Reflektioner efter Pantern

Det finns mycket att säga om denna insats där mer eller mindre precis allting gick fel och att det kanske bara är att glömma och gå vidare? Eller analysera sönder, för detta vill vi väl inte se igen? Här kommer fler reflektioner.

Det var som att vara med i en tidsresa tillbaka till stora delar av säsongerna 15/16 och 16/17 eller som om någon hade slagit av strömmen till alla uttag som laddade upp våra spelare. Pavel ville mena efter matchen att vi spelade bra i första , men inte i andra. Jag tyckte det var lika uselt i bägge, bara med den markanta skillnaden att Pantern i den andra växlade upp och passerade oss som en pensionär på rullator av ett gäng ungdomar med trimmade mopeder.

Jag har fått försvara Björklöven med att inledningen mot Vita Hästen berodde på uppladdningen eller bristen på den. I dag vete fan vad jag ska säga. En kollektiv kollaps är ett ganska bra ord, men hur det är möjligt efter att ha insatserna mot Leksand, Modo, SSK och Hästen. Där har det inte varit bra över 60 minuter, men vi har alltid visat karaktär och kommit tillbaka och ätit oss in i matcherna. Inte denna gång. Det var som att matchen smakade fiskolja. Inte en enda som ville ta ens en tugga, knappt öppna munnen.

Den första perioden är bra resultatmässigt, men ingen bra period av någon av lagen, men i andra när pantern trampade gasen i botten undrar man om de våra en hade biljett till rätt tåg? Pantern sköljde över oss gång efter annan och och vid 1-2 målet efter 7.18 efterlyste vi en timeout, men det verkar som att även tränare Fagervall var lika paralyserad. Det kan aldrig varit tanken att invänta powerbreaket som var ca 2.42 minuter bort och innan den så kom också 1-3 målet, bara 45 sekunder efter tvåan. Ett powerbreak har tiden av lite mer än en dubbel timeout, men det är också enda liknelsen. Den är passiv, sänder inga signaler, den kommer vare sig man vill eller inte, liksom en räkning på hyran. En timeout däremot sänder signaler, den är aktiv, den sänder ”Det här är fan inte OK, grabbar! Inte ett byte till, inte ett byte! Och så kommer vi ihop oss!” Nä, idag sände Jocke några som helst signaler och visst kan en tränare ha dåliga dagar och kanske det är bättre att de sammanfaller med spelarnas så vi ger bort en match och sen är det bra? Inte lång tid efter powerbreaket kom ju också Panterns fjärde mål och sen var det definitivt natta. Det enda han, som jag noterade på isen, var att han skickade in Emil Norberg för två byten istället för Rainersson i den tredje perioden. Totalt 51 sekunders speltid blev den för nr 10.

Inte ens Joakim Fagervall får godkänt av oss för sin insats denna kväll. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

När laget väl hamnat i detta läge fick vi se något vi inte sett tidigare. Vid tidigare matcher han man successivt arbetat sig tillbaka genom lagarbete. Steg för steg har man jobbat sig tillbaka, en denna kväll fanns ingen som följde upp varandras insatser, utan vi fick gå en och en. Vann vi en puck i ett hörn hade vi ingen backup, dålig tajming i det mesta. Allt vara bara avslaget, på läktaren, på isen och hos tränarna. Kändes som att alla åkt karusell allt för länge inför matchen. allmänt virrigt i krukorna.

Noterade som ni säkert också gjorde att inte en enda på läktaren jublade när Pantern gjorde sina mål. Vet att många lag har långt att åka och lika är det ju för fansen, men det brukar alltid finnas någon som håller på ett visst lag i varje stad, men Pantern verkar verkligen inte ha några fans runt om i landet.

Samtidigt kan Pantern bygga tryck i spelet utan publik i ryggen, men det var ju faktiskt Björklöven svårt med. Är man bortskämd med att publiken ska leva djävulen för att det ska bli fart på laget?

Att matchen var helt upp och ned visar ju också att vi denna gång stängde PK, hade 33,33 % i PP, MEN förlorade med 0-4 i spelet 5 mot 5 som varit vår vinnartaktik hittills.

Jag väljer dock inte att såga några enskilda spelare. Vi vinner och förlorar som ett lag och denna kväll var det nog inte många som kunde se sig själv i spegeln med ett leende. Däremot vill jag hylla de som låg bakom mycket av vårt 1-0 mål. vet inte hur många som noterade att Tobias Hage tappade sin klubba just innan sitt mål, men väldigt snabbt agerande från alltiallo-Staffan i båset fick fram en ny klubba så att Hage kunde fortsätta spela och sekunder senare satt pucken i Panternmålet. Små detaljer…

Lite jämvikt i och med att vi efter matchen hittade en plånbok på läktaren och efter ett rejält sökande på nätet lyckades hitta ägaren.

Nu tar vi nya tag då Almtuna väntar på bortaplan redan i morgon. Nu tar jag gärna emot era reflektioner…

3 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 12 oktober, 2017 kl. 10:23
  Permalänk

  Det var så dåligt igår att man nästan inte orkar tänka tillbaka på matchen, så otroligt likt förra säsongens virriga defensiva spel. Och offensiven var fanns den, nästan uteslutande alibi skott mitt i magplattan, inte godkänt. Och den starka tredje perioden ? Alla såg helt slut ut i mina ögon i alla fall.

  Det naturligtvis inte Maspiellos fel att vi torskade men i mina ögon så kändes han inte lugn och trygg. Visst han gjorde en dubbel fantomräddning på friläget men släppte ett par enkla mål och en massa returer där han inte hade en aning om var pucken var. jag har sagt det förut och med en dåres envishet säger jag det igen, ska vi gå långt den är säsongen så håller inte målvaktsparet vi har i dagsläget.

  Nu är det bara att bryta ihop och komma igen imorgon, om laget inte kan studsa tillbaka mot Almtuna så blir jag oroligt för att inledningen på säsongen bara var tillfälligheter. Men jag tror att det bara var en av dom obligatoriska plattmatcherna som alla lag har varje säsong så imorgon är allt som vanligt igen 😉

  Svar
 • 12 oktober, 2017 kl. 13:38
  Permalänk

  Det är en gåta för mig att Kim ska slösas bort i fjärde linan!? Nä in med
  Kim tillsammans med Andersson o Hutchings ! Granlund till 4:e och vi har två brunkarkjedjor och två riktigt vassa!

  Svar
 • 12 oktober, 2017 kl. 14:37
  Permalänk

  Jag tycker personligen att Löven inte varit bra i någon match hittills förutom mot Leksand o vissa 3e perioder. Så jag är inte ett dugg förvånad. Tror det tyvärr kommer ett gäng såna här matcher till under säsongen. Försvaret brukar dock se avsevärt bättre ut så de håller siffrorna nere till 3e perioden.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: