Reflektioner efter Pantern

Vi vann två poäng när jag trodde på noll, jag snackar Tobias ”handduken” Hage och hur effektiv matrisen var. Här kommer fler reflektioner.

Har fått en del gliringar att mina reflektioner inte längre innehåller smådetaljerna kring matcherna, men det är lätt att man bara grottar in sig i spelet och detaljerna där när förlusterna hopar sig. Nu vann vi och då finns det en del menlösa men småtrevliga saker att reflektera om, men också allvarliga och jag tror vi börjar där.

Vet inte varför någon ställt frågan till ledningen över valet av målvakt denna kväll, såvida inte Werner är sliten eller avstod av annan okänd anledning. jag skyller inte poängförlusten på Niklas Kundström, men när den karln står i mål så blir försvarsspelet där efter. Han inger inget som helt förtroende och stabilitet och att ha en målvakt som skakar på huvudet varje gång han varit i kontakt med pucken sänder inga vinnande signaler. Jag köper inte alls eventuellt snack om att man vill hålla igång bägge målvakterna. När Niklas Lundström fick fem raka matcher mellan omgång 3-7 och svarade för allt annat än bra insatser så höll man inte igång Adam Werner. Nu har Werner stått på huvudet i tre raka matcher, men insatsen mot Almtuna senast som den kanske bästa. Ändå bytte man till kvällens match. Jag förstår inte orsakerna bakom. I min bok hade jag kört Werner tills han står för en mindre bra insats och då bytt. Nu gjorde Lundström kanske sin bästa match trots allt denna säsong, men ändå känns det inte som att det räcker. Nu kanske man istället sätter myror i huvudet på Werner? Någon fler som förstår mitt tänk?

Lundström förresten. Ny mask eller en gammal? Edmonton Oilers lack var det då i alla fall.

20161020_191923

Tror minsann att både Simon Fredriksson och Linus Boström hade passerat en frisör lagom till matchen.

Domare Joacim Bodén hade en lika märklig match som spelarna om inte värre. Först trillade han in i sargen när han äntrade isen. Sen dömde han prickfritt i en period. Sen kom han på att han dömer hockeyallsvenskan och sen var den dagen förstörd. Att missa både en hög klubba OCH en spark vid 3-2 målet är oerhört märkligt.

Tobias Hage och handduken då? Jo, i den andra perioden lyckades han på något märkligt sätt klämma fast en visirhandduk i byxan.

20161020_195750

Att ingen såg det när den hängde där i bra nog en minut, men när han precis ska in på isen så nappar Anton Toolanen den och drar bort den. Vad hade hänt om han tekat med den? Felaktig utrustning? 😀

Anton Toolanen förresten. Han hängde ju sin första kasse i går kväll och snabbt som attan var Axel Ottosson framme och tog om hand om målpucken, som han kastade till Matris Kent som sin vana trogen torkade rent pucken, tejpade pucken med vit tygtejp och skrev in match och datum. Ordning och reda.

20161020_230348

Blir lite varm i hjärtat när man hör intervjun med segerskytten Axel Ottosson på hemsidan efter matchen där han hoppas på fullsatt mot Mora i morgon. Är han inte för småmysig ändå? Har nog varit ifrån stan för länge eller helt enkelt bara inte mött Mora. De drar inga massor. INte ens när vi låg trea ifjol i omgång 11 så kom det mer än 3 489 åskådare. Mora var då tabellfemma. I omgång 37 kom 3 489. Inte ens i slutspelsserien 14/15 och hemmapremiären efter en bortaseger i omgång 1 drog Mora fullt hus. Då kom ändå fina 4 786 åskådare. Soprry om jag krossar din dröm Axel! 😉

Det här blev lite annorlunda reflektioner helt bortom själva matchsekvenserna. Eller förresten, kom att tänka på en sak. Fler än jag som börjar tycka att det är förjävla tråkigt att se Löven? Jag vet att vi ofta skrivit ”seger framförallt”, senast igår ”gärna bortaspel även hemma”, men jag börjar tveka. Är det verkligen denna ickehockey vi vill förknippas med? I många situationer försöker vi inte ens spela utan bara sarg ut och säkra. Sånt vill inte folk se. Det minsta man kan begära är ett par tajmade anfall per match, men det ser vi allt för sällan. Inte konstigt det är rätt död stämning i hallen. Inte ens GD är på tå och nånschtans förstår jag dom. Nu ställer jag inga hiskeliga krav som Umeåpubliken krävde av laget 1987, utan kanske bara en tre fyra medvetna pass i rad några gånger per match och då räknas förstås inte powerplay in, några vältajmade anfall med lite överlämningar i mittzon och pass på spelaren med högst fart. Ska det verkligen vara för mycket begärd? Vad säger ni?

Era tankar i övrigt om matchen så här dagen efter? Skriv en kommentar…

7 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 21 oktober, 2016 kl. 07:45
  Permalänk

  Man krånglar till det i försvarszonen och är för passiva. Inväntar motståndaren istället för ett par snabba skär och titta upp innan passet slås. Ett pass som förresten sällan har en mottagare. I anfallszon är vi istället betydligt mer ”på” och jobbar fast pucken. Mer jädra anamma i försvarszon och hårda exakta pass. Hittar man ingen mottagare så lägg ut pucken. Att Werner borde gå som 1:a målvakt just nu är det inget snack om. Sedan undrar man om det finns något snack mellan spelarna på plan eller om allt är tyst? Så många uppspel som trasats sönder redan på 1:a passet. Gårdagen borde varit en solklar 3-poängare.

  Svar
 • 21 oktober, 2016 kl. 07:48
  Permalänk

  Undrar hur det sett ut om vi hade satsat pa Mattsson som 1e keeper. 4 mal inslappta pa 8 matcher och 97,59 % maste val vara ett rekord i HA ? Vare sig forsvarsspelet ar mer gediget eller ej sa ar ju skillnaden mellan Johan o Nicklas 85,47% helt otrolig pa denna niva. Kevin o Johan bort kanns ju inte direkt som nagon lyckat utbyte. Men manga spelare har ju verkat spelare ner sig totalt nar kommer till Bjorkloven pa senare ar sa varfor skulle malvakterna vara annorlunda.

  Svar
 • 21 oktober, 2016 kl. 07:50
  Permalänk

  ”verkat spela ner sig” skall det vara 😉

  Svar
 • 21 oktober, 2016 kl. 09:59
  Permalänk

  Sådär ser det ju ut om man en normal målvakt på den här nivån med ett mediokert försvar.

  Nu såg jag bara målen men inte hade björklöven gjort många dessa fyra målen på en målvakt av Kevins kaliber. Inte Pantern heller för den delen. Men jag tycker nog Panterns chanser såg mer rena ut. Bortsett från 4-3.

  Man verkar inte riktigt ha förstått att det var Kevin som räddade Björklöven två år i rad från negativt kval?

  En sak är ju om man har en likvärdig eller bättre spelare istället. Men var någonstans ska DJ och Co gräva upp denna?
  Björklöven måste fundera på vad som är viktigt, vinna matcher eller låtsas ha rätt?

  Olli-Werner-Nicklas vs Kevin och Mattsson talar sitt tydliga språk.
  Kompetens att känna igen en riktigt bra målvakt finns inte i föreningen idag.

  Sedan har det ju vart ett väldans tjat om Kevins uppträdande. Men vem skulle inte bli sur, arg och frustrerad om man gång efter annan var tvungen att stå på huvudet för att backspelet inte håller Hockeyallsvensnivå?

  Som jag sagt tidigare motsvarar backar och målvakter sina meriter och kanske t.om lite mer och kan inte lastas för problematiken. Frågan är ju bara om Björklöven ska inse det eller stoppa huvudet i sanden och hoppas man i värsta fall klarar ett negativt kval?

  Personligen tycker jag inte Björklöven känns speciellt elitmässig i sina beslut och verka sakna kompetens inom vissa delar av ledningen.

  Svar
 • 21 oktober, 2016 kl. 11:45
  Permalänk

  Åkerblomeffekten höll int i sig länge?!

  Svar
 • 21 oktober, 2016 kl. 16:53
  Permalänk

  Tror det mesta stavas självförtroende! Laget gick in i seriespelet med högburet huvud och en stark tro på sig själva. Första matchen borta mot Oskarshamn var ju bitvis bländande med snabba och precisa pass och där vi spelade en frejdig offensiv och naglade fast motståndarna långa stunder! Några individuella misstag och vi blev straffade ordentligt. Målvaktsspelet inte på topp heller. Samma visa nästa match och vi blir straffade även där, målvaktsspelet inte på topp då heller trots ny keeper. Därefter började tron på sig själva och spelsystemet att dala och osäkerheten tog över. Hade vi haft en målvakt som agerat på normal nivå de första matcherna är jag övertygad om att vi kunnat vända på tabellpositionen och idag legat i topp! Nu blir det istället ett nytt spelsystem och självklart kommer det att ta tid och vi behöver dessutom få in killar som kan och vågar hålla i pucken, typ Kim och Trotter. Annars får vi aldrig något lugn och vi kommer fortsätta agera stressat och osäkert och säsongen kommer att bli lika tung som vanligt, tyvärr!

  Svar
 • 22 oktober, 2016 kl. 09:46
  Permalänk

  Ja det är tråkhockey som gäller just nu. Vår placering är fortfarande näst sist så jag hoppas väl ändå på att när försvaret börjar sitta så kanske anfallsspelet också kommer se bättre ut. Självförtroendet måste finnas där och passen utan vare sig tanke eller adress behöver tränas bort för just nu är inte spelarna bättre än så här.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: