Reflektioner efter Mora

Tre härliga poäng man kunde packa ned i trunken och slänga in i bussen, skrika -Plattan i mattan Ubbe, ihop med ett klassiskt –Wohoo! Här kommer fler reflektioner.

Ja, svårt att inte vara överlycklig efter denna seger. Måste nog ha varit sett över 60 minuter vår bästa match denna säsong och framförallt, man kände igen laget från ifjol. Enkelt spel och lekfullhet blandat med en stor portion självförtroende. Om den sen beror på att man hittat tillbaka till spelet eller om det bara var pressen som givetvis finns där nu när JT Brown och Francis Perron landat i Umeå låter jag vara osagt. Underbart var det.

Matchen då?
ja, Det var ju ytterst nära att Mora tog ledningen efter 15 sekunder när Isak Mantler räddade ett skott med klubbskaftet, som gick i stolpen och farligt nära mållinjen.

Första målet (och alla för den delen) gjorde vi och som vi gjorde det. Teemu Eronen visade vilket fruktansvärt skott han har. Pang rakt upp i Olof Lindboms vänstra kryss. Otroligt läckert när pucken studsar ut direkt, nästan lika hårt som det flög in.Wow! Gillar kommentatorns kommentar -Finländaren krutar in 1-0! Inte ofta man hört ordet kruta sen 80-talet.

Gustav Possler, som fortsätter att vara riktigt pigg, var ju sen riktigt nära att åker göra ett läckert mål via köksvägen, men det skulle vara Alexander Wiklund som gjorde matchen nästa mål till 2-0 och det på hans adelsmärke i boxplay, framspelad av radarpartnern Sebastian Selin. Han valde precis samma maska som Eronen och för er som inte visste om det. Eronen och Wiklund var förbi och skottränande lite på min baksida innan matchen.

Vi passade på att missa ett par riktigt bra lägen innan nästa mål. Tyler Vesel missade ett friläge och Alexander Deilert försökte smyga upp pucken i krysset från nära håll och det skulle bli just Tyler Vesel som styrde in 3-0 målet efter skott från Teemu Eronen.

Sen skulle äntligen Sebastian Selin så sätta sitt efterlängtade första mål den här säsongen till 4-0 och vilken glädje vi fick se, dels från hans sida, från lagkamraterna, men kanske främst Justin Crandall. Samme Crandall som var den som särade på alla spelare efter slutsignalen mot Södertälje i Vännäs. Han har nog större betydelse och ledarroll än vi tro och uppfattar.

I`m king of the world!

Tyler Vesel hade sen i den tredje perioden ytterligare ett riktigt bra läge att göra mål när han i öppet läge slog pucken på tennis över målet. Mål skulle det dock bli även i den perioden och det blev Justin Crandall som stängde målkontot för denna kväll och det i PP. Hörde jag äntligen? Här hade först Olle Liss skottskadad en Moraback och smart spelat så lag man upp än mer för Liss vilket fick Mora att hjälpa sin skadade spelare att täcka varpå Liss la en smörmacka till Crandall som förpassade pucken enkelt i mål. Mycket smart spelat att ha alternativ till sitt förstaalternativ.

Nu ska vi inte dra för stora växlar av detta. En dag gör ingen vecka. Nu är det viktigt att vi kan följa upp den här segern och visa att det inte var en dagslända. Vi tar dock med oss en hel del från matchen.

Mål i Powerplay!
Mål i Boxplay!
Håller tätt i BP mot seriens bästa PP!
Selin spräcker nollan!
Mantler håller nollan!

Vi såg helt enkelt både påkopplade och närvarande ut! Sen såg det ut som om vi spelar enklare över hela banan. Stabilt rakt igenom. Nä, totalt sett en jäkligt väl genomför match.

Nu laddar vi om batterierna till morgondagens derby i A3 Arena mot MODO, kanske rent med när JT Brown och Francis Perron på isen?

Era reflektioner efter 5-0 mot Mora? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!


3 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 28 januari, 2021 kl. 17:01
  Permalänk

  Crandalls mål är väl en inövad PP-variant där Liss först skadeskjuter en motståndare för att skapa ännu mer fri yta? 😀

  Svar
 • 28 januari, 2021 kl. 17:24
  Permalänk

  Finns mycket att glädjas åt igår.Absolut.
  Men,sanningen å säga….Mora var inte så bra igår.Men det skiter jag i!!
  Kul att se uppoffrande försvarsspel från flera spelare.
  Många undrar ju varför Besse inte ens är ombytt…
  Igår tycker jag Löven visade svaret.
  Alla i laget,ALLA ska jobba hemåt,vare sig du är bra på det eller inte!!
  Besse måste titta på Hutch,Liss,Crandall,vars styrkor absolut inte är defensivt. Tre ggr igår var Hutch först att bryta kontring när Mora vände spelet.Crandall två.Besse….aldrig!
  Stannade vid rödlinjen och väntade på pucken. Så spelar inte den här upplagan av Löven. Alla jobbar hemåt.Visst,ibland får man hjärtstopp när Liss är siste man.Han är inte helt bekväm där,det syns.
  Men,det blir bättre och bättre.När hela laget kuggar i det spelet,ja,då är det fan inte kul att möta Löven….. Hoppas man får se några byten av dom nya,om papperna hinner bli klara.

  Gillar att det finns kontrollorgan för att bistå våra domare i serien när det blir kluriga situationer som uppstår.
  Har all förståelse för svårigheterna att hitta balans i bedömningar och regelverk.
  Är ochså medveten om den kritik dessa människor får utstå….
  Men….för helvete…

  Måste ändå kommentera DN totala haveri i fallet Blomstrand. ”Mänsklig faktor”
  Är dataprogrammet från 60-talet?
  Kommer det inte upp historik när man loggar in en spelare?
  Skojar dom?2021??
  HUR KAN DOM ANSE SIG SERIÖSA???????
  Hur kan hockeyallsvenskan accepttera detta?
  Dom visste inte ens vilken liga han spelade i !!!!
  Han är tydligen avstängd från SHL !!????!!
  Parodi????!!!???

  Svar
 • 28 januari, 2021 kl. 18:38
  Permalänk

  Lättnaden från Selin var ju bara underbar att se, liksom hela matchen i sig. Hoppas nu knutarna har släppt o de förstår de kan spela hockey o Selin kan ju faktiskt göra mål. PP behöver dock fortf stäppa upp med fler snabbare varianter. Återstår att se vad de nya bidrar med. Spännande…. Ser fram mot nästa match, känns som det var ett tag sedan jag gjorde det 😁

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: