Reflektioner efter Mora

Björklöven slog Mora efter stundtals mycket bra spel och gjorde precis vad som krävdes för att ta hem segern i SCA-cupen. Här kommer fler reflektioner.

Björklöven var mycket nära att ta hem titeln redan under sin match men 4-2 med 2.40 kvar av matchen räckte inte till tre poäng. Mora kom ikapp efter en stark forcering, men vi kunde avgöra via OT och sen gick ju det sista resultatet vår väg och Björklöven kunde krita dit sin fjärde seger i SCA-cupens 45-åriga historia.

Matchen då? Ja, många höjde nog på ögonbrynen när Mattias Pettersson åter presenterades som målvakt, då det egentligen man Oscar Masiellos tur enligt den turordning man satt upp. Man valde helt enkelt att skifta så att Pettersson fick möta sitt gamla lag Mora och att Masiello får göra detsamma mot Luleå den 11 september. Jacob Peterson vilades då han matchats ganska hårt på sistone med landslagsuppdrag.

På tal om målvakterna. Matchen hann knappt komma igång förrän vi fick se ett målvaktsbyte i Björklöven. Först undrade man om det var ett taktiskt drag från löven, men det visade sig snabbt röra sig om ett skridskoproblem för Pettersson som efter dryga fem minuter i båset kunde återvända till kassen.

Återigen var det vi som gjorde matchens första mål, ett backskott från Jacob Andersson som via en Moraback hittade sin väg i en liten båge förbi Morakeepern Christian Engstrand. Enkelt, snabbt och oväntat skott från Jacke.

Domare Holm har väl aldrig varit en favorit och inte blev det bättre när Mattias Granlund i en sekvens när han hamnade i en hög på isen med en Moraspelare först fick motta ett antal crosscheckingar liggandes på isen, ytterligare en smäll när han klev upp och mosades av ny Moraspelare i sin väg att byta. Att tre domare kan missa det? Granlund bröt lite senare matchen, men efter matchen ville han inte prata om det var iden situationen eller senare han skadade sig. Han hälsa se dock med ett stort ”Mattias Granlund leende” att allt är lugnt. Inget farligt har hänt. Jag kunde inte heller hitta något fel på honom när han bar ut sin trunk till bussen.

I slutet av perioden kunde vårt ganska utskällda PP ge frukt då August Tornberg kunde dunka in 2-0 från nära håll. Märkligt där att Kristoffer Söder inte får en assist där.

Mora som bara kom till spel med tre femmor då man har hela nio(!) man på skadelistan, kändes inledningsvis både trötta och tämligen ointresserade ut för uppgiften. 2-0 efter den första perioden kändes väldigt rättvist, stabilt och mycket glädjande för ett lövenhjärta.

Dock följer ju alltid en förstaperiod av en andra och tyvärr fick vi återigen se löven komma ut som ett helt annat lag, ett lag som vi trodde hade lärt sig läxan från både Skellefteå och Timråmatchen, men icke.

De som inte kommer ihåg historien, är dömda att återupprepa den (George Santayana)

Mora kunde efter 2.32 reducera i powerplay, ett riktigt snyggt mål på en klassisk variant, där man hittade John Person i slottet. Minns ni citatet? Ganska exakt sex minuter senare kunde Mora kvitter på EXAKT samma sätt. Det får bara inte hända.

Nu kunde vi successivt spela upp oss och vår ”nye” skyttekung (?) Kristoffer Söder kunde sent i perioden (18.56) sätta sitt andra mål för turneringen, där vi fyllde på med mycket folk i en kontring där Söder till slut blev sopren i mitten och kunde förpassa pucken i mål.

I en tredje perioden hade Mora ett antal riktigt bra lägen att kvittera, bl.a ett ribbskott i öppet läge och kort därefter kunde Söder sätta sitt andra för matchen och tredje totalt i turneringen till 4-2. Där kändes det som om Söder permanent skickade Björklöven norrut i tabellen. Kanske kände lövenspelarna också det för ett till synes tröttkört Mora kunde ända ta över matchbilden och både reducera och kvittera under matchens sista tre minuter. Inte så lite surt i det läget, men killen med kanske den största viljan kunde med 43 sekunder kvar på sitt karakteristiska sätt från vänsterkanten hamra in ett stenhårt handledsskott till seger 5-4. Här hade vi på läktaren redan börjat spekulera i potentiella straffskyttar.

Sen har jag fortfarande svår för hur Björklöven tänker när man har powerplay. Lite matchande fick vi se och då i form av backparen, men när vi i förlängningen fick chansen i spel 4 mot 3 så körde vi med först två leftbackar och sen två rightbackar?? Det är för mig helt obegripligt då du tappat ett givet hot från ena sidan. Trots det 20 % i PP under turneringen och det är ju ändå helt ok. Tänk då när vi hunnit träna lite?

I och med två poäng och topplats i tabellen var vi ju tvungna att stanna kvar och se avslutningsmatchen för att höra Björklöven utropas som segrare. Med 3-1 ledning för Timrå efter två perioder och en väldigt trött son så valde vi att åka hem. En bra jinx visade det sig.

Ser man till turneringen i stort så kan man inte annat än vara nöjd med Björklövens insats. Man vinner inte en turnering av det här slaget och med det motståndet av en slump. Vi har något bra på G.

Ser vi sen till turneringen som helhet så är det en fröjd för en hockeynörd att betvittna. Bra arrangemang och väldigt vänligt folk rakt igenom, såväl fans (främst Morafansen), men också andra lagens fans. Med en son i Löventröja, hockeyhandskar, klubba och lövenpuck ständigt till hands och som ständigt skulle göra knoge med alla spelare i löven efter varje period och vid varje uppvärmning, så skapade det intresse. Han bäste polare blev Moras GM Anders Forsberg som stannade och snackade med honom vid 3-4 tillfällen. En konversation som även jag deltog i satte sig främst på minnet, faktiskt just innan nedsläpp mot just Mora.

A: -Du har ju snyggaste matchtröjan!
LB: -Säg ett litet lycka till till Anders. 🙂
A: -Ja, jag håller ju lite på Löven. 🙂
LB: -Då får vi väl hålla lite på Mora i SHL då. 🙂

Inte alla som har en egen knoggeneral. Här efter segern mot Mora.

Avslutar med den fråga som jag slängde ut efter matchen mot Timrå, om vilka två i Löven som fick skriva autografer. Det var Emil Lundberg och …Jesper Jäger!

Era reflektioner efter Moramatchen och SCA-cupen som helhet? Skriv en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Mora

  • 2 september, 2018 kl. 13:53
    Permalänk

    Bortser man från dipparna mot Timrå och Mora så ser det bra ut. Tappar det där ”jädrar anamma” då och då men det kommer förhoppningsvis försvinna.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: