Reflektioner efter Mora

Vi har pratat mycket om att Björklöven under säsongen hela tiden hittat nya vägar till segrar och igår fick vi se ett nytt sätt att hitta väg till förlust. Ändå var man i alla fall resultatmässigt nära poäng. Här kommer fler reflektioner.

Ja, nära poäng var väl en sanning med modifikation, men vi tog oss upp till 4-3 trots en helt miserabel insats där det kunnat stå 6-0 efter den första perioden, men det var ju ”bara” 3-0 till Mora som har otroligt heta och påklistrade, medans de våra knappt var där. Vi skämtade om att det vara svårt att utse de tre bästa efter matchen och kanske skulle ta med Buss-Urban, men så kom någon på att han kanske glömde släppa ut spelarna från bussen. Så kändes det nästan. Otroligt fel fokus och lojt över hela linjen.

Att gå igenom matchen från start till slut känns tämligen meningslöst. Vi svarade för säsongens överlägset sämsta insats och att vi kom så nära som 4-3 i slutet tillskriver vi mer Moras passivitet och rädsla att tappa poäng än att Björklöven spelade upp sig något nämnvärt.

Ska vi lyfta något från matchen är väl bra vilja på Sebastian Selin på första målet där han inte gav upp pucken och kom före målvaktens plockhandske. Att det sen ska ta så evinnerlig tid att videobedöma den är högst märkligt.

Pontus Andreasson hade en snygg kroppsfint i tredje. Fint handledsskott av Liss i PP till 4-2. Bra snabbt och oväntat skott av Alexander Hellström där Alexander Wiklund satte returen till 4-3. Sen tar det liksom slut.

Vore intressant att se analysen och den statistik varje spelare får i en pdf i sin telefon efter denna match. Kan inte varit munter läsning någonstans. Hur man sen ska gå igenom de viktiga områden där enskilda spelare hade problem på isen ex närkamper, passningsprocent m.m. och visar videoklipp på detta, så är väl frågan om man ens hinner klart till lördagens match mot KHK? ”Grattis, du var bäst i laget. Du hade 20 % i passningsprocent och vann 2 av 10 närkamper”?

Nä, skämt å sido, tror det bästa är att göra som Kenttä sa till oss efter matchen, släng matchen i soptunnan och ta nya tag på lördag. Ingen idé att överanalysera insatsen. Total kollaps helt enkelt. Sen är det intressant hur det ibland blir så här i idrott, att ett helt lag och här snackar vi verkligen ETT HELT lag, en match igenom i stort sett inte har ett enda rätt tillsammans? Sånt har man ju sett tidigare. Här snackar vi verkligen lagidrott och påverkan på varandra. Sen ska vi nog inte underskatta frånvaron av Brian Cooper, Alexander Deilert och Justin Crandall. Tror de tre betyder minst lika mycket för laget vid sidan av isen som på, som pådrivare och kravställare. Blir mycket intressant om laget kan skaka av sig den här insatsen och komma tillbaka till gammalt gott slag tills på lördag.

Era reflektioner efter Mora? Skriv en kommentar…

3 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 23 januari, 2020 kl. 18:02
  Permalänk

  En som saknades var också Kimby i båset som har blivit en frisk fläkt med sitt moderna tänk.
  Det märktes speciellt vid flera tillfällen som vid 0-3,innan bråket,han hade nog tagit en timeout där,dvs en modern coach gör det,kanske också ett målvaktsbyte som en taktisk förändring och för att skona Petterson,det var risk att det skulle rasa in mer baljor,nu blev det bara en till visserligen och ett byte av målvakt kan man se ur olika vinklar.
  Nu är detta inte NHL men där hade man gjort det garanterat ur en taktisk synvinkel,inte för att en målvakt är dålig eller har en dålig dag utan för att få stopp på flödet,få in ny energi.
  I slutet var det ”gamla” Fagerwall som coachade, ta ut målvakten med så lite tid brukar sällan generera något,man skulle ha gjort det tidigare även om vi kanske skulle ha fått ett mål bakåt,precis som igår.
  VI glömmer denna match!

  Svar
 • 23 januari, 2020 kl. 18:40
  Permalänk

  En djupdykning utan motstycke denna säsong. Att Löven gjort det förut vet vi trogna supporters. Det som oroar är att ”ingen” gjorde bra ifrån sig. Backspelet under all kritik och att Fagge inte tog ut Aktell ur laget på isen förvånar. Om det är avsaknaden av Cooper och Dellert ligger vi illa till inför det som komma skall. Tål vi inte att spelare försvinner pga skador eller annat når vi aldrig ända fram. Spelet kommer att förändras i slutspelet och det fysiska spelet kommer att dominera på en helt annan nivå än i dagsläget. Där är vår akilleshäl. Vi har spelare med den fysik som kommer att behövas men dom kan inte utnyttja den. Ta en spelare som Söder som exempel. Har fysiken men kan inte tackla. Träffar inte målet och förlorar därmed momentet. Tror vi kommer att mista chansen till SHL pga backspelet. Cooper, Palmqvist och Larsen kan inte själva styra skutan utan måste få hjälp. Nu har jag gnällt färdigt. Hoppas på en bra fortsättning på serien. Svar lär vi få på onsdag. Kanske vår tur nästa år. Inte i år.

  Svar
 • 23 januari, 2020 kl. 19:43
  Permalänk

  Visst var det en dipp som heter duga och visst tycker jag att man borde bytt keeper till 2:a perioden för att visa att man vill ha en förändring. Men samtidigt tror jag att vi varit rätt nöjda med en match typ denna ifjol. Dem som saknades spelar säkert en roll i sammanhanget men bussresa och förra mötet lagen emellan tror jag lade sig som en våt handduk över hjärnan. Det är bortplockad på lördag och då lyfter publiken laget till en normal nivå igen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: