Reflektioner efter Pantern

Då jag igår var rejält däckad i flunsan sågs matchen i fosterställning med ett öga och därför blir reflektionerna denna gång väldigt korta och relativt detaljlösa. Kan bara konstatera av vi för en gångs skulle hade marginaler på vår sida. Tur är väl något man förtjänar säsonger dom som vet och även om vi inte gjort någon bra säsong har det funnits tillfällen då oturen grinat emot och därför var ju denna seger riktigt skön. Matchen som sådan riktigt usel, men Mattias Pettersson räddade oss från noll poäng och ett klantigt Pantern hjälpte oss till två. Hur detta, som från en säsongslång vägbula som sakta men säkert och med chimärt agerande förvandlats till ett slukhål, ska rädda oss från att säsongen, i bästa fall fall, tar slut den 8 mars eller ska vi våga tro på ett mirakel?

Att segern sen var vår första seger mot Pantern på bortaplan någonsin var förstås extra skönt. Vi utökade också utrymmet ned till det negativa kvalstrecket då Almtuna förnedrades av serieledande Oskarshamn, vilket fortfarande i mina ögon är var vi ska ha som målsättning, dvs att undvika negativt kval. Allt annat skulle vara en enorm bonus för jag kan fortfarande inte se vad som ska få detta lag att börja vinna och att vi ska kunna sikta uppåt, för då krävs vinster och det i mängd. Vissa säger att det bara krävs två segrar, men Leksand och Karlskrona kommer inte givetvis bara sluta vinna, det handlar om att vi ska vinna mer än dom.

Tittar vi rent statistiskt och på snittpoäng under säsong har Leksand på plats sju tagit 1,51 poäng/match och Karlskrona på plats åtta tagit 1,49 poäng/match. Björklövens snitt ligger på 1,33 och räknar vi på detta måste Björklöven på de 13 sista omgångarna ta minst 23 poäng dvs. ta sju trepoängare och en övertidsvinst. Med andra ord ska laget, som inte tagit en trepoängare de senaste nio omgångarna, helt ur det blå,
förvandlas till en ren vinstmaskin. Vi snackar om det enda laget i serien som ännu inte fått riktigt ordning på egentligen en enda lagdel och som exempelvis ligger sist i såväl PK som PP.

Vill självklart inte måla fan på väggen för samtidigt, efter gårdagens turliga seger så var det kanske ett tecken? Någon gång slår ju blixten ned och tänk om det skedde just då och just i Björklöven? Hoppet är ju trots allt det sista som överger en och framförallt någon med ett prövat lövenhjärta? Vore det inte som en saga om en målvaktstavla och en fullständigt idiotisk utvisning var det som gav oss vändningen? Vi fans har ju näst intill aldrig haft stabilitet och trygghet att luta oss mot, men ständigt hört löften om guld och gröna skogar, så också i år. Kommer det då att slå in? ja, då snackar vi mirakel och verk från ovan. Kanske läge för ett tv-bolag att börja filma? Skulle vara ett mirakel i klass med När USA slog Sovjet i Lake Placid 1980. Samtidigt kommer vi statistiknördar ihåg att just efter omgång 39 ifjol avslutade tokjumbon BIK Karlskoga seriens bäst av alla lag och tok hela 26 poäng på dessa 13 omgångar och rädde sig undan ett negativt kval i sista omgången. För att citera Gunde Svan, Ingenting är omöjligt! Det är nu det prövas om Björklöven värvat rätt karaktärer som håller när det blåser. Tror vi på laget gör vi det lättare för dom. Dom och vi är ett. Glöm inte det. Det är VI som är Björklöven.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 24 januari, 2019 kl. 16:59
  Permalänk

  DET ÄR VI SOM ÄR BJÖRKLÖVEN

  Svar
  • 24 januari, 2019 kl. 18:33
   Permalänk

   Om vi på något sätt kan hitta styrka i orka sluta upp bakom laget i slutspurten så kan det bara hjälpa. Och om inte för dom så för er själva och en framtid för en klubb som föhoppningsvis styrs på just ert sätt.

   Svar
 • 24 januari, 2019 kl. 18:50
  Permalänk

  DET ÄR VI SOM ÄR BJÖRKLÖVEN

  Svar
 • 25 januari, 2019 kl. 00:55
  Permalänk

  Klarar vi att undvika negativt kval är jag nöjd. Huvvaligen att behöva möta hungriga div 1 lag med den här losertruppen! Pinsamt egentligen, efter att ha lurats till att tro på en topp-2 placering med ett brunkargäng utan målsnipers, och darriga målvakter… NÄR SKA MAN LÄRA LÄXAN? Vi Björklövare är för alltid dömda att gå i dödsskuggans dal, ingen ljusning i horisonten synlig… Efter 40 års hängivet följande är jag beredd att ge upp. Heja VÄNNÄS!

  Svar
 • 25 januari, 2019 kl. 07:43
  Permalänk

  Håller med i stort, men nog har vi ordning på iallafall en lagdel? Försvaret gör det bra i 5v5, match efter match med få undantag. Med det sagt – FRAMÅT, UPPÅT!

  Svar
 • 25 januari, 2019 kl. 14:10
  Permalänk

  Tyckte Pavel såg riktigt bra ut

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: