Reflektioner efter Oskarshamn

Först och främst, oerhört glad och nöjd över tre poäng. I många delar en riktigt bra insats, men fortfarande finns det saker att slipa på. Här kommer fler reflektioner.

Oskarshamn var i mina ögon det bättre laget genom hela matchen, men en riktigt bra Oscar Masiello i kassen, tätt och fysiskt försvarsspel och lite stolpe in som gudarna ska veta att vi förtjänat gav till slut tre poäng. Trots allt en rätt gedigen insats matchen igenom.

Frågan är hur ska man få spelarna att stå för sådana här insatser även när exempelvis Västervik eller Tingsryd står för motståndet? Nästan om att det står inskrivet i väggarna att man bara tar i när ”topplag” kommer på besök. Däri ligger den fortsatta utmaningen för firma Fagervall/Jäger.

Segerreceptet var ju främst ett rejält spel i främst då i egen zon, man kunde hålla Oskarshamn på utsida mest hela tiden och sedan var ju spelet i penalty killing riktigt bra. Denna eftermiddag var ju faktiskt så att det lag som gjort procentuellt flest av sina mål i just powerplay (39 %), mot det lag som procentuellt släpper in flest av sina mål i just PK (40 %) som möttes. Det såg man inte se i denna match. Björklöven stängde ned Oskarshamns powerplay på ett mycket bra sätt. Bäst kanske det beskrivs då IKO inte fick iväg ett skott på mål under sitt fem mot tre spel tidigt i matchen. Mycket bra jobb att ständigt vara i skottlinjen.

Samtliga backar gjorde för kvällen en helgjuten insats och jag måste säga att jag blev orolig när Mikko Pukka klev av i den första perioden med en översträckning av armbågen efter sin missade tackling vid mittlinjen, men sjundeback Hardy Häman Aktell tog sig an rollen och krigade sig igenom matchen trots smärtor i ett ben efter en skottäckning under tre mot fem spelet i början av matchen.

Samtidigt som försvarsspelet ska hyllas så fortsätter vi att vara oerhört trubbiga i offensiven. Vi har en lina som just nu levererar Stål-Lyrenäs, Peterson och Granlund. Övriga är riktigt osynliga. Kanske symptomatiskt att vi på läktaren kritiserade KHK-linan varpå de i nästa anfall satte 3-1 målet. Behöver dock snäppa upp sig rejält målet till trots. Snön i ismaskinen är hetare än den kedjan just nu.

Många ropar här efter till Vännäs utlånade William Eriksson och som det ser ut nu kontra hur han levererar i Vännäs kanske det inte är en dum idé. Vet att han vägde lätt på försäsongen, men varför ens värva in och varva igång i annan klubb om man inte sen testar?

Att säga att vi gjorde några snygga mål är ju att överdriva, men visst kan man säga att vi tjänat ihop till dessa skitmål. Samtidigt är det naivt att säga att vi sköt i rätt lägen och att det här är något vi kan bygga vidare på. Handen på hjärtat så skulle vi kunna spela 1000 matcher till och vi kommer aldrig få med oss de två första målen igen. Sånt händer sällan och aldrig två gånger i samma match. Vi måste få till ett mer strukturerat anfallsspel. De här målen sätts in på kontot för turmål. Sanningen är ju att vi inte skulle vunnit utan dessa mål. Vi måste kunna göra riktiga hockeymål som är mer genomtänkta.

Just nu tar vi dock med oss alla poäng vi kan ta och det är inte alla lag som slagit serieledande Oskarshamn denna säsong. Ska vi nu tro att vi kan bibehålla detta försvarsspel och börja fundera hur vi löser anfallsspelet?

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Oskarshamn

 • 5 november, 2018 kl. 17:06
  Permalänk

  Jag tycker att löven gjorde en bra match, där vi äntligen fick lite stutsar
  med oss, det är vi inte bortskämda med:):):) Men linan med söder.cruseman och
  Wiklund är trög, cruseman åker,åker, och åker men blir inte ett skit framåt men övriga
  ska ha plus tycker jag, ett stort plus till Norberg som tar för sig, bara han kan sätta
  dom lägen han får så blir det bra, Sedan MASSE så klart Allsvenskans bästa målvakt håller
  han på att växa ut till…..FORZA LÖVEN

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: