Reflektioner efter Oskarshamn

En stabil insats som länge var jämn, men där vi drog ifrån i den tredje perioden och kunde till slut vinna rätt komfortabelt. Här kommer fler reflektioner.

 

Jag fick instinktivt en skön känsla i kroppen när jag kom in i hallen då Iggy Pop dundrade i högtalarna. Läste sen på Twitter att man också kört Kiss med Detroit Rock City. David Lindqvist kan verkligen sin musik då det var han som valt uppvärmningslåtarna till den här matchen. Skriv långtidskontrakt med den killen.

Matchen i sig blev ju en enda lång kamp och då Björklövens grundspel ju är ett typ av bortaspel mot lag som ju strikt spelar bortaspel på bortaplan, jag då blir det inte speciellt sevärt, men sånt tar man kvällar man vinner med 4-0. Vi släpper ju inte till speciellt många målchanser sett över hela matchen och de som IKO skapade räddade stabile Adam Werner.

Vi gjorde ju 1-0 i powerplay genom Roope Talaja som vete tusan om det var andra eller tredje returen han satte, men bra att vinna kampen framför mål.

Kvällens bäste, även i kategorin näshår. Roope hade en bra kväll igår. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Sen har vi dubbla möjligheter i spel fem mot tre, dels i den andra perioden, men också i den tredje och vete tusan om jag håller med Fagervall som tyckte att allt fanns där utom målen. Möjligen lite dåligt pucktempo. Möjligen? Vårt spel fem mot tre är ju så uppenbart och lättläst. Finns ingen finess utan alla i hallen ser ju exakt var varje pass ska gå. Nu hade Fredric Andersson ett skott i virket som måste vara bland det hårdaste man sett men utöver det så var det blekt. Powerplay i sig måste kunna upp i nivå om vi ska kunna få en bra vår. Nu gick det vägen i alla fall och det är ju skönt.

Skönt var det också när tvåan satt när ett backskott (Simon Åkerström) äntligen hittade igenom, men visst borde Felix Sandström haft den va? På highlights kan ha se skymt ut, men vi sitter i linje och det var rätt fri sikt. Kändes dock helt rättvist så den tar vi alla dagar i veckan.

Sen fick vi se matchens prestation när helt underbare Filip Westerlund tog en ryssvändning i egen zon, fintade bort två checkande IKO-forwards och sen satte full fart mot Sandström i Oskarshamns kassen. Bra medvetet skott mot bortre benskytt för att skapa retur och visst blev det det och på returen gjorde Talaja inget misstag, satte sin andra kasse och matchen var i hamn.

Filip Westerlund efter 3-0 målet och Lucas blick säger allt om det förarbetet. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

4-0 missade jag då sonen prompt behövde besöka toaletten, men Granlund körde visst ”Den åkande måsen.”Stiligt!

Totalt sett en mycket väl genomförd match där vi stängde av mycket bra in egen zon och gjorde det helt enkelt lätt för Adam Werner att hålla säsongens tredje nolla.

Vi avslutar väl med att skicka en passning en som säkert fick äta upp sina ord under kvällen och det är Oskarshamns andremålvakt Ragnewall som sa följande inför matchen:-Om vi bara följer vår gameplan i kväll så vinner vi. Vi har alltid haft lätt för att göra mål mot just Björklöven. Jo, vi såg det.

Era reflektioner om matchen?

One thought on “Reflektioner efter Oskarshamn

  • 30 januari, 2018 kl. 11:41
    Permalänk

    Tycker nog att hockey-polkan med Tumba skulle passa bättre.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: