Reflektioner efter Pantern

Oerhört svårt att inte skrika rakt ut eller kräva att huvuden ska rulla efter att vi återigen tar ett jättekliv bakåt när man trodde vi var på väg framåt. Här kommer fler reflektioner.

Självklart kan vi inte gå så hårt fram, men något är fel och frågan är hur vi ska lösa det? Att sparka tränarna vet vi med historien i ryggen att det väldigt sällan löser något eller gör situationen bättre, men något måste göras. Vi har nu spelat 29 matcher och det ser mest hela tiden för jävligt ut. Man ser inga linjer i spelet och vi spelar väldigt sällan som ett lag. Vi kommer i sporadiska soloräder och just nu hoppas vi mest på att William Quist ska få de rätta ytorna och det håller förstås inte i längden. Att sparka tränarna är dock enligt mig inte lösningen. Vi har länge förordat kontinuitet för vi vet att det är det som i långa loppet ger framgång. Se skulle vi också få en ekonomiskt situation som skulle bakbinda oss för framtiden.

Vi vid sidan om kan givetvis bara spekulera i vad som är det egentliga problemet, men de inom laget bör veta och måste agera därefter. Drar inte laget åt samma håll? Har man inte förtroende för Tommy Jonssons och Marcus Åkerbloms hockeyfilosofi? Har vi inte material för deras hockey? Behövs kanske en mental coach som löser upp mentala knutar? Vi är ju bl.a. väldigt sårbara vid insläppta mål. Då kollapsar vi totalt och det har inte bara skett som det gjorde igår utan vid flertalet tillfällen.

23497723576_b12ef4e018_z

Tommy Jonsson har en hel del att tänka på just nu. Foto:AXELLÖF

Tyvärr oroar det att varken sportchefen eller tränarna riktigt veta vad som är fel. Deras förklaringar eller ursäkter är inget man kan hålla sig i när det blåser, men samtidigt så är det en gåta att vi trots allt har en bra kapacitet inom laget, men att vi inte kan få ut det. Att så pass många med erfarenhet av spel på högre nivå inte kan prestera bättre tillsammans. Däremot tycker jag inte backsidan inte håller. Även in med någon tyngre forwards typ en Mårs-typ som orkar tampas framför mål. De är där vi behöver satsa kapital, inte i löner till sparkade tränare.

Att prata om matchen i sig känns onödigt. Känns som att allt redan är sagt. Jo, några saker:

 • Det tog 14 matcher för Brock Trotter att bli lika grå som de andra.
 • Varför använde man inte Erik Ullman i PP redan från början som lirar mycket PP i Modo, än att lägga in Emmerdahl som inte är i närheten av en PP-back? Skönt att Tommy läser Twitter under matchen.
 • Kevin hade en överjävligt bra räddning i den första perioden, men släppte också förstamålet som inte såg helt otagbart ut.
 • Peter Lyth…behöver jag säga mer?

8 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 7 december, 2015 kl. 07:42
  Permalänk

  Vad kostar det med publikintäckters bortfall??
  Tror att en ny tränartrojka måste till .
  Blir bara sämre o sämre.
  Nåt fel är de ju om hur det styrs upp.

  Svar
 • 7 december, 2015 kl. 08:07
  Permalänk

  Håller med ovanstående kommentar.
  Frågan är vad det kostar att inte göra något.
  Ser man till spelet så är det väl inte riktigt så illa som Modo hade under Larry Huras ledning men nära inpå och jag tycker att styrelsen ska tänka igenom noggrant vad dom ska göra.
  Det kostar att sparka tränaren men i gengäld får man ett lag som börjar fungera som ett lag med rätt tränare och med rätt tränare behöver inte betyda en meriterad utan bara någon som kan få fart på laget.
  Dock tror jag inte det räcker liksom för Modo.
  Man måste förstärka laget precis som ni nämnde i ert inlägg och med spelartyperna a Mårs a Hellström.
  Tror tyvärr inget kommer att hända först vi blir avsågade i tabellen likt under Öhmans ledning då man väntade och väntade och kom undan med blotta förskräckelsen.
  Man måste våga för att vinna och det gäller inte bara spelet utan även för styrelsen..
  Våga ta beslutet att förändra något.

  Svar
 • 7 december, 2015 kl. 10:29
  Permalänk

  Så som alltid när det gäller föreningsledningen så är det helt paralyserat vad gäller handlingskraft.Hockeykulturen som fanns i Umeå har under dom sista åren tynat bort till att bli en för dagen sorglig historia. Vill man kriga i dom höga divisionerna så måste man visa att man har den ambisionen. När man som jag tidigare har lidit av nederlag och njutit av segrar men som man nu endast rycker på axlarna efter varje genomförda match ja då. Då är det inte roligt längre.

  Svar
 • 7 december, 2015 kl. 11:35
  Permalänk

  Han måste absolut bort.
  Allt är bättre än det här, just nu är hans inverkan negativ t.om.

  Det är inte lägligt att försöka hålla sig lugn, det får bara inte bli som med Jens Öhman. Agera nu innan det är för sent.

  Svar
 • 7 december, 2015 kl. 12:17
  Permalänk

  Gör me Tommy det han gör me Jon ! Du får stanna i omklädningsrummet el sitta på bänken .. El va sjuk !

  Svar
  • 7 december, 2015 kl. 15:52
   Permalänk

   Jon har inte leverera på två år. Hans bäst före är förbi. Inse.

   Svar
 • 7 december, 2015 kl. 12:27
  Permalänk

  Svårt att hålla sig lugn ja.
  Är tyvärr lika förbaskat förbaskat irriterad idag.

  Nä jag tror det är tränare TJ, Ass Åkerblom och Dalle som är problemet. För kunna förändra måste man förändra själva också och det kan dem inte.

  Laget gör så gott dem kan men utan styrning som visar vägen kommer de ingenvart. Ute på ett dimmigt hav utan kompass.

  Svar
  • 7 december, 2015 kl. 12:53
   Permalänk

   Håller med föregående talare. TJ måste bort omedelbart. Det värsta är att det bara blir sämre och sämre. Två usla hemmamatcher då vi, egentligen, borde ha fått med oss noll poäng. Detta mot två lag som vi ska ta sex poäng mot på hemmaplan. Jag vågar knappt tänka mig hur det kommer att se ut mot Karlskoga och Oskarshamn på bortais. Avslutning den 15:e mot Tingsryd hemma = TJ:s sista match som tränare i Björklöven. Det känns hemskt att längta efter att få ”Strumpan” som tränare men något måste göras och det fort, annars är vi bara 2 500 i ladan nästa gång.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: