Reflektioner efter Oskarshamn

Först var det som vanligt, sen blev det riktigt spännande och sen förstörde vi det helt själv. Här kommer fler reflektioner.

Löven hade alltså inför matchen pratat om att ha enkla uppspel och inte tappa puck i mittzon. Ändå är det det som sker när för dagen mycket bleka Zack Hamill slarvade på offensiv blå då han försöker ett allt för djärvt pass till Murphy med Emmerdahl på väg fram och Oskarshamn fick kontra och väl i egen zon så sålde sig Simon Fredriksson lika billigt som ett par hörlurar på Wish. Regel nr 1: Låt motståndaren göra första draget, men Fredriksson verkade ju ha missat uppvärmningen för han bestämmer sig för att stretscha ljumske mitt i spelet. Löfqvist är cool och vaken och pausfintar och Fredriksson passar på att köpa en med dubbel räksallad. Här måste Fredriksson avvakta och spela blad mot blad och definitivt inte släppa in honom i banan som tvingar Lundström till en förflyttning i sidled. Lundström sa efter matchen att ettan var ett misstag, men jag ser inte det. Ser ni?

fredriksson-1

När vi sen drabbas av en utvisning så kan man ju undra hur vår box agerar? Titta på den här överflyttningen innan 2-0 målet? Hur är vi positionerade? Kan man ha smalare box?

bp

Det som sen följde är så pinsamt att det måste bli ett avsnitt i nästa instruktionsvideo hur man inte ska agera i boxplay. Tre spelare som verkligen tävlar om vem som kan peta mest menlöst efter pass som närmast kan betecknas som fösare.

Sen kom matchens (för oss) första positiva händelse och det var det något oväntade 2-1 målet. Joakim Högberg droppade föredömligt pucken till Jesper Thörnberg och plockar sen ”bort” backen genom att lirka in dennes klubba mellan sina ben och sen trycka mot kassen, vilket gav Thörna säkert fem extra meter att avancera på.

thorna

Högbergs drop vid blå

thorna2

Thörnbergs skottposition vid målet.

Sen är det säkert inte Jespers hårdaste skott och säkert han kommer att bli tråkad av från både pappa Owe och broder Martin vid julbordet, men det bjuder säkert Jeppe på, eller hur?

Vi spelade helt enkelt upp oss de sista tio av första jämfört med de första tio.

Sen kvitterade vi genom Stefan Andersson som äntligen träffade mål med ett skott och då kunde vi som Lövare njuta…eller? Nä, ni som såg matchen vet ju att knappt hann så smärtan ur handen efter en välplacerad high five som hade vi en puck i arslet och hade väl varit för väl om det varit bokstavligt, den hade man liksom tagit, men att återigen släppa in en puck så tätt på en kvittering är tungt, mycket tungt.

19 sekunder efter vårt 2-2 mål så kom alltså IKO:s nya ledningsmål och det var i det billigaste laget, lite som att köpa grön oxfilé på halva priset på matvarubutiken på Grubbe på 90-talet. Vi gick bort oss, Simon Fredriksson ville inte gå bort sig igen och backade för djupt in i egen zon och Niklas Lundström täckte mer sarg än målbur när Victor Svensson satte IKO:s tredje kasse eller som han var inne på typ ”svårt att missa med den luckan”.

Sen bänkade man Simon Fredriksson. vettigt beslut med tanke på hur matchen gestaltat sig, men hur jobbar man vidare med honom? Han har knappt en godkänd match i den gröngula tröjan och att lira vidare med honom skulle i så fall inte vara annat en prestigegrej från ledningen. Han bidrar inte med något. Hårt att säga det, men så är det. 100 kg Teddybjörnen Fredriksson hjälper igen. Det var en chansning och den gick inte hem. Pass i forward.

Sen fortsatte vi jobba oförtrutet vidare och kvitteringen kom tidigt i den tredje perioden genom Cody Murphy som utnyttjade att Tobias Ekberg föll i mittzon och skrinnade förbi och hängde 3-3 pucken. Nice!

Sen måste jag passa på att hylla en motståndare, ett föredöme för alla spelare i detta landet. Vår back la ett i sinnet säkert ett grymt pass från vid eget mål, men i själva verket ett idiotpass upp till en helt stillastående Jesper Thörnberg på egen blå linje och med ryggen mot spelet där Oskarshamns jätte Tom Linder mötte upp och hade med lätthet kunnat gjort en Robin Jacobsson och släckt varenda lyse i det Thörnbergska bygget, men valde att agera passivt och bara markera sin närvaro, mens toppade samtidigt anfallet. Han lät en till synes helt chockad Thörna, som nog troode på en jättesmäll, få studsa lite mot kroppen och sen var det bra med det. Respekt Linder!

Här visade sen löven styrka att komma tillbaka för andra gången i matchen och därför kom ju dubbelutvisningen på Jesper Thörnberg och Lucas Sandström så fel och så onödigt. Vi hade tagit över matchen och även om det kanske borde varit en utvisning för tacklingen mot Stefan Andersson, så måste vi hålla oss kalla. Jespers ”hämnd” är inte OK och det som Lucas häver ut sig som får en domare att ta en dubbel i det läget av matchen är bortom alla gränser för vad som är acceptabelt. Här förlorar vi med eller mindre matchen. Sen satsar vi på att ta ut målvakten med 1.33 kvar av matchen efter en timeout, helt riktigt beslut. När sen IKO sätter 5-3 med 54 sekunder kvar är liksom matchen kört. Ändå drar Löven fram det helt okända kortet att vi väntar till det är 21 sekunder kvar och så drar vi ”Ut med Lundström-kortet” igen??? Med två måls underläge?? Vi bjuder på ytterligare ett mål i baken med vår reda usla målskillnad? Motivering på den, tack?

Tänkte ni på att vi återigen lät ett lag bryta sin negativa streak mot oss? och att en spelare fick sätta sin första kasse mot oss? Fjärde eller femte denna säsong och denna gång Joakim Hagelin.

Well…totalt sett var det en ok bortamatch av Björklöven, men det hjälper liksom inte när vi enträget envisas med att bjuda på individuella misstag som få i denna serie står för?

Åkerblom var grymt besviken och det är jag också. Vad tycket ni?

9 thoughts on “Reflektioner efter Oskarshamn

 • 14 december, 2016 kl. 07:38
  Permalänk

  Otroligt besviken, det är inte Oskarshamn som vinner denna match, det är vi som förlorar den.
  Sedan måste Dalle börja ta några obekväma beslut, går inte att ha spelare på plan som kostar oss matchen efter match efter match.
  Blir så less.

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 07:54
  Permalänk

  Pavel gör det bra när han kommer in. Rejält och resolut. Han har klarat sommarträningen och har kraft i armar och handleder så att han kan få ut pucken ur egen zon! Cody Murphy sliter som om det vore slutspel, stort plus till honom. Linus B jobbar bra men är inte rätt komplement i den kedjan. Lukas Sandström borde bänkas i alla tredje perioder. Till slut: Karlskrona har inget jättebra hockeylag, förmodligen ett av seriens svagaste, men de har två målvakter som vinner matcher åt dem var och varannan omgång. Löven, med en av seriens bästa trupper, hade definitivt kunnat vara topp 3 med en burväktare av stabilare klass!

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 08:20
  Permalänk

  Gormat; Karlskrona???? Vilken match såg du… 🙂 🙂 !!

  Svar
  • 14 december, 2016 kl. 13:45
   Permalänk

   Bor där och har sett nästan alla deras matcher och relaterade därav till hur det kunde ha funkat för löven. Inga andra liknelser däremot. Men här i Karlskrona insåg man snabbt vad största krutet måste läggas på inför denna säsong. En erfaren Honken i målet som verkligen kan spika igen och vinna matcher åt laget!

   Svar
 • 14 december, 2016 kl. 09:02
  Permalänk

  Vet inte riktigt vad jag ska tycka om att plocka in Vännäs keeper som backup ?

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 12:04
  Permalänk

  Väldigt bra och dessutom roligt skrivet blogginlägg omkring bedrövelsen igår. Tycker era analyser av misstagen stämmer fullständigt och Fredriksson dag på jobbet igår måste väl vara bland hans sämre prestationer typ nånsin. Vi släpper ju gräsligt mycket mål och är vi topp8 när detta summeras kommer jag va överlycklig. Offensivt räcker vi till men jobbigt att kräva att det görs minst 4 mål varje match för att kunna ta poäng känns tufft alla dar i veckan

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 12:28
  Permalänk

  Okej att backarna tar lite dåliga beslut men målvaktsspelet är ju ingenting du vinner matcher med utan tur framåt. Han saknar ju snabba sidlesförflyttningar och måste ju släppa första stolpen.
  Varför sitter han bara still vid 4-3 med 3/4 av målet öppet? Klara man inte av att flytta benen kastar man sig väl? Och 2-0 målet vet jag inte heller vad han gör. Hamnar bara helt fel och ser ut som en förväxt junior.

  Målvakten har problem med reflexerna, sidledsförflyttningar, fram-och backledsförflyttningar samt positionspelet både framåt och i sidled. Han verkar inte heller kunna kasta sig innan pucken är i mål.

  Min bedömning är att Nicke har fastnat i juniorspelet och måste börja om i div1 samt plugga lite videos på hur bra målvakter utan nämnvärda reflexer jobbar.

  Minst 3 av dessa 4 hade Kevin tagit.
  Sedan hade det ju uppstått returer och det är ju svårt att förutspå hur det slutar.

  En Raycroft i form hade tagit alla fyra och alla eventuella returer. Hehe.

  Förslag på lösning: Ta in en rejäl målvakt nu när Werner är borta och om han gör ett bra jobb förläng och hyr ut Nicke till en satsande div1-klubb. Helt hjärndött att fortsätta försöka eftersom det inte kommer fungera. Och Werner kommer inte orka mentalt att spela alla matcher på den nivån som krävs.

  Dalle måste sluta att scouta spelare på gamla meriter. Både Nicke och Fredriksson hade ju alla varningssignaler man kan få. Den senare spelade ju t.o.m i Sverige och läser man omdömen från fansen så är det samma som man ser på isen. Sedan är det svårare på andra sidan jorden men fem(?) klubbar på en säsong och det mesta på en lägre nivå än HA, kommer fungera perfekt? Vem tror det, förutom Dalle?

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 13:47
  Permalänk

  Lövens Målvakts lösning blir ju från div 1 ..
  Så ingen idé o drömma mer om en målvakt som håller klass !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: