Reflektioner efter Mora IK

Det går inte att skylla bort förlusten på varken domare eller otur eller något annat. Hockey går ut på att göra mål och det gjorde Mora och förvisso också vi, men alldeles för sent. Här kommer fler reflektioner.

Blev något överraskad när jag upptäckte att Löwe helt plötsligt tagit ledig och skickat dit sin son. Högst oväntat drag.

IMG_3626

Foto: Lövenbloggaren

Dök även in i shopen och la märke till att man fått in en riktigt fin barnhood och även en riktigt mysig fleecehood. Tyvärr verkar tryckfelsNisse varit framme på fleecen. Hur som, känns som ett givet köp.

IMG_3623

Matchen då? ja, vi fick åter se en domare uppmana Lövenspelare att ta på sig halsskydd. Denna gång var det Kalle Ekelund dom fick en assisterande domares ögon på sig. Märkligt att man ens vill spela utan?

Måste göra tummen upp för Moras #20 Andreas Stene som tidigt åkte ut och åkte raka spåret till utvisningsbåset och det är ganska ovanligt nuförtiden. Rätt ofta ska man försöka snacka sig ur en utvisning, fast vi alla vet att det aldrig hänt. Dock kan man påverka beslut längre fram i matchen, men ändå förlösande på något sätt. Vi ska även ge #28 Lucas Sandström samma eloge som vid sin andra utvisning på kort tid i den första perioden åkte lika rakt till fel bås, till Tommy Jonssons stora förtret. Om blickar hade kunnat döda, då hade vi fått värva en ny powerforward direkt. Tommy var nöjd om man uttrycker sig milt.

Alltid intressant att se hur rutin kan uttrycka sig. Ett sätt är ju att vid en egen icing hitta fel på sin klubba för att få åka och byta och på så sätt vinna några viktiga sekunder att vila på. Vem det var kan vi lämna därhän så den inte får problem.

Vi måste väl helt enkelt bara konstatera att det är oerhört svårt att göra mål om man inte träffar mål. 10 av de 37 skott som inte gick i block gick utanför och det är en stor siffra och många av dessa var bra chanser.

Sen kändes det redan innan matchen att det skulle bli svårt. Att inleda med fem backar är inte lätt. Många säger att vi vunnit när vi kört med få backar och visst, det har vi, men då har vi brandskattats under matchens gång och då knyter man näven på ett annat sätt typ ”vi kan kriga oss till seger”. När du inleder med för få spelare hinner du innan matchen tänka dig in i situationen och kanske även lägga upp en genomtänkt taktik för att fixa det. Mitt under match kör du bara och visst kändes et som att våra backar inte riktigt gick att känna igen. Maken till motpol i ex Lucas Ekeståhl-Jonssons klubba har vi nog aldrig sett och kommer med säkerhet aldrig se igen. Alla har rätt till en plattmatch. När sen Stefan Öhman försvann i den andra perioden blev det ganska rörigt i kedjorna vilket inte gjorde jakten på mål lättare.

Nä, nu bryter vi ihop en stund och börjar sen tagga igång mot mötet med Asplöven i Luleå på onsdag. Kan tyvärr inte åka upp då jag är i huvudstaden, men allt går att följa via datorn.

Vad tycker du om gårdagens match? är jag helt ute och cyklar eller håller du med? Skriv en kommentar…

8 thoughts on “Reflektioner efter Mora IK

 • 11 oktober, 2015 kl. 09:54
  Permalänk

  Riktig plattmatch av löven.
  Mora var inte så bra så vi ändå borde ha vunnit över dom.
  Nä..vi behöver mer stablitet bakåt och helst nån riktig målgörare för att uppenbart svårt att sätta dit trissan i mål
  är det just nu.

  Svar
 • 11 oktober, 2015 kl. 15:26
  Permalänk

  bra skrivet men på något sätt lyckas ni ändå få in i texten att vi bara hade 5 backar. Mora hade sina två toppbackar Deilert och Eklund borta. Dom tog in en oprövad 96a från J20. Mora har lägsta spelarbudgeten i HA och spelar med HA’s yngsta lag. Imponerande!!!

  Svar
 • 11 oktober, 2015 kl. 18:34
  Permalänk

  Mora har väl oxå ett antal SHL-lån, tror inte de betalar deras löner då va?
  Tycker Löven sett över hela matchen borde vunnit denna matchen oavsett vad jag tycker om spel, domare o målvaktsagerande. Men att skjuta utanför el mitt i magen på målvakterna brukar sällan ge vinst.
  Verkar nästan som vi har lättare att göra mål när vi spelar totalt uruselt…
  Märkligt värre
  Löven4ever (skåne)

  Svar
  • 11 oktober, 2015 kl. 19:21
   Permalänk

   SHL lån som är J20 spelare ja… 3 st 96or plus P Karlkvist som aldrig heller spelat ES. Tycker det är imponerande av lilla Mora att fullständigt åka sönder oss. Vi borde kanske ge våra juniorer en chans eller kanske göra som Mora eller andra AS lag att låna några billiga och duktiga juniorer.

   Svar
   • 11 oktober, 2015 kl. 21:04
    Permalänk

    Flera av våra juniorer har dock fått chansen under dessa skadeår o försäsonger o inte direkt lyckats.
    Finns ju oxå en anledning varför shl juniorer ingår i deras organisationer, och det är ju inte för att de är dåliga.

    Svar
 • 11 oktober, 2015 kl. 21:31
  Permalänk

  Jag måste säga att lite orolig är jag för kommande matcher. Det har varit ett väldigt tryck upp till motståndarmålet. Men effektiviteten har sen lyst med sin frånvaro. För många skott på målvakt och för många missar mot målbur. Det är trots allt fulltränade spelare som agerar.Och man har stora förväntningar på dom Det är inte bara en match som detta gäller. Det håller inte att spela bra några enstaka matcher utan det gäller att vara på tå hela serien. Men min förhoppning är att min oro är obefogad och att man analyserar och vänder på varenda sten. Så stå upp för den Gröna Tröjan och krossa framtida motstånd..

  Svar
 • 12 oktober, 2015 kl. 09:16
  Permalänk

  Fan, jag kräver en vettig förklaring! Inte ok att torska mot Mora i vår borg… Så fort vi möter ett lag med högre tempo än det egna blir det oerhörda svårigheter, Ais, Pantern, Mora. Borde inte Löven kunna höja tempot i motsvarande grad med den skicklighet vi ändå besitter på individnivå?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: