Reflektioner efter Pantern

Ny pinsam förlust som vi fans på något sätt måste stå till svars för när vi går på jobbet i dag. 46 alibiskott och två frilägen var väl ungefär vad vi åstadkom igår. Här kommer fler reflektioner.

Det blev väl inte den bästa uppladdningen då nio trunkar lämnades kvar på Arlanda för att sändas med nästa flyg. Är helt övertygad att det inte gick en kvart senare vilket matchen uppsköts med. Det måste alltså inneburit att dessa nio spelare inte alls fick den uppladdning man normalt brukar få.

Sen inledde vi med lövenmått mätt just nu riktigt bra. Vi höll väl spelet uppe och hade med lite tur kunnat få första målet, men när väl Pantern fick det och jag säger fick så kan vi väl säga så här. 2007 var det snack om en basketsektion inom Björklöven. Hade vi haft en fotbollssektion så hade inte våra killar tagit plats där efter agerandet vid det målet. En tunnel på blå och sen en helt missriktad bredsida gav Jakob Karlsson fritt läge i slottet och 1-0 var ett faktum.

Sen fick vi ju chansen att komma tillbaka i matchen via både spel 5 mot 4 och 5 mot 3, men efter att ha sett Björklöven PP denna kväll så är helt hart när omöjligt att tro att man ens har en tanke, än mindre en variant att kollra bort motståndarna.

Sen hände ju sånt som bara händer ett lag i motgång när vi skulle skicka en backhand längs sargen, men träffar ett benskydd och pucken går i en både in framför mål till Oscar Nord som slänger upp pucken i krysset och där började ridån verkligen gå ned för de gröngula.

Sen hade vi ett par snabba frilägen men med sämre avslut och då går det som det brukar. Ett märkligt försvarsagerande som gav Erik Nyström allt tid i världen att skjuta och sen sätta sin egen retur.

Sen hann Erik Nyström sätta sin andra kasse för kvällen till 4-0 också då väldigt tafatt agerande i försvaret.

Nyströms två mål var också hans två första kassar för säsongen. Visste ni förresten att det finns en bestämmelse inom Hockeyallsvenskan att om man inte gjort något mål inför mötet med Björklöven så ska man få göra det. Nyström 2 st idag, Emil Berglund i Timrå senast och så Jonas Karlsson i BIK Karlskoga.

Att vi vann skotten med 21-5 i den sista perioden låter sjukt överlägset, men det var det verkligen inte. Söker du på alibiskott på wikipedia så hittar du ordet Björklöven. Vi har så förtvivlat svårt att komma till bar lägen. Det klassas så oerhört med pucken i anfallszon, vilket tyvärr pga av att passningskvalitén är under all kritik. Samtidigt ska vi kanske inte vara så hårda. Klubben har valt att ta in ett gäng brunkare och passningskvalité eller spelsinne står inte högst på deras CV. Hårt men sant.

Sen måste vi börja spela mer rejält och säkert. Hur många chanspassningar hade exempelvis vi bakom ryggen?

Det bästa med matchen? De lirade Die Mauer i den andra periodpausen.

Sen ska vi inte ta ur löven att vi kan bygga upp monstermålvakter. Andrew Engelage i BIK och nu Tex Williamsson och det har skett många gånger förr, så hatten av för den.

Almtuna väntar på tisdag och det enda som kan förändras till dess är att Zack Hamill kan debutera, men ska han lira både back och forward? Nu sätts verkligen Marcus Åkerblom på prov och smekmånaden är definitivt över.

 

7 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 28 november, 2016 kl. 07:11
  Permalänk

  3 matcher 107 skott och 2 mål framåt
  Och 14 i baken på 66 skott
  Det går verkligen tungt nu åt båda hållen .
  Önskar det fanns nån enkel medicin men vetefan va det skulle va ? Då varken defensiven el offensiven fungerar .

  Svar
  • 28 november, 2016 kl. 09:09
   Permalänk

   Och ett av de 2 målen har en Back gjort som spelat fw i EN MATCH! Pavel lirade ca 10.30min och lyckades göra ett mål?!

   Allvarligt talat, vad gör våra fw? Visst, Pavel gjorde det bra men borde man inte kunna förvänta sig att någon brunkar-fw borde kunna använda samma recept Pavel har för att göra mål?

   Och defensiven… Grhhhhh… Återigen, enda stabiliteten vi har är från Fredd och Pavel.

   Kris – japp…

   Svar
 • 28 november, 2016 kl. 08:49
  Permalänk

  Almtuna onsdag? är väl imorgon tisdag?

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 09:20
  Permalänk

  Det var ord och inga visor!
  Nu får dom vila upp sig lite med bara 1 match 9 dagar eller något sådant.

  Det var ju inga lätta matcher topp2 plus ett bra hemmalag utan en fungerande centersida.

  Kan ändå inte låta bli att undra hur Tommy och Dalle tänkte hur målen skulle göras? Ok. Nu har ju björklöven väl 18 forwards men om vi delar deras målskörd förra året på 12, vad blir det?
  Kommer dom ens upp på tresiffigt?

  Haha. Så kan man ju lägga på backarnas mål. Ska jag sätta mitt huvud på att den målskörden inte hade räckt ovanför negativt kval under dom senaste 3 åren Björklöven har spelat i Hockeyallsvenskan?

  Utan på det en omeriterad målvaktsida som inte platsade i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

  Lindskoug och Hutchings var dom två spelare som räddade Tommy och Dalle förra säsongen, var dom som ville vara kvar men fick inget nytt förtroende.

  Skulle nästan vara kul att höra Dalles tankegångar här. Nu har ju Björklöven en fantastisk tur att det är ett riktigt mellanår i Hockeyallsvenskan, annars…

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 12:29
  Permalänk

  Alla dom här reflektionerna är ju faktiskt klockrena. Vad jag undrar över är hur Åkerblom Jäger och Johansson tänker på den framtida säsongen. Börjar det bli dags för ett krismöte mellan dessa herrar och även Fagervall ja kanske hela styrelsen. En amatör som jag tycker att det är för lättvindiga förklaringar efter varje match. Den ena spelaren efter den andra uttalar sig för att det är för dåligt och där stannar det. Nä man känner att det måste röras om i grytan ordentligt. För målsättningen är väl förhoppningsvis att åtminstone hänga kvar i Hockeyallsvenskan i alla fall?

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 14:40
  Permalänk

  Dags för Åkerblom att packa ?

  Svar
 • 28 november, 2016 kl. 22:46
  Permalänk

  Dags o få igång laget ! Hoppas hamill kan ge energi o bidra .Då kanske dom kan få det o likna nått till nästa match efter Almtuna . O så får man hoppas att skadade spelare är tillbaka fortare än beräknat .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: