning vid sargen sedan står han bara och tittar på gubben som får avsluts läget. Sedan hade han ett katastrofalt dåligt uppspel / indianare i mitten av tredje, nej han gjorde ingen av sina bättre matcher igår.

  Björklöven skapade många bra målchanser men det var många alldeles för tama avslut. Tänker bland annat på Ottossons i mitten av andra och Hage lite senare i samma period.

  Men sammanfattningsvis en riktigt bra bortamatch mot ett starkt hemmalag men otroligt trist att tappa den helt i slutet, på grund av två utvisningar. Fredric A;s som jag inte tycker skulle varit någon men som vanligt i allsvenska tycker jag att domarinsatsen var svajig och inte höll en jämn nivå. Sedan var ju Pukkas utvisning helt onödig att ta i det läget så torsken igår får nog Pukka ta på sig. Tycker också att Pukka dom senaste matcherna stått för en del småmisstag som man inte är van att se honom göra.

  Det blir nog en rolig fredagskväll om dom kan plocka upp spelet från igår.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: