Reflektioner efter Mora

Årets första match blev inte den insats man hade hoppats på Coronauppehåll till trots. laget ska ju ha varit riktigt pigga på de senaste träningarna, men det såg man inte mycket av. Länge sedan man såg ett så passivt och viljefattigt Björklöven, såväl på isen som i båset. Det ihop med utvisningar skulle fälla avgörandet. Här kommer fler reflektioner.

Senast lagen möttes satte Mora sex mål i powerplay och hade 75 % i spelformen. I går kväll gjorde man två mål och hade 50 %. Det är siffror man sällan kommer upp till och väldigt sällan två raka matcher mot samma motstånd OCH när Björklöven till och med visste vad Mora sökte. -Vi vet ju vad de vill göra, men det får ändå hitta exakt vad de vill. Så enkelt ska det inte få vara. Vi får prata ihop oss och hitta ett sätt att bli ännu bättre i boxplay, sa Daniel Rahimi till vk.se efter matchen. Om du har pratat om deras variant och ändå inte skär av den, likt alla lag gör med vårt och passningen till Alex Hutchings, så är något fel. Om du sen använder ord som ”ännu bättre” syftar ju till att du har ett bra boxplay och det har inte Björklöven anno 2021. Bara en sån sak att Kristoffer Söder inte användes i ett enda PK? Moras andra mål kom ju efter att Ludwig Larsson fått prickskjuta mot en oroväckande liten, stillastående och passiv box och grädden på moset en perfekt skymning.

Visst saknades tre tongivande spelade i Kevin Poulin, Tyler Vesel och Fredric Andersson, men gav också ett ypperligt tillfälle för andra spelare att kliva fram. Tyvärr gjorde inget det…igen och det har blivit symptomatiskt för Björklöven denna säsong. Det känns fortfarande som att alla bara åker omkring och förväntar sig att någon annan ska göra det. Samtidigt, har du ett lag som innehåller spelare som på pappret skulle vara ledande i vilken annan klubb som helst, dvs 20 st ledare, har du då någon ledare egentligen? Ingen går i bräschen, ingen tar stafettpinnen, men är efter avblåsningar, då kan vi minsann morska upp oss. Det ger tyvärr inga poäng.

Powerbreaket i den tredje perioden var på något sätt talande för Björklöven idag. Underläge med 1-2, en gratis timeout att dra upp riktlinjer för att nå kvittering, men inte ett enda ord yppades av ledningen, spelarna satt som stenstoder och den ende som visade någon vilja att driva på var Erik Ullman, den spelare som förmodligen förpassas till läktaren på måndag då nyförvärvet Teemu Eronen gör debut.

Erik Ullman ville något under matchens sista powerbreak. Foto: Lövenbloggaren

Sen ska vi inte trycka under soffan att Björklöven mycket väl kunnat vinna den här matchen, för chanserna fanns, men när vi missar fyra-fem frilägen (Grant Besse lätt förlåten efter ett monsterlångt byte) Alexander Deilert missar sitt favoritläge i slottet och Zach Palmquist hade satt sitt skott om han inte träffat av Axel Ottossons fot, men så är det för ett lag i motgång eller i brist på energi och geist. Visst kan Corona-skiten vara ett svar på varför det såg så håglöst ut på isen, men knappast i båset. Har du inget drag i båset får du inte det på isen heller.

Tränare Hans Wallson sa till vk.se efter matchen – Både Edström och Manberg är pigga och gör det bra idag. Synd att de inte fick sätta dit den också, och de svarade för ett riktigt pigg förstaperiod ihop med Kristoffer Söder, men man kan ju fråga sig om de nu var så pigga, varför matchades de då överlägset minst i laget? Hörde innan säsongen att Wallson inte var feg att bänka ”stjärnor” som inte levererar och var en riktigt bra matchcoach. Hittills har jag inte sett mycket av den, har kanske haft hörapparaten på fel frekvens.

Oerhört besviken, men efter ett par andetag vill jag ändå luta mig tillbaka till insatserna och lagets prestation i omgång 1-10.

Det vi presterade då finns inom gruppen. Det gäller bara att lyckas att plocka fram det. Hur det ska göras har jag inte svaret på, men det är utmaningen för Björklöven just nu. Då har man SHL-mässiga, nu är man inte ens slutspelsmässiga. Se tabellen efter den 30 oktober.

Några småsaker från matchen.

Alexander Deilerts utvisning. Vill vi döda hockeyn som kontaktsport så ta fler sådana här utvisningar. Tacklingen är påbörjad när Moraspelaren släpper pucken.

Adam Plants uppoffrande spel i det PK:t. Han har varit saknad.

Alexander Deilerts snabba handledsskott från blå som i min bok är medveten för att få en retur som Pontus Andreasson sedermera rakade in till Björklövens enda mål i matchen.

Vi hade ett fyra mot två läge där Olle Liss i rätt fritt läge sköt utanför och pucken gick i rundeln och ut ur zon. Kunde gott blivit en kontring emot. Väljer du skott i det läget MÅSTE du träffa mål.

Vill ge tränarteamet cred som slängde in Hutchings/Andreasson/Crandall i andra bytet efter deras mål då de var heta.

Tror vi skapade ett bra läge på 4:13 i PP och då gick Alex Hutchings klubba av.

Cred till er i logerna. Ni hördes.

Oskar Stål Lyrenäs gjorde mål. Vilken lågoddsare.

Matchen avslutades med ett par slagsmål och när man hörde att en spelare från vardera lag tydligen anmälts ryckte man knappt i nödbromsen, men när det visade sig vara helt andra sekvenser som inte renderade i utvisningar i matchen blir man lite lack. Om varken Mora fick dra nytta av tacklingen mot Pantzare och Björklöven för hugget mot Selin, låt då udda vara jämnt. Varför ska andra lag dra nytta av det?

Tacklingen på Isak Pantzare av Axel Ottosson.

Slashingen på Sebastian Selin av Lukas Wernblom.

Nåväl, era reflektioner efter 1-3 mot Mora?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: