Reflektioner efter Mora

Den här matchen var en stilstudie i hur det är att vara lövare. Tydligare himmel & helvete scenario är svår att finna! Här kommer fler reflektioner.

En bättre start än fick fick igår kväll har vi inte fått i år och lär inte få under överskådligt framtid heller, men lika fullt kan vi inte utnyttja en uns av de fördelar en sån ledning ger. Vi mötte ett lag som inte tagit en trepoängare på hemmaplan på de fem senaste försöken, vi gör två fina mål i powerplay innan vi spelat sex minuter och det borde hur lätt som helst knäcka alla lag i dålig form, men Björklöven anno 2015/16 är av annat virke. Trots att vi har sjukt mycket rutin i laget med 2 NHL matcher, 1047 SHL matcher, 370 AHL matcher, 3 877 allsvenska matcher,426 SM-liiga matcher, 135 KHL matcher mot Moras så kan vi inte förvalta en sån ledning i det desperata läge vi ligger i. Vi lyckas hafsa bort ledningen på 201 sekunder! Finns så många exempel på lag som brutit negativa trender mot just oss och det är sen gammalt som Lövenambassadör Johan Edlund skulle uttryckt det, men frågan är varför?

Sen var det kamp hela vägen, men vi vet av erfarenhet att har vi 2-3 skott i ribban så kommer ett baklängesmål förr eller senare och så blev det ju även i går. Vi hittar återigen sätt att förlora när vi ska vinna. Det är nog den stora problematiken. Hur länge ska man hoppas att vi sätter chanserna? Pär Edblom missar öppet mål i tredje, Alex Hutchings prickar ribban när Mora schabblade. Kanske vi systematiskt ska bänka folk för piggast var nog Jon Palmebjörk som likt Kevin verkar ha tagit bänkningen på bästa sätt.

Annars var ju den första och i viss mån den andra perioden som att se en fotbollsmatch utan mittfält. Raka rör in i zonerna och rejält med målchanser. Det svängde ju mer än logen i Gräsmyr! Synd bara att man inte höll snittet.Då hade det stått 10-10 efter två perioder .Kul för publiken, men kan inte ha varit lika kul för tränare Jonsson och Colliton. Lite högre tempo i första än andra men sevärt.

Vårt 1-0 mål av Stefan Andersson kom ju sig av att vi hade bra trafik på kassen och då främst av Jon Palmebjörk som skymde föredömligt.

Även 2-0 hade Jon Palmebjörk som regissör då han kyligare än ett Bosch KGE36BW40 som väntade in Lucas Sandström som fick öppet mål. Här trodde man nästan att matchen spelades upp i snabbspolning. Satan vilket pucktempo i PP! Man såg att man snackat mycket detta.

Sen kom då de olycksaliga 201 sekunderna. Riktiga skitmål om du frågar mig, men ändå. De tillkommer och det är inte bra. 2-1 slängs in från kanten och hur den hittar sig in i målet är märkligt. 2-2 ser ut att vara ett självmål.

Sen hade vi en sekvens i den andra perioden då vi har pucken och Mora är sex man. Märklig regel det där att man då blåser av trots att spelförstörande lag inte har pucken. Visst fattar jag att man då kan fortsätta spela med sex man, men alla lag kastar ju sin sjätte man hals över huvud över sargen och då borde man ju låta spelet fortgå. Går ju fan att sätta i system om du leder och motståndaren har en vass kontring. Spelkänsla och bedömning från falla till fall vore väl inte för mycket begärt?

Tänkte på en sak. Tänk om Jesper Thörnberg (174/80) eller Lucas Sandström (177/82) var lika stora som Panterns Patrik Magnusson (204/125). Då hade ju resten av femman kunnat vila medan de skötte defensiven. Jäklar var ofta de skottäcker. De måste ju se ut som schackbräden i duschen efter matchen.

Matchvinnare blev alltså Moras Erik Flood som satte två mål varav det matchvinnande 3-2. Killen har inför den här matchen har killen skjutit 84 skott utan att göra mål. Idag sköt man två och bägge gick in…då är det fan förutbestämt!

Själva målet då? ja, likt de övriga var det i sig inget skitmål,men…

matchvinnande mora

…vi gör det inte enkelt för Kevin genom att skymma honom. Och vart är positionsspelet egentligen? Här vill jag ha Lucas Ekeståhl-Jonsson mer till vänster för att trycka bort forwarden från mål och Kim Karlsson är ju ett par meter från sin kille för att kunna plocka bort honom vid ev retur.

Vad gör vi direkt efter målet där vi ska försöka ta tag i matchen igen? Drar på oss en usel utvisning och där tappar vi mycket i jakten och det är lite löven i år. Väldigt många onödiga utvisningar och utvisningar i fel läge, OM man nu kan ta dessa i rätt läge. Fel är i alla fall direkt efter ett mål (i valfri riktning) och i inledning och i slutet av perioder.

Vi inleder på bästa sett, två pissmål tar Mora tillbaka i matchen, sen träffar vi ramarna två tre ggr utan att få utdelning, sen tippar matchen över..

Sen måste man börja fundera. Skulle Pär Edblom träffa en glasbutik inifrån med hagelbössa? Var han jägare skulle det vara ett direkt slöseri att köpa ammunition. Jag vidhåller att han är kvalité, men det måste generera poäng framåt. Han kostar inte peanuts och som det är nu har de tre högt belönade killarna i laget tillsammans svarat för 18 poäng. 18! Kanske dags att införa prestationslöner?

Att förlora är en sak, men det oroande är på just det sättet vi fortsätter att förlora på och när vi tappar ledning så får vi får aldrig till någon press i slutet av matcherna. Allt vi gjorde så bra ifjol gör vi inte alls längre. Vi har redan i år förlorat 13 matcher vilket är flest i ligan mot totalt 19 i fjol och i år skulle vi ta ytterligare ett kliv. en annan aspekt är att nykomlingen och den friska fläkten Tingsryd, som tills i år för mig var en billig öl på Konsum, är hela 20 poäng före oss!

Nä, ingen bra start på helgen. Ska på 50-års fest imorgon. 1-1 när söndagen börjar?

13 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 21 november, 2015 kl. 09:39
  Permalänk

  Sett till laget vi har till förfogande är vi väl seriens sämsta lag. Mer rutin och spelare som innan de kom till oss gjorde rejält med poäng finns väl inget annat lag i serien som matchar. Plus bästa målvakten. Trots detta känns vi narmare negativt kval. Edblom noll mal. Hur ar det ens mojligt ? Tingsryd ? 20 poang fore ? Och hur fan kan Pantern kannas stabilare an oss ? Kanns surrealistiskt.

  Svar
  • 21 november, 2015 kl. 10:26
   Permalänk

   …Och sen har vi en backsida av det sämsta slaget i AS, är bara Andersson som får godkänt av mig, resten kan skeppas.
   OK. Lej är en grym talang låna ut honom till Piteå eller Kiruna.
   Emmerdahl, Ekelund, Banwell tilltänkta fysiska backar? Finns inte fysiskt i deras kroppar, hade Grönlund suttit vid rodret hade han erkänt sina misstag och skeppat minst 1 kanske 2 av dessa 3 herrar.
   Wargh årets besvikelse, har sedan han kommit haft problem med skador, i år trodde jag han skulle blomma ut, men icke.. Stöter i de mest idiotiska lägen, petar efter puck, och om jag inte minns helt fel var det han som skymde Kevin vid Flods mål igår.

   Är backarna för dåliga?
   Kanske inte individuellt i överlag sett till AS men i de konsultationer som de spelas och det system som används är de för fan de sämsta backarna i AS för tillfället.

   Är jag för hård?
   Möjligen, men jag är så förbannat less på simpla misstag och lojt pet och inget ”gå på kroppförsvar”
   ska generera i så många mål i baken. Benwell i ett nötskal!

   Sedan att man hela tiden får hör, vi kunde ha vunnit matchen, vi gör en bra match, puckarna vill inte in!
   Va fan, Tommy J gör en Waltin och säg som det är!
   -Vi har för dålig backsida! Visa vad de kan eller blir de ersatt!
   Inget mer gosande, Vi har ingen konkurrens på backsidan, spelar ingen roll hur jävulskt dåliga de är så sitter de säkert… gör det rätta och lura på något div1 lag Banwell eller Emmerdah eller ekelund! köp in 2 defensiva backar som vet hur man spelar försvarsspel.
   utöver detta..
   vad felades igår?
   Ja, vi har en målvakt som vet att han aldrig kommer att bli utbytt, igår tycker jag att Kevin inte hade någon skärpa alls, visst Wargh skymmer honom föredömligt vid flods mål, andra pucken studsar 2 ggr på skridskor och in i mål, hyfsat oflyt. Men ett av de 3 men skulle han ha tagit.
   Men han släppte väldigt många returer rakt ut osv det är man inte van att se honom göra.
   Nää Dalle får nog snabba sig hitta n habil andramålis som faktiskt slåss om 1:a platsen. Det tror jag skulle göra Kevin gott och själv behöver man inte bli livrädd så fort man hör att inte Kevin ska stå.

   Oroande att se Öhman mänsklig, de 2 senaste matcherna har han blivit serverad mål på ett silverfat av Trotter, men missat allt.. hör till ovanligheterna. Matchen igår måste jag säga att han inte hade sin vanliga kvalitet i passningarna, slog bort otroligt många.
   Trotter! SKJUT!
   efter första perioden plockades vår första kedja bort totalt, de hade otroligt svårt att faktiskt komma in i offensiv zon. Ja då måste någon annan kedja kliva fram helt enkelt..
   Spelade Kimpa och thörnberg igår?
   Ja nu kommer jag ihåg, kan ju inte glömma att Kim knappt vann en tek i andra och 3:e perioden, han var så rutten att Tommy J faktiskt skickade in Öhman för att teka i den kedjan bara för att åka och byta sedan.
   Kims kedja var nog sämst på plan igår, skapade knappt någonting på hela matchen.

   Fanns det någonting som var bra?
   Ja PP såg otroligt intressant ut.
   Edbloms kedja bäst på plan, mycket tack vare Palme, tror att quist och Sheel tar ut varandra i den kedjan, går inte ihop helt enkelt, blir för lättlästa när det inte finns ett hot mot kassen ingen motståndarna behöver se upp med. Palme ger ett större djup i den kedjan försvararna vet att Palme kan stänka dit puckar, han får mer bevakning på sig och skapar därmed yta för i detta fall Edblom och Sheel. Dock tycker jag att när quist är tillbaka ska sheel återförenas med Vej i 4:e tror sheel har en för stor press på sig att vara en producerande spelare, låt honom gnugga med vej och nicke i 4:e då kommer nog pressen att släppa de gjorde otroligt bra ifrån sig i fjol.

   JA ja, nu har man fått skriva av sig lite aggressioner. Även solen har fläckar!
   Får vi ordning på grejorna tror jag vi kan kämpa oss upp till en 4:e plats, och om vi inte får ordning på någonting så blir det nog en 9:e 10:e plats.
   Snälla Löven gör någonting, nååååggggooooonnnntttiiinnggg!
   Nu är gårdagen glömd och vi blickar framåt.
   (h) Asplöven. Ska vara 3 p
   (b) Leksand. Ska vara 3 p
   (h) Västerås. Svår match men vi verkar ju ha fått ordning på hemmaspelet så 1-2p vill jag iaf ha.
   (h) Almtuna. Ska vara 3 p
   (h) Pantern. Ska vara 3 p

   15p att spela om här ska vi fan ta minst 12-13p. Vi möter trotts allt 4 lag som vi SKA ha bakom oss i tabellen.
   Nu skapar vi oss en Vinst trend och bryter vår usla borta trend med 3 p mot Leksand.

   FORZA LÖVEN!

   Svar
 • 21 november, 2015 kl. 09:42
  Permalänk

  Bra analys o reflektioner bloggen ?
  Som några skrivit ett antal ggr i år o några säsonger nu. Det är tufft, svettigt o jobbigt att vara lövare. Men fan vad vi älskar sporten, klubben o grabbarna ute på isen ändå. Hoppet lämnar oss aldrig!
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 21 november, 2015 kl. 09:54
  Permalänk

  Något är jättegalet…..

  Daniel Johansson har pratat om denna extra back i lååååång tid nu och absolut inget händer. Ska hela serien gå innan han kommer med en nyback??? Så där lagomt till negativt kval??? För ”vi” är inte bättre just nu.

  En 19 åring gör sina första seniormål och blir matchvinnare igår mot björklöven. Ska man få självförtroende ska man visst möta löven i år.

  Vi har haft en på tok för tunn backbesättning. Tragiskt att låta drygt 20 omgångar gå utan att inse det. Men filosofin är ju att 10-8 är bättre än 3-1, så varför backar????

  Och stabila defensiva backar?? Det går inte. Kör tokoffensivt på allt!! Hoppas på det bästa. Att vi inte blir inneffektiva. För några mål i baken. Det får man räkna med…..
  Jag tycker att detta är galet. Vi behöver spelskickliga passningssäkra backar som kan sätta uppspel på blad hårt. Som Stefan Andersson. Och saknar en ordentligt fysisk back…. Alla bara småduttar med klubban i år.

  Ekelund, skärp dig!!!!!
  Du utnyttjar ingenting av din fysik rätt. Drar på dig utvisningar när du väl är fysisk….

  Svar
 • 21 november, 2015 kl. 11:54
  Permalänk

  Att Andersson får godkänt av dig är ju vansinne. För de första har han sämst +- stat i löven -8 men med de är han även delad nästjumbo av alla backar i hela ligan endast Thelander i Karlskoga har sämre -9. Dessutom har han skjutit näst mest skott på mål i hela j-la ligan 91skott och bara sattit 4,4% av dem. Endast Malte har skjutit mer 94skott 17mål 18%. Lägg därtill att han ligger delad sist i hela ligan med Larsson i Karlskoga IOM att han varit inne på 25 baklängesmål. Sen har vi som vågar se kritiskt även på populära lirare som Stefan sett att han spelar inte alls som tidigare, han chansar, tar felbeslut, plåttrar och slår X-antal indianare varje match, ingen trygg klippa alls.

  Svar
  • 21 november, 2015 kl. 12:59
   Permalänk

   Inte svårt att få – när han snittar 25-28 min / match pga back brist.
   Tänk om emmerdahl, ekelund eller banwell hade den speltiden.. fan då skulle vi inte vunnit en match.
   Så ja trotts allt får han godkänt än så länge varken mer eller mindre, visst har han slagit indianare och stött bort sig 2 ggr som genererat i mål i baken.. trotts detta har han gjort mindre indianare eller felstötningar än de andra i laget. Så G.

   Svar
 • 21 november, 2015 kl. 12:56
  Permalänk

  Det här håller inte på långa vägar ! Hela laget underpresterar o det grövsta ! Speciellt backarna dom håller inte ens div 1 nivå … Fruktansvärt .. Tacklingar existerar inte i egen zon överhuvudtaget … Man spelar fast varandra i hörnen i egen zon .. Plottrigt o dåliga beslut på pass .. Seriöst så skulle 90% av backarna kunna bytas ut mot vilka div 1 backar som helst o det skulle se minst lika bra ut … Och sen i 5 mot 5 är löven inte ett hot .. Det blir omständigt ingen går mot mål .. Snurrar o drar sig mot hörnen o skapar noll o nästan inget … Powerplay e det enda som ger oss mål o det ser ju bra ut iallafall tvärt imot förra året !! Då funkade inte pp men allt annat va okey .. I år funkar inget annat än PP … Det ser satan så mörkt ut det här … Visst vi klarar oss kvar i ett negativt kval .. Men det e faan inte mer !! O ledningen med dessa två herrar till tränare som står o säger gång på gång att det ser bra ut vi kunde ha vunnit … Det stutsar inte våran väg mm mm … Skärpning för faan !!! Det stutsar fel kanske 3-4 matcher i rad som mest … När man spelat 20 omgångar + ..o det ser ut så här så måste Man ta me faan göra nått !! Den här säsongen rinner ut i ett stort jävla skämt !! Börja om bryt mönster ! Bänka sopor !! Skicka sopor !! Spela tre femmor bänka resten !! plocka ut dom hetaste för dagen på träning !! Sätt ihop 3 femmor .. Bänka backar som inte håller plocka in forwards på deras platser .. Det blir inte sämre än dom vägkoner vi har där nu … Spela fysiskt i egen zon .. Inge jävla åka omkring o peta me klubban som om hela laget vore 10 år o inte vill bli tacklade ! Dom har ju förfan spelat hockey i hela sitt vuxna liv .. O borde kunna ta o ge smällar utan o problem !! En hockey spelare tacklas o använder fysik det hör till spelet ! O kan man inte ta det då är hockey inget man ska hålla på med! Punkt !! O en ledarsida som ser detta match efter match i inte ändrar ??? Va faan e Erat problem … Ni vet väll oxså att hockey inte går o spela på detta sett !!! Gör om gör rätt o det snabbt som faan … Detta rinner ut till ett fiasko om inget görs !!

  Svar
 • 21 november, 2015 kl. 13:46
  Permalänk

  ”Kunde slutat hur som helst”.. åkerbloms ord kanns just som arets löven… finns liksom ingen sakerhet / stabilitet… 0-2 mot ett halvkrasst mora med usel hemmastatistik..tills de moter oss !!!! Man skall med detta lag kunna stanga en match efter 0-2 om man aspirerar pa placering topp 3-7 typ… i alla fall i majoriteten av matcherna. Ar luvradd infor kommande 5 matcherna… darfor att det kan ju SLUTA HUR SOM HELST… nej fan in med en general i backen fa fart pa edblom och ryt till trotter att skjuta pa mal nu annars blir det stryk hemma mot pantern med 2-3 och leksand i hawaihockey match med 3-6… usch…

  Svar
  • 21 november, 2015 kl. 14:36
   Permalänk

   Forovrigt jattekul att Sandström antligen kommit igang i ar som fan… problemet ar dock att han ar HELT ensam i topp 25 i scoring listan.. sinnessjukt…

   Svar
 • 21 november, 2015 kl. 15:07
  Permalänk

  Match efter match så underpresterar man .
  Vars är den 8e backen som surrats om?
  Nån förändring i backuppsättning är ett måste .
  Hur svaga som helst ..långsamma dåliga uppspel osv.
  Begriper inte hur proffisionell
  ledning samt spelare går ut o säger..”snart vänder det..snart lossnar det”.
  Finns ju inte indikationer på det eftersom man spelar så svagt..mora åt ju upp löven i går som många andra lag gör.
  Lag känns starkare o bättre fysik så inte fan tror jag de vänder.
  Klara av neg. kval sen skeppa halva laget och kom igen med ny tränaruppsättning.
  Helst nu med jonsson o co!!

  Svar
 • 21 november, 2015 kl. 15:09
  Permalänk

  Fy fan vilka dåliga tränare vi måste ha, är det någon som sett den röda tråden i vårat spel? Och att dom är nöjd hela jävla tiden känns ju måttligt oroande, det känns inte bra med dessa herrar. Fy fan vad jag saknar Mats Waltin. Man förstår varför Tommy Jonsson fick sparken i Brynäs men SM guldet begriper jag inte, måste vart tillfälligheter och en jävla tur.

  Svar
 • 21 november, 2015 kl. 18:34
  Permalänk

  Jättekul att så många skriver det betyder att Löven berör. Till och med”Roger”får göra sin röst hörd fast att han har mer kunskap om vävstolens historia än ishockey.

  Svar
 • 22 november, 2015 kl. 01:38
  Permalänk

  Åkerblom ass är nya Jensa.
  Allt är fridens liljor hur de än går.

  Tommy håller med.

  Inser ingen att laget inte har deras förtroende?!

  VAKNA!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: