Reflektioner efter Oskarshamn

Fjärde raka förlusten efter gårdagens förnedring av Oskarshamn via 1-6 och totalt 2-18 i målskillnad. Det är lätt att hålla sig för skratt just nu som lövare. Här kommer fler reflektioner.

 

 

Man blir lika lite profet i sin egen hemstad som man ska citera sig själv, men ibland är det kanske nödvändigt.

Så länge laget ser ut i dag som det gör så kommer vi inte att vinna några matcher, så illa tror jag att det är. skrev jag i mina efter Timråmatchen och har ingen anledning att ändra det tänket efter denna insats. Vi kommer inte att vinna några så länge det ser ut som det nu gör och om framförallt inga förändringar sker. Det var dock sjukt befriande att höra Adam Werner i intervjun med VK efter matchen där någon faktiskt talade ur hjärtat och sa vad den tyckte och vi slapp dessa klyschor om att vi ex. måste jobba hårdare etc. etc. osv. osv. Han kritiserade laget och det vore väl konstigt om han såg matchen på ett annat sätt än tusentals åskåskådare, även om ledningen tydligen ser annat?

Fagervall kan nog rita hur mycket han vill, det lär inte höja kvalitén i laget just nu. Screenshot:Lövenbloggaren

”Vi ska inte skylla på skadorna” är en klyscha vi inom idrotten aldrig kommer ifrån och det är ett sätt att inte skylla på de som de facto spelat. Inget fel med det, men när ditt tänk och din laguttagning och coaching går i samma riktning har något fallerat. Självklart är det så att OM du dissar du dina egna spelare EN gång måste man enligt färsk forskning säga TIO positiva saker för att nå tillbaka till samma nivå, så den är på något sätt självklar. Dit och där vill och ska du inte hamna, men självklart spelar skadorna in. Inget lag i Sverige har juniorer som rakt av kan ersätta spelare som Pukka, Farley, Hage och Granlund. Om det vore så skulle ju alla köra med juniorlag i varje serie. Grymt inspirerande och så mycket billigare. Vi tappar statistiskt sett erfarenhet från 601 SM-Liigamatcher, 501 Hockeyallsvenska matcher, 122 SHL-matcher, 4 landskamper, 4 CHL matcher och 2 AHL matcher genom att dessa killar inte spelar. Vad ersätter vi med i form av erfarenhet?

9 matcher i J18, 9 matcher i J20, och 40 hockeyallsvenska matcher och utåt förväntar man sig samma resultat?

Visst, vi försöker och det sände säkert helt rätt signaler inledningsvis, vi satsar på juniorer, men den som tror att spelare från ett J20-lag av medelmåttig klass i andraligan bland äldre juniorer och en 16-åring, som är förstaårsjunior, ska gå in och vara ett hot i hockeyallsvenskan är antingen mytoman, dum eller blind.

Att tro att den här truppen vi ställer på isen på sistone ska kunna ta poäng i hockeyallsvenskan anno 2017 är inte bara naiv, men det är direkt felaktigt, nära släkt med dåraktigt.

Att Fagervall sen i intervjun med VK efter matchen säger saker som att ”vi räcker inte till idag” är i sig inget konstigt. Det måste han som coach säga. Det är som jag ovan skrivit helt är logiskt, men ingen som sett matchen kan uppleva annat än att Oskarshamn förnedrade oss rakt igenom hela matchen. Tittar vi på skott och skottförsök i matchen så säger det en hel del (se nedan) . Oskarshamns är de blå och våra de röda.

Björklöven står verkligen inför en problematisk period. Fagervall, som i intervjun efter matchen med VK försvarar laget, men öppnar verkligen för en återkomst av de saknade. ”vi räcker inte till idag mot Oskarshamn” är ärligt, men samtidigt töntigt. Det är inte idag utan varje dag utan full trupp och vi har nu sett det i fyra raka matcher. Tyvärr har Björklöven kontrakterat för många spelare av fel orsaker och därför står vi där vi är idag.Ingen annan som följer laget har tydligen insikten eller vågar skriva det. Jag vågar. Politiska värvningar fungerar i mängd inte, framförallt inte när det ställs mot sin spets. Där är tyvärr Björklöven idag!

Fagervall säger att spelare är på väg åter av de skadade och det är ett måste och redan mot BIK Karlskoga på onsdag. Om inte så måste kortsiktiga SHL-lån etc in. Jag vill inte se detta i en match till. Vi måste in med skolade spelare. Det här håller inte och det skrev jag som sagt redan efter Timrå.

Vi har en lina denna dag som kan leverera och den är usel med tanke på förväntningarna och kapaciteten. Den kan inte ursäktas för sin insats. Övriga är i sin sammansättning inte bättre.

Oskarshamn? Vem kan ta ifrån dom en dominans å det grövsta under sin enkronas? Dom genomför matchen perfekt, men är dom så bra? På Lucia ska vi i alla fall ta grym revansch!!

Kommentarer? Skriv…

***

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

 

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

10 thoughts on “Reflektioner efter Oskarshamn

 • 29 oktober, 2017 kl. 09:00
  Permalänk

  Talaja då ? Enligt Fagge så skulle det bli en publikfavorit , ser inte det komma . Bara 2 matcher men ser mest ut som övriga laget .

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 09:18
  Permalänk

  Intressant artikel du skrivit. Men,känner lite skepsis över meningen med ”kontraktera spelare av fel orsaker”?
  Hur gör man det?
  Ett lag som efter några omgångar ligger tvåa i tabellen, vänder underläge till seger i flera matcher. För att sedan åka på skador,vem förutser sånt? Otur? Självklart,finns inget lag som klarar sig utan nästan två femmor.
  Lite tråkigt att vi släpper in så många mål. Laget behöver byggas bakifrån nu. Ödmjuk i medgång o stark i motgång är vad de flesta av oss hoppas på nu.

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 09:24
  Permalänk

  Oskarshamn bra? Dom är nog bara inne i ett flyt just nu som alla lag har under serien,fast alla lag är för bra mot löven just nu ser det ut som.
  Bra skrivet av dig,behövs stampa ner foten ibland som inte många kanske vågar.
  Nu har man några dagar på sig att få igen ett par spelare, tycker faktiskt att man borde ha satsat supporterpengarna på en stabil back istället för forward, det är väl backsidan som det har spökat flera år nu.
  Nä..konstigt

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 09:57
  Permalänk

  Det är jättebra att löven verkar ha koll på ekonomin och inte vill riskera den! Men det är ett vågspel…..ska vi riskera att åka ur? Jag vet att det är långt kvar och många poäng kvar att spela om men…..om det vill sig illa så kan ”nyckelspelare” vara borta länge…och nya skador kan och troligtvis tillkommer…vad gör man då?? Nu har man kört med juniorer i 4 matcher…det håller inte…..Man måste agera å låna in alt.värva…

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 10:34
  Permalänk

  Säsongens första matcher var fantastiskt roliga att se. Det fanns mycket i spelet som såg enormt lovande ut. En känsla att det här kan äntligen bli en rolig säsong. Så kom skadorna på spelare som absolut inte får vara skadade. Nu är det helt nattsvart. Ok att vi förlorar men som vi förlorar!! Nu syns det att flera spelare håller på att tappa självförtroendet.
  Mest skrämmande är att spelare som var riktigt bra inledningsvis helt tappat formen. 10skott på mål, deT borde förstafemman fixa själv. Defensivt känns det handlingsförlamat, när man kollar highlightsen blir man riktigt orolig.
  Hur kan vi hamna här igen? Varför agerar man inte och lånar in spelare?
  Har vi inga bra relationer till shl lagen?

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 11:08
  Permalänk

  Problemet stavas BACKARNA det går inte att 57 , 58 ska vara våra bärande backar när Pukka är borta. Vi har seriens långsammaste backar överlag. Tittar vi på backlinjen i stort så har vi för stor tro på den befintliga uppställning. I mina ögon så håller Pukka och Backman för uppgiften. Känns konstigt att vi sparar Jacke inför denna säsong för att som offensiv back ska utvecklas och samtidigt tar in stenkvist för att han ska utvecklas som offensiv back, men vem i dagens uppställning kan vara en mentor för dessa.

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 11:49
  Permalänk

  Löven den sjuka ishockeyföreningen! Vi åker till semesterparadiset Västervik. En ort utan någon som helst hockeykultur och blir utspelade. Hur många poäng tog vi mot dom ifjol? Timrå ett lag som varit på ruinens brant kommer hit med sina juniorer och spelar ut oss. Vad har dom som inte vi har när det gäller värvningar? Kompetens och hockeykunnande? Vi ett lag med ekonomin i balans! Att vi lider av inkompetensen från tidigare sportchef trodde jag var borta men icket. Fagerwall har fått råda som han vill men det vi sett på isen i de senaste matcherna lovar inte gott. Genomklappningen i går kan inte skyllas på skador. Skador får alla lag men inget har lika många som Löven år från år. Tränar vi fel eller är materialet inte starkt nog? Att vi ser ut som huvudet kortare än alla andra lag? Min reflektion är att vi ( Fagerwall ) byggt laget fel. Vårt försvar läcker som ett såll och står inte upp fysiskt. Vi saknar en målvakt som ger laget självförtroende. Våra forwards hade i inledningen av serien ett embryo till grundspel som helt plötsligt bara försvunnit. Ser stressigt ut och även här försvinner vi fysiskt mot andra lag. Ser rädda ut i närkampsspelet oh få mål görs från sarghörnen. Tror tyvärr vi får uppleva en säsong till med risk för negativt kval. Fagerwall har en del att fundera över. Tack för ordet!

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 12:02
  Permalänk

  Såg inte matchen och det är jag glad över. Utan att ha sett nya finnen sällar jag mig till dom som kritiserar den värvningen istället för att stärka backsidan. Ännu ett i raden av felbeslut.

  Svar
 • 29 oktober, 2017 kl. 15:15
  Permalänk

  Måste rätta mig och säga att det skulle vara nr 28 i mitt förra inlägg. Sen har jag en undran varför tränar man PP och inte BP på träning? Ska försöka förklara hur uppställningarna ser ut just nu på träning under veckan som har gått. PP 1 är 26,90,19,16,13 PP 2 är 57,49,18,7,6 vilka bli kvar och får agera BP 33,11,37,12 ,10,21,28,22 sen på match så ställer vi upp i BP med 13,16,57,49,28,37,12,19,11,6 så bara av dessa som jag rabblar upp så är det 33,11,37,28,12 som tränar box, men inte som som en enhet utan nya gubbar hela tiden. Kanske med det spelar underlag som finns idag med alla skador kanske fokus skulle ligga på försvar/boxplay och inte på det offensiva. För vi vet att vi har nog med skills i powerplay och en grund där, medans vi har tappat grunden i försvaret med 24,8,20, som är våra mera försvarade spelare. Som lövenbloggarn skrivit så kan vi inte kräva att 10,21,39 ska ersätta någon utan dom är med för att lära och vara våran stomme på sikt.

  Svar
 • 30 oktober, 2017 kl. 09:16
  Permalänk

  Ja det finns inte så mycket mer att fylla på med. Fagervall har genom sin coaching snart lyckats med bravuren att ta ifrån spelarna sitt självförtroende helt. Att smeta ut junisar runt om i laget och verkligen tro att det ska gå vägen är rent ut sagt naivt. Nu har vi en 1:a femma som spelar totalt utan själförtroende en 2:a femma som är nedmonterad och de övriga femmorna som agerar statister. Vi borde väl åtminstone försöka köra de vassaste femmorna som vi kan uppbringa så långt det går och sedan får de övriga jobba hårt och lasta av. Titta på Lindqvist och Otto som varit härliga att se i inledningen där de presterat precis som förväntas. Nu har de splittats och satts med icke färdigt material som uppenbarligen inte hänger med i svängarna. Vad har då hänt med deras insatser ja det kan vi väl inte blunda för 2-18 i målskillnad sista 4 matcherna. Backparen är rena hönsgården och kan inte vara speciellt utvecklande för tänkta påläggskalvar. Fagge för guds skull du håller ju på att förstöra spelarmaterial som vi måste värna om. Det är spelare som så småningom ska förnya sina kontrakt någonstans men med den coaching som nu sker så kan de inte vara speciellt nöjda. Får vi inte tillbaka spelare NU så måste LÅN in från andra klubbar annars är det lika bra att köra med hela J-20 laget så slipper killarna förnedras.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: