Reflektioner efter Oskarshamn

Efter en riktigt stabil insats mot Södertälje trillar vi om möjligt ned i ett hål djupare än det efter de två inledande matcherna. Frågan är om vi kommer upp igen? Här kommer fler reflektioner.

Björklöven taktik, om den nu är så att man inom tre sekunder ska leverera skott mot mål och vinna returer och därmed göra mål, börjar oroa mig. Att vi snabbt som tusan ska skeppa puckar mot mål i tid och otid. Inte när det finns läge utan hela tiden. När vi då inte klarar av att ta oss in på mål likt igår och mot Modo och i viss mån även o övriga matcher kommer det se ut så här. Detta är alltså skottkartan från igår.

Känner man tidigt att idag tar vi oss inte in på mål, måste det finnas en plan B. Igår hade vi alltså 41 skott på mål och man kan ju ärligt säga att utöver Mattias Granlunds friläge hade vi inte en kvalificerad målchans. ”Åhman spikade igen” sa en smått lyrisk kommentator, men det kändes som att hans bygge knappt behövde nubb, men desto fler hinkar så många äpplen han plockade.

Återkommer igen till taktiken att vi ska vinna trafiken framför mål. Upplever inte att vi har spelare som fixar det och frågan är om något lag någonstans har spelare som konstant kan spela efter en sån taktik? Den bygger alltså på att den som går in i zon alltid omedelbart kommer rätt så det kan bli ett hotande skott, spelaren som går på mål ska alltid vinna sin duell så till den milda grad att han har 100 % koll på sin klubba och sen ska det bli retur som går exakt dit där den befinner sig. Känns väldigt chansartat i min bok. Sen måste pucken in till målet då 75 % av målen görs i den inre sektorn och 90 % om man räknar in den yttre sektorn (även kallad slottet). Säger inget om att vi skeppar puckar på mål för ex.returer, men lägena måste värderas och inte ske helt utan eftertanke. Igår hade vi alltså två skott på mål i den inre sektorn och ytterligare tre i den yttre sektorn. Oerhört intressant läsning kring målskytte och förklaring på inre och yttre sektor hittar ni HÄR.

Känns som att Fagervall kan rita sig grå utan att det kommer ändra något. Enda skillnaden är då att alla kommer vara grå, för så lite känns det just nu när man ser Björklöven spela. Grått som i en pappersmassefabrik. Ingen som bryter mönster, spelare som bara väntar att kompisen ska göra det.

Vi kan dock konstatera att vi med lite känsla kunnat hänga med i matchen. 1-0 är svårt att säga något om. En styrning är alltid svår att förhindra, men visst lämnar samarbetet mellan Pukka och Stenqvist mycket att önska. Vi ger bort pucken oerhört enkelt bakom eget mål. 2-0 han dock ge vem som helt gråa hår, även om samma sak hände en gång även ifjol. Här kan man ju tycka att en rutinerad center som Kristoffer Söder borde kunna vrida på huvudet och se Pantzare då han ju måste se att tre lagkamrater redan jagar Joakim Hillding som om han vore ett skadad djur.

Här har alltså Jacob Stenqvist haft ett helt fritt skottläge där han tilläts sikta både länge och väl, men sköt utanför (finns dock inte i skottgrafiken?) och i anfallet efter skedde detta.

I andra perioden gjorde IKO 3-0 i anfallet efter att Granlund missat sitt friläge i PK. Bättre skärpa i dessa lägen och vi hade kanske…?

Sen ska vi ju ärligt säga att det var närmare både 4 och 5-0 än att vi skulle att petat in en reduceringspuck, skottstatistiken till trots. De hade ju bl.a. två skott i virket.

Nu väntar Pantern på onsdag, ett Pantern som kölhalades å det grövsta av Västerås senast.

Era reflektioner efter gårdagens match?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Oskarshamn

  • 30 september, 2018 kl. 13:23
    Permalänk

    I fotboll pratas de om 12m mellan lagdelarna (försvar, mittfält å anfall) ! Mot orskarsham såg de nära ut som så 12m mellan försvar å forwards,varför ??

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: