Reflektioner efter Pantern

En riktig bra inledning, en katastrofal mellandel och en avslutning vi aldrig kommer glömma. Gårdagens match hade allt. Här kommer fler reflektioner.

Allt har ju den senaste tiden känns som om det var vikt för en gröngul framgång. En herrans massa resultat gick vår väg de senaste omgångarna och utan att glänsa tog vi en oerhört viktig femteplats och sedermera en perfekt lottning där vi fått våra svåraste bortamatcher på hemmaplan.

Först till rakning var ju Pantern, ett Pantern vi alltid har haft oerhört svårt med över tid, men ett lag med usel trend, med fyra raka förluster och en enda trepoängare under de senaste elva matcherna skulle väl gå att ro i land? Förvisso är den enda vinsten under dessa matcher mot just oss och det är ju märkligt det där. Hur vi än spelar mot Pantern så lyckas vi nästan alltid ställa till det för oss. Igår var det ju ohyggligt nära och så här i efterhand lider man ju med de som gick hem efter två perioder.

Vi inledde ju riktigt bra och fick tidigt hål på Pantern via vårt så utskällda powerplay. En mål som var så viktigt på så många sätt. En bra start, ta kommandot i matchen och så då mål i PP. Om det sen var Björklöven eller Green Devils som började bäst råder det delade meningar om. Bra drag på H som såg ut att vara bra befolkat till skillnad mot sittplats.

Alex Hutchings har haft en enorm påverkan på Björklövens anfallsspel sen sin återkomst. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Därför kom ju Panterns kvittering väldigt ologiskt, men samtidigt som det brukar. Pantern behöver inte mycket för att sätta dit pucken. Lätt passivt framaför vårt mål. Sen blev det virrigt ett tag, bland annat ett katastrofalt byte som gav ett två mot noll läge för Pantern där stolpen räddade oss från ett nytt baklängesmål. Det håller inte i ett slutspel. Vi skapade ju även två bra lägen sist sekunderna, bägge gångerna av den alltid så slutspelspigge Marcus Jonsson som dels få ett läge med tre sekunder kvar och som sen på den efterföljande teken också hann komma till skott efter att den så suveräne tekaren Filip Riiska vunnit en av sina 92 % vunna tekningar. Helt sjuka siffror.

Sen kom då den hemska andraperioden där det flödade av så många arga ord från publiken att om man hade gjort en ljudupptagning hade den bestått av ett konstant piiiiip!

Först kom 1-2 i Panterns PP och det kan man inte säga så mycket om. Bra backskott med bra skymning, även om jag kan tycka att vi gott kan ha bättre kommunikation mellan Mikko Pukka och Jacob Andersson där. Stefan Söder får skymma Werner på ett väldigt enkelt sätt och får säkert även hjälp av Jacke, så istället för att fokusera på att låta Messy sköta täcket och plocka bort Söder så blir det två skymningar istället för ingen. Det håller inte i ett slutspel.

Sen hände en sån sak som bara händer mot Pantern. David Lindqvist får ett halvfriläge, men sekunden senare har Pantern friläge från mittlinjen. Hur är det ens möjligt? Jadeland gjorde också processen enormt långsam då med säsongens lösaste skott satte 1-3 målet. Här bytte alltså våra backar och sånt utnyttjar alltid Pantern som mer eller mindre alltid släpar med minst en forward i backcheckingen som nås med en lång puck. Här kom alltså Pantern två mot noll för andra gången i matchen. Horribelt. Det håller inte i ett slutspel.

Bjudningarna var inte slut med detta. Matchens lirare (?) Simon Åkerström druttade på ändan som inte heller är värdigt ett slutspel och 1-4 var ett faktum. Här trodde förstås inte många på poäng i den här matchen, men tur är att vi trots allt har en riktigt bra krigarinställning i laget. Märkligt bara att den ska komma så sent. Varför inte vid 1-2 eller 1-3 eller 1-4? Den kommer när vi sätter 2-4 tidigt i den tredje perioden. Nytt effektivt backskott från Simon Åkerström som styrdes i mål av Axel Ottosson redan efter 1.47 i den tredje perioden.

Vi krigade på och i den andra chansen i powerplay i perioden kunde lagkapten Fredric Andersson till slut skicka pucken i mål till 3-4 och det kändes välbehövlig, kanske främst för Freddan, med tanke på så många bra lägen han faktiskt hade under matchen. Riktigt fin assist av Jacob Stenqvist som hittade Freddan i slottet.

Sen var jakten på poäng verkligen igång och vi behövde ju bara ytterligare 12 sekunder innan 4-4 pucken satt i nät och kvällens gladaste målskytt i Filip Riiska. Grymt förarbete av Messy Jonsson och Mattias Granlund och här höll verkligen taket på att lyfta i A3 Arena.

Vi jagade vidare , men närmare än ett stolpskott av Cody Murphy och ett friläge för Pantern då Stenqvist försökte imitera Åkerström genom att snubbla på isen kom vi inte.

Väl inne i förlängningen, med bara 16 sekunder kvar kunde så matchen avgöras. Cody Murphy firade sitt nya kontrakt på bästa sätt och satte 5-4 på ett sätt bara han kan göra- Vilket viljemål!

Cody Murphy avgör i förlängningen med sitt mål till 5-4 och skriker ut sin glädje Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Ja, det här är ju slutspel när det är som bäst, men självklart ska vi inte vara nöjda över det som presterades i den andra perioden. Vi hade ju totalt sett ett stort spelövertag men klantade till det och bjöd på frilägen. Är dock jäkligt nöjd över två poäng.

Noterade för övrigt att Stefan Öhman fått fortsatt förtroende i båset trots att Jesper Jäger var tillbaka efter sjukdom och Steffe tar verkligen för sig. Snackar oerhört mycket med spelarna och är aktiv på ett mycket bra sätt.

Tänk att det är så här varje år, ibland är man ganska less under en ordinarie serielunken, så kommer våren och med den kvaltider och slutspel och alla dessa känslor, mer eller mindre på liv och död. Då inser man att det är värt att återigen ta sig igenom en hel säsong.

Är inte nöjd, men samtidigt är vi med i racet. Imorgon väntar Almtuna.

Era reflektioner?

 

3 thoughts on “Reflektioner efter Pantern

 • 11 mars, 2018 kl. 20:04
  Permalänk

  Det syns ju på spelarnas glädje numera att de verkligen vill och försöker. Ibland går det nog lite för fort för vissa av dem därav många enkla misstag..
  Reagerade dock på en grej på Jadelands mål som förundrade mig men tydligen ingen annan. När pucken glider mot mål ser det ut som Werner ska lägga handsken på pucken men då slår Jadeland till den, oavsiktligt men så att Werner inte har nån möjlighet att ta den. Är det tillåtet eller ser jag totalt fel på reprisen?

  Svar
  • 11 mars, 2018 kl. 22:27
   Permalänk

   Jakligt intressant. Haller med. Borde det varit ogilltigt mal ?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: