Reflektioner efter Mora IK

Äntligen fick vi se en ”klassisk” bortainsats med en prickfri defensiv och sen kliniska avslut i de få lägen vi fick. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Hade någon innan matchen sagt att vi med fem bortfall inför match skulle nolla Mora borta så hade jag sagt att personen snackade i nattmössan, men så blev det. Efter 50 omgångar eller 25 bortamatcher om du så vill fick vi äntligen se en krigarinsats, precis som en bortamatch ska spelas. Stenhårt jobb från alla spelarna, hålla tätt framför eget mål och hålla motståndarna på utsidan.

Nu var jag lite kritisk efter en period då jag tyckte att vi tappade mittzon som vi som vanligt har gjort samt att backarna föll ned allt för långt i egen zon. Nu kunde inte Mora utnyttja det och från den andra perioden blev det så mycket bättre. Vi stod upp bättre och tätade till på ett helt annat sätt.

När vi väl sen fick chansen så tog vi verkligen den och den här gången var det vi som utnyttjade att Mora stötte för högt upp och Nicklas Johansson visade upp en härlig kyla när han lät Moras målvakt Jacob Johansson göra första rörelsen och när det blev att tjuva mot Stefan Öhman så satt pucken som en sniper sätter den. Kliniskt!

Vem satte sen 2-0? Jo, Nicke J igen. Han snackar inte, han levererar. Så här sa han inför matchen till VK.

nj vk

Med denna match så gick också Nicke förbi Hasse Edlund i Björklövens maratontabell till en 14:e plats med sin 315:e seriematch. Allt enligt vår eminente statistikguru Jonk! Ganska häftigt att göra en sån kanoninsats när man just passerar en kille i en maratontabell samt att ha uttalat just det han sa till VK. Coolt!

Johan Löf / AXELLÖF

#22 Nicklas Johansson gjorde två mål och var grym mot Mora i går. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Sen avslutade Jesper Thörnberg med att sätta 3-0 i tom kasse, men det målet gillade jag inte. Man tar inte ett sånt avslut med risk att dra på sig en icing om man missar. Nu satte han den vilket var för väl, men en miss och en tek i egen zon? Nä, orutin eller målkåt, välj epitet själv.

Sen avslutar jag med att slänga lite skit på domaren. Varför har SHL-domare en tendens att strunta i typ var annan utvisning i matcherna? fanns ett otal solklara utvisningar åt båda håll, men det är som att de släpper bara för att visa att de bestämmer. Hutchings skulle åkt ut för en tripping, han skulle själv haft en utvisning med sig när han hade öppet mål, det skulle varit en armbågstackling när Trotter skadades och det fanns fler. Nä, ska ni inte göra ert bästa så klarar vi oss gott med de allsvenska domarna.

Noterade att Moras övertag i puckinnehav var 37:21 min mot 22:39. Det är sjukt överlägset. De hade 22:18 min i vår zon. Vi var i deras zon endast 11:24, alltså nästan var sjätte minut. Det är sjukt överlägset. De vann skotten med 39-19. Det är sjukt överlägset. Vi vann tekningarna i den tredje perioden med 12-4 när vi skulle stänga matchen. Det är sjukt bra och bäst av allt? Vi vann med 3-0!

Mora då? ja, de gör ju i sig en bra match, men tar sig inte in på målet där många matcher avgörs. Nu slog vi som och i nästa omgång håller vi på dom då de möter Timrå IK på bortaplan. Då får gärna min favorit Pierre Engvall hålla hop. Gillar den killen stenhårt. Hans aviga ganska ovanliga skridskostil, han gänglighet och speed. Han var ju ännu coolare när han körde med helvisir. Då såg allt helgalet ut. Stor tumme upp!

Tyvärr är det ändå märkligt att det ska ta 50 omgångar och att tappa nästan halva laget för att man ska plocka fram en sån här insats. Med sånt här hjärta och krigarinställning hade vi inte varit där vi är idag. Det var det här vi som tippade er i toppen trodde ni skulle kunna leverera kanske inte varje omgång, men i alla fall två av tre matcher.

Idag ska vi dock mest vara glada. Vi tog en grymt viktig seger och säsongen lever. Tack grabbar!

Ge mig gärna era reflektioner efter matchen…

Megazone

2 thoughts on “Reflektioner efter Mora IK

 • 25 februari, 2016 kl. 12:40
  Permalänk

  Jag har käkat min lunch på kontoret idag, för ovanlighetens skull och satte mig då och grävde fram en gammal video på Youtube att titta på medans jag käkade.

  https://www.youtube.com/watch?v=ANcxhLeqYOk

  Jag hoppas att grabbarna i laget läser det som skrivs på löven4ever, och att dom tar en titt på denna film om dom har hunnit glömma bort den.

  Som banderollen runt 40 min in i filmen säger: Ni gör oss stolta!
  Gör oss stolta nu, gör allt. Allt ni bara kan, så vi kan få känna den ofattbara glädje som vi kände för något år sen.
  Titta också i slutet på filmen, hur vi spelar när vi verkligen vill uppåt. Vi visar hjärta, smäller in returer och tacklar till höger och vänster.

  Björklöven säger: #Skuldravidskuldra.
  Vi kommer stå där, genom allt. Men det är så förbannat mycket roligare att stå vid er sida när ni visar vad ni vill och kan.
  Och till er pessimister som säger att säsongen är slut – Den lever i allra högsta grad, och större mirakel har skett.

  Ni kan! – Vill ni?
  NU KÖR VI!

  Svar
 • 25 februari, 2016 kl. 16:05
  Permalänk

  Ja,det känns ju smått osannolikt men känslan är utan att säga för mycket att det kommer gå att knipa åttonde platsen. Tar vi 6p på de två sista matcherna så blir det troligen kvalspel.

  Med denna förlust så spelar ju även Mora lite med ryggen mot väggen,vilket är perfekt nu när dem åker till Timrå för att säkra sin kvalplats. Ett lag som ”vacklar” mot jumbon i serien mot ett lag som är segersuget.
  Denna seger var nog tungan på vågen till vår fördel.

  Forza Löven!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: