Reflektioner efter Pantern

Så var bortatrenden bruten och hur positiv man än vill vara så luktar det negativt kval ända till Ryssland. Här kommer fler reflektioner.

Vårt försvarsspel har ju varit adelsmärket på bortaplan på sistone men tyvärr så var det just det som sänkte oss denna kväll. Väldigt ofta är vår box i egen zon inte större än en tablettask och då är det lätt att lira runt och till slut kommer läget.

Vid Panterns ledningsmål vet jag inte hur ex Mattias Granlund tänker? Han har visuell koll på sin back, men släpper honom likafullt. Här ska han snabbt röra sig in i mitten och skära av hans åkväg, men rör sig som skulle fått självaste Zarley Zalapsky att se ut som Usain Bolt. har Granlund betong i skillorna eller vad är det frågan om? Är du trött ska du inte gå så långt ut mot arg utan säkra inåt och låta motståndaren hålla utsida.

Vi kunde kvittera genom Stefan Andersson på ett mål som ju var hur läckert som helst, men ska vi vara hårda mot våra spelar i vårt försvarsspel så torde inte Panterns ungdomslag till fans vara speciellt nöjd med Johan Björks agerande. Först dräll med puck och sen slutar han spela och ger Steffe all yta han behöver för att runda Tex Williamsson i Panternkassen.

Vi tog ju också ledningen genom Marcus Jonsson och där lånande Panterns vårt tablettaskförsvar och Messy kunde bomba in 2-1.

I en perfekt värld hade vi hållit den ledningen längre än det blev, men å andra sidan, vilken lövare upplever en perfekt värld? Nåt som inte heller var perfekt var försvarsspelet här. Pantern hade tre man kring vårt mål. Vi hade alla fem. Likafullt blir Emil Sandin helt ren framför mål och kunde sätta pucken. Det börjar redan med Zack Hamill som ”har” Patrik Blomberg men släpper honom som får utmana mot Niklas Pavel som ger honom insidan så han kan gå in mot mål och där inne finns Emil Sandin som enkelt kan sätta pucken. Maken till passivt försvar har jag sällan sett. Pantern är också inne i ett byte så något hot från backar finns inte vilket borde inneburit att Hamill skulle satt fortsatt press på Blomdahl med understöd av Pavel och de hade ätit upp Blomberg som en biskvi på Mecka. Nu blev det blomsterkvast till Sandin och dumstrut till hela försvaret. De andra då? Ja, Emmerdahl tar sin kille, Cody Murphy har koll på ev inkommande back. Kim Karlsson borde stannat vid Emil Sandin när han kom in från byte, men vill reparera Pavels och Hamills bjudning. Joakim Fagervall tyckte att målet tillkom på en spelvändning, men det ser jag inte. Tycker det är ett rätt stillastående anfall av två spelare mot fem. Vi bjuder upp till dags trots två vänsterfötter. Vi bjuder in till fest trots att vi bara har kranvatten. Det håller inte och blir väldigt matchavgörande.

Panterns ledningsmål till 3-2 är väl inte mycket att säga om, men sånt som blir när man har en så liten box i boxplay. Man får ta skott från väkdigt nära håll. Mattias Granlund är nära bryta men når inte riktigt.

Vi kvitterade ju genom fotbollsspelaren Axel Ottosson som via foten satte 3-3 efter skott från Stefan Andersson och det målet gick ju direkt in på kontot för flytmål. Tyvärr gjorde vi inga mer mål och efter att Jacob Andersson missat chansen att bli lite hjälte i förlängningen så satte Pantern segermålet och bröt vår segersvit på bortaplan.

Vi gör i sig ingen dålig match, tvärt om mot ett bra Pantern som inte ligger trea av en slump, men just målen vi släpper in ger oss inte chansen att vinna. Riktiga hockeymål vänder jag mig inte emot, men där vi gör gör uppenbara fel och sånt som inte ingår i spelplanen stör mig om och om igen. Prestationer ger inte poäng, men det gör mål. Så enkelt är det. En tabell efter 50 omgångar ljuger inte. 177 insläppta mål, 19 mål mer än ex jumbon Södertälje och hela 57(!) mer än gårdagens motståndare Pantern sätter sina spår.

När nu Västerås samtidigt vann planenligt mot Vita Hästen så ser framtiden allt annan än ljus ut för Björklöven. Det finns mycket som talar för att fredagens match inte ens kommer att betyda något. Visst vill man hålla ett positivt sken uppe och allt är möjligt inom sport, men att Södertälje på onsdag ska ta Västerås på bortaplan känns inte troligt. Det innebär samtidigt att vi måste vinna mot de överlägsna seriesegrarna Mora på bortaplan. Visst tappade de en 4-0 ledning till förlust med 4-5 efter straffar mot Modo i går och kan de så kan vi, men då får vårt försvarsspel inte se ut som det gjorde denna kväll. Då är det bara att inse att vi snart kommer spela hockey på exempelvis Gotland.

Oroväckande också att Kim Karlsson bröt matchen och sen kan man ju fundera över varför Jesper Thörnberg ersatte Axel Ottosson redan i den första perioden. Otto spelade ju sporadiskt i den tredje igen, men är det hans fot som fick sig en smäll senast som spökar? Hamill och Murphy bänkades i tredje pga av att man tycker att de skapade för lite offensivt.

Nä, om det nu finns en hockeygud som har lite gröngul syn på livet, så är det nog dags att visa sig i sin fulla blom just nu. Annars har vi ett gastkramande kval att vänta.

Era tankar efter matchen? Skriv en kommentar..

10 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 28 februari, 2017 kl. 09:08
  Permalänk

  Vad har man gjort för ont för att förtjäna detta skit lag? Skäms över att vara lövare.
  FYYY FAAAAN!!!

  Svar
 • 28 februari, 2017 kl. 09:09
  Permalänk

  Granlund får ta på sig PP målet oxå. Borde hunnit byta istället för att vara i egen zon helt jävla slut

  Svar
 • 28 februari, 2017 kl. 09:51
  Permalänk

  I sina bästa stunder ,vissa matcher spelar löven bra.
  Frågan ..är , räcker dom till mot hungrigt motstånd från ettan? Njaeae

  Svar
 • 28 februari, 2017 kl. 10:29
  Permalänk

  Visst i sina bästa stunder ! Men många stunder helt bedrövligt !
  Jag tror inte heller att dom räcker till mot dom hungriga lagen från div 1 och Södertälje tyvärr .

  Hoppas jag har fel .

  Svar
 • 28 februari, 2017 kl. 11:21
  Permalänk

  Men alltså du hur tänker du nu när skriver om deras andra mål?? Alltså Panterns!!kollapå stats och kolla matchen så ser du ju det är ju inte dessa personer som är inne på det målet!

  Svar
  • 28 februari, 2017 kl. 12:33
   Permalänk

   Såg i all hast fel på Andersson och Pavel, men i övrig är det rätt personer som är på isen, eller hur menar du? Utveckla.

   Svar
   • 28 februari, 2017 kl. 14:23
    Permalänk

    Ja precis du sågar en spelare som inte ens är på isen, skriver om misstag de gör och skyller på fel spelare i en analys. Sådant kollar man ju upp innan.

    Svar
    • 28 februari, 2017 kl. 14:52
     Permalänk

     En sådan detaljerad beskrivning på felet och man har inte ens rätt spelare. Nu är det ändrat med ingen notifiering av sitt misstag. Hur slinker sånt här igen ens. Är hatet för en spelare så stort som det verkar kanske man bör undvika att skriva om honom?

     Svar
 • 28 februari, 2017 kl. 12:56
  Permalänk

  Codys dragning vid offensiv blå vilket föranledde panterns mål är väl just sådant dräll vi inte vill ha. Starka vid båda blå…

  Svar
 • 28 februari, 2017 kl. 16:16
  Permalänk

  1-0 , Granlund agerar ståplats med sina betongben, undrar vilken gubbe han hade tänkt ta?
  1-1, Andersson påpasslig och iskall
  2-1, Messy effektiv efter två försök PANG
  2-2, Hamill är nästa man på ståplats, gliiiiider fram efter att ha släppt sin kille
  3-2, Granlund hinner inte ner men är inte mycket att göra åt, 4 min i världens minsta box, suck
  3-3, Ottosson får ett flytmål men är trots allt på rätt ställe vid rätt tillfälle vilket många andra inte är
  4-3, Thörnberg är tredje man på ståplats, gliiider i ensamt majestät och tittar på i egen zon

  Gör vi jobbet? Tjaa, vi krigar så gott vi kan men gör inte jobbet fullt ut. Några(fler än de ovan) fortsätter att göra NADA i match efter match efter match efter match. Vi har förbättrat defensiven javisst men har också tagit död på stora delar av offensiven. Vår bäste poängplockare så här långt Lucas E-J har vi lyckats döda och övriga poängmakare har man också kvävt på någe vis. VAD är det som händer i Löven? Det är som en varböld som inte går att bli av med trots såååå goda förutsättningar på många plan. Nu är det bara att i morgon knäppa händerna gå ned på knä och vända sig mot MORA. Vår sista livlina inför Fredagen. Vågar man säga att det sista som överger en är HOPPET.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: