Reflektioner efter Mora

I går avslutades SCA-cupen med mötet med Mora, ett möte där Björklöven drog det längsta strået och vann rättvist med 4-2. Vi fick se två förhållandevis pigga lag, ett frågetecken rätas ut och ett märkligt beteende. Här kommer fler reflektioner.

Eftersom vi var på plats och checkade ut från hotellet vid 12 så var vi väldigt tidigt på Gärdehov och då hinner man se sådana saker som man normalt inte ser. När sen Gärdehov är utformat som den är så ser man allt väldigt öppet. Noterade exempelvis att Sebastian Selin alltid är mycket för sig själv om och kring matcherna. Han värmer själv utomhus, verkar gå in i sig själv och laddar helt utan någon annan. Lämnar alltid omklädningsrummet sist av alla och återkommer efter en tid i båset sist av alla in i omklädningsrummet mellan perioderna.

En annan sak som hände var att vi fastnade med pressansvarig i insläppet och snackade lite Sundsvalls nya dräkter och vips var sonen väck. Hittade honom här.

Om de sen snackade uppspelsvarianter eller om han bara tänkte -Vad gör en här gubben på min ”Ge knoge trappa” låter jag vara osagt.

Hann även med att se lite matrialarhäng.

För er som inte vet så är killen till vänster och han i vit t-shirt matrialare i Mora, Killen med armarna i kors är Timrås Anders Huss och så har vi Lennart bakom honom och såklart Buss-Urban till höger.

Sånt här ser man nte i många hallar och även man kan säga ett och annat om säkerheten på Gärdehov så kommer man lagen väldigt nära.

Matchen då? Ja, i en första perioden fick vi ju se två lag som ville väl men att det på något sätt märktes att bägge spelat match mindre än ett dygn tidigare, i Moras fall bara 15 timmar tidigare. Bra vilja, men den där sista eggen saknades för att pucken skulle kunna skära sig igenom både försvar och målvakt. Vi fick också se en mållös förstaperiod, nåt som då kändes kunde bli ett slutresultat. Vad gör då vän av ordning? Visar lövensfansen på läktaren min tweet om mållöst i början av den andra perioden och även om jag fick skit för att Mora snabbt satte en puck efter det så tog matchen fart och främst då Björklöven.

Om vi börjar med Moras mål så lyckas man i PP spela sig förbi täck och ett enkelt handledsskott förbi en skymd Joe Cannata. Bra PP, även om jag tycker att Erik Rainersson kommer väl långt ut mot Nikki Petti, vilket gav Viktor Amnér bra med yta att kunna skjuta. Borde tagit en böj ut mellan Petti och Amnér så att Petti inte med lätthet kunnat passa tillbaka. Sen bör man hitta en lösning på killen på kassen. Inte första målet vi ser komma till så här att en kille smyger upp bakom backarna. Här måste det exempelvis bli August Tornbergs roll att ta honom när pucken är på andra kanten och att man snabbt byter när pucken byter sida.

Björklöven skulle dock kvittera bara 44 sekunder senare och nog var det en stor sten som släppte i många fans bröstkorg när förstakedjan i allmänhet men kanske Justin Crandall i synnerhet levererade och som han gjorde det. Lite småpassninsgspel med Cooper och Hutchings, sen mellan backarna och rundade Olof Lindbom i Mora-kassen till öppen kasse. Vackert.

Än vackrare var kanske 2-1 målet där han fick gott med yta i en kontring som släpande forward och kunde enkelt men riktigt vackert finta bort Lindbom en andra gång. Skön skaka på benet dragning.

Tidigt i den tredje perioden kunde Mora kvittera och jag undrade nog lika mycket som Joe Cannata. Hur gick den in?

Hål i pucken eller? Foto: Printscreen ur Mittmedias sändning

Vi behövde dock inte oroa oss speciellt länge innan förstalinan levererade igen, nu med David Lindqvist som målskytt efter en härlig macka av Alex Hutchings.

Sen kunde Brian Cooper avrunda med sitt 4-2 mål i tom kasse.

Nä, skönt att förstalinan verkar ha fått grejerna på plats och nu fokuserar på rätt saker dvs offensiven.

Vi fick till slut in ett mål i PP. Även det ännu lämnar mycket att önska så kan ett mål vara ack så viktigt.

Säger som Per Kenttä sa under matchen -Det är skönt med lite effektivitet. Kunde inte sagt det bättre själv.

Det var lite lövare på plats utöver vi. Kul.

Sen Mora tröjor? Nån liknade dom vid jultomtar i mydress, men sånt får man väl inte skriva? Säkert nån som designat som är grymt nöjd.

Vi åkte ned och fick se två segrar och att den oro som man kände efter MODO inte längre finns kvar. Tror det räcker så, eller hur?

Era reflektioner efter 4-2 mot Mora? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 1 september, 2019 kl. 17:50
  Permalänk

  Ser mycket bra, men tycker ändå att vi saknar den där förste centern:) Tänk om vi hade Ottosson:):):)

  Svar
  • 1 september, 2019 kl. 19:15
   Permalänk

   Jag frågade Kenttä om honom. ”Han är Färjestads spelare. Det är allt jag vet” blev det inte alls oväntade svaret. Skulle han vara aktuell på ev lån framöver är jag säker på att Björklöven är aktuell.

   Svar
 • 1 september, 2019 kl. 21:42
  Permalänk

  Tycker back sidan ser grymt bra ut, det är roligt att se M. Pettersson i målet tror canattas lugn har smittat av sig 🙂 bara att dom kan tvätta bort dessa löven synder från förra säsongen med alla dessa målsumperi, ser att selin och Wiklund är kvar i det, Thorberg och Häman är ett tryggt backpar tagit ett par kliv, vill se att dom prövar trollgubben Andréasson mellan crandall och Hugh i första, Linkan är som vanligt Mycket, Mycket pucktapp tyvärr, Cooper och Deilert kommer bli allsvenskans bästa backpar, så får vi igång Lyran o Freddan på det här så ser det Jä..igt bra ut

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: