Reflektioner efter Mora IK

Killarna gjorde vad som krävdes, slog Mora efter framförallt en stark andraperiod och finns bara tankar på en sak, men först lite fler reflektioner.

Pigg inledning av bägge lagen, klart mycket piggare än vädret här. Vi såg matchen ackompanjerad av ett vansinnigt monsunregn. Mora lyckades hitta en bra medicin mot vårt uppspel in framför eget mål och vakade fram ett par bra målchanser.

Lite slött av Cooper att åka kälke och åka ut för hakning, en utvisning som Mora lyckades utnyttja till matchens första mål.

Noterade sen att kommentatorn smatematiska kunskaper sattes verkligen på prov när han pratade om Björklövens jakt på det svenska poängrekordet på 118 poäng. Han ville mena att man kan göra vad man vill det totala poängantalet och att man förr spelade färre matcher och hade två poängsystem. Jo, visst var det så och då var Färjestads bedrift verkligen bra då man inte ens på 52 matcher med två poängssystem kan man nå 118 poäng.

Men oj vilken delikatess som Olle Liss avslutade den första perioden med, som verkligen var värd ett bättre öde, där han innanför blålinjen fick en dropp från Fredrik Weigel och drog pucken mellan sina egna ben och ställde sånär hela Moraförsvaret. Fick dock inte till det i sista läget.

Mora var helt klart det piggare laget i den första perioden och Björklöven får nog steppa upp lite för att kunna komma ut med en bra känsla inför tisdagens första hockeyallsvenska final. Dock inte ofarligt, men fick inte riktigt till det i de avgörande lägena.

Vi fick se ett helt annat Björklöven i inledningen av den andra perioden och där Alexander Deilert bröt mönster efter knappt fyra minuters spel, kunde briljera med en offensiv räd i anfallszon och vi fick höra kvällens första woohoo! Här noterades Fredric Andersson för sin 100:e i Björklöventröjan. Grattis Freddan! Det var också Freddan som skymde framför mål på Deilerts myra till backhandskott.

Alexander Deilert gjorde Björklövens första mål för kvällen. Foto: Lucas Norlin

Härligt piggt PP fick vi se i den andra perioden där vi bl.a. Moraspelarna flyttade på sig när Olle Liss laddade Lissilen och där pucken också slut satt på något sätt. Fredric Andersson sist på pucken, men då hade Mora hunnit bli fulltaligt.

Bom bom och sen 3-1, bara 39 sekunder senare då David Lindqvist styrde in Hardy Häman Aktells skottpass. Läckert spelsinne av Hardy.

David Lindqvist serverades öppet mål av Hardy Häman Aktell. Foto: Lucas Norlin

Lissilen skulle sen leverera i PP då Olle Liss i vanligt ordning laddade för kung och fosterland och 4-1 var ett faktum.

Alexander Wiklund missade sen ett friläge i PK och fick nog lite väl mycket tid, fri ändå från egen blå linje.

Axel Ottosson frispelsdes sen men blåstes märkligt nog av för offside, något både Axel och jag hade åsikter om. Nu kan man ta det efter 4-0 i den andra perioden. Laget tog sig verkligen samman och steppa de verkligen upp, precis som önskvärt efter den första perioden.

Mora rivstartade sen i den tredje perioden med ett reduceringsmål bara 40 sekunder in i slutrundan. 2.08 senare var det så 4-3.  En period gör ingen sommar tänkte och jag pang satte Alex Hutchings 5-3 i PP.

Sen såg det rätt lugnt ut. Emil Lundberg hann med att missa ett friläge där han försökte sin patenterade finta höger, släppa in mellan benen som var så framgångsrik säsongen 14/15.

Därför kom 5-4 rätt oväntat, men vi kunde hålla ut och Axel Ottosson kunde till slut spika slutsifforna till 6-4 efter mål i tom kasse.

En helt ok avslutning där det känns som att Björklöven kan växla upp när det behövs och det är precis vad som nu krävs i den hockeyallsvenska finalen som drar igång på tisdag.

Nu summerar vi en magisk grundserie med ett grymt poängrekord. Vem hade kunnat ana det, ens i sina vildaste drömmar? Ni är fantastiska, ni våra gröngula hjältar. Nu växlar vi upp, eller hur?

Björklöven tackar sin fantastiska publik. Foto: Lucas Norlin

Tankar om Moramatchen och framtiden?

3 thoughts on “Reflektioner efter Mora IK

 • 7 mars, 2020 kl. 09:01
  Permalänk

  Tidigare på sesongen kände man bara att det här året kan man känna sig stolt och glad för det lyft vi gjort. Men nu går man in i ett helt annat mode som kommer att sluta i tårar oavsett vad som utgången blir. Med skillnaden i tårarna kommer komma från glädje eller sorg. Älskar Björklöven oavsett.

  Svar
  • 7 mars, 2020 kl. 09:54
   Permalänk

   Fint skrivet. Måste hålla med. Löven vann ett antal matcher med en bra period, spelar dom bra i 3 perioder varje match mot Modo så är mycket vunnet

   Svar
 • 7 mars, 2020 kl. 13:12
  Permalänk

  Som ni skriver, en helt magisk grundserien! Vem kunde ana inför säsongen att Timrås 107 poäng (visst fick dom ihop det?) bara skulle räcka till en tredje plats!!!
  Äckligt nervös inför finalen! Kämpa ner Modo!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: