Reflektioner efter Mora

Drömstart, följt av en mindre förnedring för att avsluta med respekt. Här kommer fler reflektioner.

Inleder med att det efter en sån här seger eller efter de flesta segrar denna säsong är trevligt att se denna uppsjö av artiklar i allehanda medier om Björklöven och dess framfart i hockeyallsvenskan. Väljer att plocka ut en och det är Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se. Han tar ingen dålig höjd och visar att han inte alls känner till varken Björklöven , deras fans eller deras historia när han skriver ”Lövens förvandling till den här säsongen är både remarkabel och imponerande och det är garanterat många Umeåbor som passar på att njuta extra mycket efter några år med betydligt tyngre resultat.” Nja, visst njuter vi, men på ett mycket återhållsamt sätt. Vi har genomlidit allt för mycket för att utmåla oss till enastående, utan vi fortsätter nog att med minst en hand ganska hårt i relingen. Även små vågor har fått den mest rutinerade fiskaren att trilla i båten, så vi skyndar långsamt.

Annars var ju 6-1 mot Mora igår en tämligen enkel resa. Visst hade Mora ett riktigt bra läge innan 30 sekunder var spelade, men dryga två minuter senare var matchen mer eller mindre över. Då hade först David Lindqvist satt säsongens första öppna kasse, fint framspelad av William Eriksson. Hela målet är ju för övrigt Lindqvists förtjänst som stressade Morabacken till ett misstag som vi effektivt utnyttjade. Sen kopieradenästan Fredric Andersson Lindqvists bedrift och kunde spela fram Sebastian Selin som verkligen hittat målet på sistone.

Mora tog i det läget timeout och då snackar vi 2.41 in i matchen. Kändes ju sjukt rekordtidigt, men efter en koll så visade det sig att den timeouten inte en s kvalade in på topp 10…i hockeyallsvenskan! Den snabbaste är från 2014 och mötet mellan Timrå-Södertälje där Timrå tog timeout redan efter 1.30.

Sen jobbade William Eriksson fram en utvisning med nio sekunder kvar av den första perioden och min spontana reaktion var att vi skulle få börja den andra perioden i PP, men det ville inte vår första PP-uppställning. Som kollegan The S skrev i eftersnacket, inte ens Magnus Uggla hade klagat. På fyra sekunder hinner man mycket, som att vinna en tekning, sätta två precisa pass och en puck i mål, ett mål som säkert fick Moras tuppkam att svaja å det grövsta.

Visst hade det kunnat bli lite match om Victor Amnérs skott i det PP:t som Mora fick i inledningen av den andra perioden, men ett skott i stolpen, följt av ett utlägg som fick en märklig sargstuds i Moras zon och vips fick defensivspecialisten Kristoffer Söder öppen gata att smaska in 0-4!

Där och så kändes det som att pojkar började leka med män. 0-5 kom som ett brev på posten (alltså på 90-talet) genom Pontus Andreasson och inte mycket senare även setbollen till 0-6 genom Tyler Vesel, vackert men enkelt framspelat av Alex Hutchings. Tyler kunde ju glida in framför mål enklare än jag vet inte vad. Morabackarna tittade ju puck som en snorindränkt treåring som springer efter en katt fast glassbilen står med öppna dörrar en meter därifrån.

Noterbart efter 0-5 var ju att stor del av Morapubliken gick hem! HUR stor skämskudde är det på den? Du stannar väl för fan kvar och hjälper ditt lag? Skamligt!

I en andra perioden krävdes det en förlupen Morahandske för att dom skulle skaffa en riktigt bra målchans.

I den tredje perioden bytte så Mora in 18-årige målvakten Oliver Norgren och han skötte sig riktigt bra. En ny stormålvakt på G? Han höll nollan och svarade för ett antal fina räddningar, påhejad av …Green Devils. Stort.

Mora spelade också upp sig och om det berodde på att Löven var nöjda låter jag vara osagt. Joe Cannata svarade för ett antal fina sidledsräddningar och när jag ser honom kommer jag osökt in på filmen Matrix. Känns som att ha har den förmågan att se allt i slowmotion. När passningen kommer är han redan där. Ser sjukt enkelt ut.

Nu skulle han ändå få släppa en puck förbi sig och det är inte utan att man tycker synt om honom. Det målet hade inte behövt komma till, men vem är jag att klaga? Vi gör sex mål och dödar matchen innan den ens börjat.

En notis från ikväll, men även tidigare. Gillar stenhårt att Pontus Andreasson skiftar klubban mellan sina händer beroende vart han befinner sig i forecheckingen. Snacka om att maximera ytan han skär av. Detaljer. Älskar sånt.

En annan grej med Andreasson. Vid ett tillfälle i den tredje perioden trollade han med pucken mellan Jonathan Granströms ben. Det var nästan barnförbjudet. Han har sån grym puckkontroll.

Avslutar med det faktum att Björklöven anno säsongen 2019/20 är respekt på alla de vis. Vi kan köra över er, men samtidigt linda ert fall. Vi tog det lugnt i tredje och kanske boostade en karriär för Oliver Norgren? När hade han senast en bortaklack som applåderade varje räddning? Vi lät er också vinna perioden så ni kunde ge en knäpp på näsan åt er publik som gick hem efter halva matchen. Sådana är vi, för ”DET ÄR VI SOM ÄR BJÖRKLÖVEN!”

Era reflektioner efter Mora? Skriv en kommentar..

* * *

Är du dock på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 26 oktober, 2019 kl. 10:41
  Permalänk

  Grym match och förnedrande för motståndarna. Gillar skarpt att man fortsätter jobba trotts ledning. Roligt att uppleva på plats dessutom. Nu laddar vi för vinst på söndag!

  Svar
 • 26 oktober, 2019 kl. 12:24
  Permalänk

  Ja fantastisk bortamatch och vilken härlig klack i Mora.
  I vilken Arena vi än spelar i så hör man våran klack, vi måste vara Sveriges bästa bortaklack! (självklart är vi världens bästa hemma också,men ni förstår vad jag menar).
  1-6 är absolut en fin seger.
  Man kunde nog gjort två siffrigt om man hade gått för det som FBK gjorde mot Oskarshamn (12-0) men det är osportsligt tycker jag..
  Nu laddar vi för söndag,men det är en lång serie,hoppas att vår bredd gör att alla har en formtopp lite olika och att våran spets får det i slutspelet (drömmer om att vi går dit)

  Svar
  • 26 oktober, 2019 kl. 18:48
   Permalänk

   Osportsligt att i elitidrott vinna med så mycket som möjligt, och därmed skaffa sig en bra målskillnad som i slutändan kan vara skillnaden mellan något positivt och negativt? Ok. 🙂 Fast jag törs lova dig att elitidrottare med vinnarskallar såklart oftast vill vinna så rejält som det bara går, och jag törs även lova att Löven inte taggade ner i sista pga att de inte ville vara ”osportsliga”.

   Svar
 • 26 oktober, 2019 kl. 17:54
  Permalänk

  Fantastiska reflektioner. Nu såg jag inte matchen men vi verkar ha imponerat enormt i 2 perioder. All heder till bortaklacken. Får kolla om den går i repris på cmore.

  Svar
 • 26 oktober, 2019 kl. 23:07
  Permalänk

  Är det någon invasion av övik planerad i år? Någon som vet?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: