Reflektioner efter Pantern

Ny förlust mot Pantern och vi borde vara van att inte ta speciellt många poäng mot dom, men det är ju inte förlusten i sig utan bara en generell oro över precis allt i lövens spel, precis ALLT! Här kommer utförligare reflektioner.

Visst, det är tidigt på säsongen, men jag har då redan slut på ursäkter. ”Det är tidigt på säsongen” håller inte. Det är det för alla lag. ”En förbannelse över vår inledning” innehåller en viss sanning, för vi inleder som en påse skit igen, men förbannelser finns bara i tidningen Fantomen och möjligen något fler ställe. Alla matcher har en inledning och gäller för alla lag. Pantern låg under med 0-3 efter tre minuter mot Västerås senast. De om några borde haft skit i brallan inför första nedsläpp i går, inte bara pga. av den senaste insatsen utan att de haft dåliga förstaperioder hela säsongen, men kom ut som självaste CCCP.

jag skulle kunna lassa på floskel på floskel, men det skulle inte hjälpa. Nu ska jag inte säga att vi efter matchen i går fick höra ursäkter från vare sig tränare eller spelare. Fagervall var också väldigt tydlig efter matchen att han inte vet varför det blir så här och jag kan någon stans hålla med honom. Jag är på något plan lite lika villrådig som honom när folk frågar vad Björklöven gör fel och vad de borde göra.

Samtidigt, Fagervall pratar dock om att vi lämnar initiativet till motståndarlaget, att vi är för fega, att vi åker och funderar. Det har pratats mycket om att vi ska spela med fart och vi ska vara bäst tränade. Vi har dock ingen fart och vi förlorar oerhört många närkamper, främst den närkampen som handlar om att ta sig in på mål. Har vi möjligen en taktik som inte är förenlig med lagets kapacitet eller en rejäl övertro till laget? Eller är det så enkelt (eller svårt) som en gammal hockeyhjälte enträget berätta för mig genom åren på läktaren, att i Björklöven ställs det så höga krav, dels genom historien, men också med en kunnig och krävande publik som sätter stora ok på spelarnas axlar och att det är därför så många spelare floppat i Björklöven? ”Den som inte stått där nere på isen kan omöjligt förstå” är ett mantra jag fått höra många gånger. Kanske bättre att satsa på spelare likt Hurtubise, Hutchings och Parks som inte känner till historien och inte heller bryr sig? Att inte lägga dyra pengar på f.d. SHL-spelare som ska införlivas i helt nya och ovana roller? Tror samtidigt knappast någon Panternspelare fick känna av att det blåste speciellt efter insatsen mot Västerås senast. De gick bara vidare.

På något sätt man jag köpa den förklaringen, för insatserna över de senaste åren har egentligen sett hart när likadant ut, från sett en viss positiv stegring ifjol, för inget annat lag har påverkats så mycket av en förlust eller ett insläppt mål som Björklöven. Vad är då lösningen? Lägga ned föreningen Björklöven? Givetvis inte, men tänk om vi gemensamt kunde hålla en mer positiv ton mot laget framöver, mig inkluderat? Tänk er själva. Du tappar en smörkniv i köket och din livskamrat suckar ljudligt och tycker att du är sämst i världen eller att du glömde att slå på tvättmaskinen och livspartnern hotar direkt med skilsmässa. Det här är deras vardag. Låt den bli den bästa vi kan ge dom.

Jag inledde ju med att att jag hade en generell oro över precis allt i lövens spel, precis ALLT! Sen när jag började tänka på gårdagen så insåg jag att vi kan tycka vad vi vill om insatserna. Laget vill givetvis inte spela dåligt och det är dom tillsammans med Fagervall som måste lösa det. Det gör de inte genom burop eller kritik i allmänhet. Blir det dock inte bättre över tid, så kan jag ta över båset. Fram tills dess, älska laget! Sen kommer jag ändå komma med en mer genomgången analys av laget just nu. Ge er till tåls. Eller att laget levererar så att den inte behövs.

Jo, det där med vilja. Det förstörde senast när fyra man ville för mycket i vår egen zon i vårt PP. Mer då?

Här vill samtliga fyra löv i en PK hitta pucken, men nr 13 i Pantern backar helt sonika ut och väntar på pucken och får den också och sätter 0-1. Är det här försvarsspel av spelare som ska hitta om en plats i SHL? Fler kockar ger sällan bättre soppa.

0-2 är en liten tavla av Mattias Pettersson, men han gjorde många fina räddningar utöver den.

Sen satte vi 1-2 genom fjärdelinan på kanske det mest kreativa och fartfylla anfallet i matchen i en tredje period som kanske gav mersmak för vissa, men för mig bara var logiskt då Panterns största fokus var att spela av matchen och ledningen. Det lyckades man med.

Utöver själva matchen?

Ja, kreativiteten bland fans slutar aldrig att upphöra. Denna från Green Devils igår.

Foto: Tobias Sandström

Glädjeämnen? Ja, de stod väl Pantern för. Dels hade de fans på plats. Jo, plötsligt händer det.

Sen vet jag inte om det beror på brist på sponsorer med tanke på deras historik av ekonomiska problem eller om de kort och gott är tvåa på listan efter Brynäs, dvs. att spela i helt reklamfria matchtröjor, men fint är det.

Era tankar om laget och matchen eller allt i övrigt?

* * *

Spelar gör du givetvis med vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

10 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 4 oktober, 2018 kl. 14:27
  Permalänk

  Tycker inte argumentet om att spelarna skulle känna press från läktaren håller. Spelet på bortaplan liknar ju också kattpiss och där har spelarna ingen hemmapublik som ”pressar” dom.

  Svar
  • 4 oktober, 2018 kl. 14:51
   Permalänk

   Tror inte det försvinner in och med en bortaresa. Pressen är nog konstant hela säsongen. Man är ju ”hemma”i snitt sex av sju dagar i veckan ändå. Om du mår dåligt, blir du tipptopp bara för att du åker en sväng på ICA Maxi? Samtidigt ska jag inte säga att det här ar vad som pågår. Vet att löven försökt ”tvätta bort” guldstämpeln, men det är kanske svårare än man tror.

   Svar
 • 4 oktober, 2018 kl. 15:43
  Permalänk

  Såg att Popovic var ledig, kanske hade varit bra att ta in den hjälpen. Tror inte han är tokdyr då han älskar ishockeyn
  Nånting måste ju ske iaf, vi har ingen Werner i år som stod på huvet o räddade oss när vi spelade dåligt/halvdåligt. Vi har tydligen ingen Ottosson/Farley som kunde göra de extra poängen åt oss de dagarna som Werner var en vägg…
  Tåget har ju gått o vi är inte ens på perrongen.
  Det är fortf många matcher kvar o 3 poängssystem gör att det kan gå fort upp men de kan ju inte bara vänta o vänta
  Eller?

  Svar
 • 4 oktober, 2018 kl. 18:07
  Permalänk

  Har sett många, många matcher med Löven där dom har spelat bra och dåligt
  men första perioden igår tar nog priset, dom är ju alldeles vilse där ute, kan
  inte förstå hur Fagervall o co kan stå och säga att grunderna sitter, om spelet
  hackar så går man tillbaka och spelar enkelt grundspel men löven har inget
  grundspel (verkar det som) och förstår inte hur man som spelare kan stå och säga
  att vi nog inte var riktigt påkopplade…DET är fan deras jobb och dom får bra betalt.
  SKÄMMAS ska dom göra att prestera så urbota dåligt inför sin hemma publik
  Jag stod och skämdes som en hund:(:(:( Kan inte se nått annat än att spelsystemet
  är FEL….Löven klarar inte av när motståndarna sätter press på dom i egen zon då
  blir allt fel och dom börjar srida puckar och ta dålga beslut det är ju jävligt lätt att
  säga att det sitter på träning:( Nä är så trött på att säsong efter säsong så bygger man upp förväntningar efter att Löven blir topptippat,med allsvenskans bästa backuppsättning osv….
  Just nu finns det inget i deras spel som är posetivt .
  Måste till en förändring för att detta ska vända……..

  Svar
 • 4 oktober, 2018 kl. 18:27
  Permalänk

  Hehe Pavel hade uppbackning på läktaren! Roligt att se.

  Tyckte det var kul att se Pavel på is i ladan igen.

  Svar
 • 4 oktober, 2018 kl. 19:23
  Permalänk

  Man kände mot Oskarshamn att kanske det var en plump i protokollet man spelade inte bra där heller som sagt.
  Att man torskade igår ,trodde man inte före men man tog med sig spelet man hade matchen innan,fast värre!!
  Ingen ny injektion i laget genom Goumas, alla skitmissar i uppspelen och alltför lätta skott och chanser mot målis, jo panterns målis var bra men löven gjorde honom bra ochså.
  Man saknar någon som tar tag i laget och visar var skåpet ska stå just nu..
  Blir lite yra höns av alltihop.
  Måste bryta förtrollningen snart på nåt sätt,för jag tror mycket mer på laget än vad man ser nu.
  Men konstigt är de…orolig för spiralen neråt som de är nu

  Svar
 • 4 oktober, 2018 kl. 19:24
  Permalänk

  Tack för det enorma arbetet ni lägger ner i denna blogg. I detta utsatta läge som björklöven hamnat i är det jätteviktigt att den sjätte utespelaren (Pubiken) hejar fram sitt favoritlag Björjlöven.

  Svar
 • 5 oktober, 2018 kl. 06:21
  Permalänk

  Håller med inläggsförfattaren att supporters runt föreningen lägger en enorm press på spelarna och laget. Men det är också en fråga för ledare och spelare att hantera. Blockera eller omvandla negativ energi och sug åt sig den positiva är nyckeln. De som spelar i Pantern har inga krav på sig utifrån och förväntningar på att de ska spela snyggt och vinna alla matcher. De får sin energi från att vara den som alla ogillar, och förväntar sig ska vara ett bottengäng. De har nog en stark ”vi mot världen” känsla.

  Svar
 • 5 oktober, 2018 kl. 12:14
  Permalänk

  Spelarna måste börja tänka inför nästa match att det kommer att bli förlust igen vilket medför att den psykiska anspänningen släpper.Alla kommer att bli förvånad över det fantastiska spelet.Löven är på banan igen och SHL står för dörren.

  Svar
 • 5 oktober, 2018 kl. 19:33
  Permalänk

  Absolut kan pressen vara påpasslig i förening som vår och det kan spela in.
  Jag tror det kan vara att det en taktik som tar lite tid att arbeta in i laget,den kräver lite tid och kanske är den för avancerad för laget?
  Vi tar en massa skott ur vilken vinkel som helst och distans men som kräver att vi är där på andra vågen eller framför kassen men att vi inte är det.
  Klarar vi inte av att vara framför kassen eller gräva fast pucken efter ett skott i offensiv zon så får man kanske ändra på den taktiken lite.
  Så går mina funderingar,tror att taktiken kan spela in en hel del hur det ser ut.
  Fagerwall har mitt fulla stöd ska nämnas!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: