Reflektioner efter Mora

Säsongens bästa första tio minuter och en Adam Werner i zonen grundlade denna sköna trepoängare. Här kommer fler reflektioner.

Alltid roligt att se dessa underbara knattar som presteras inför varje hemmamatch. En tia för deras tankar i det här ögonblicket.

20161022_182608

Sen är det härligt att se när främst Stefan Andersson och Marcus ”Messy” Jonsson taggar dom, klappar dom på benskydden och får dem att känna sig lika viktig som övriga spelare.

Frågan är väl om dessa knattar han byta om för att se vår inledning, för herre min ge vilken inledning vi fick se. Helt klart de bästa tio minuterna i år!! Jag undrade snabbt vad tusan det var i sportdrycken denna kväll tills jag såg materialbordet. Case closed! 🙂

20161022_191927

1-o genom Stefan Andersson efter ett direktskott vilket vi ibte är bortskämda med i år, men de börjar komma fler och fler, vilket vittnar om bättre pasningsspel. Fin assist av Tobias Hage och föredömligt skymt av Messy Jonsson redan efter 1.10.

Satt då där och tänkte på att vi innan fem minuter var gångna hade vi gjort mål, missat öppet mål och haft ett par ytterligare bra lägen och mitt i allt det där lyckas Linus Boström valla in 2-0.Grattis till första kassen i återkomsten Local Hero!

Sen satte vi 3-0 också i den här smått magiska förstaperiod med lövenmått mätt. Jo, vi är svältfödda nuförtiden. Sist på pucken var Joakim Högberg, läckert framspelad av Nicklas Johansson (där fick jag för icke kreativ), men visst var hans pucknedtagning i mittzon i kreativaste laget? Märkligt att inte Mora spelarena protesterade mot vad jag i alla fall gränsade mot regel 126 felaktig handstoppning, men det här var väl en så där kväll då det mesta gick vår väg.

Fick en kommentar i första periodpausen om jag också upplevde de nya lövenhalsdukarna som tvi-vale svart-gula på läktaren? vete tusan om jag inte är benägen att hålla ned till viss mån. Gillar den nya mörka grönfärgen stenhårt på tröjorna, men är det inte än mörkare på halsdukarna? Döm själva även om bilden håller sämre klass än både Green Devils och Löven denna kväll.

20161022_184018

Green Devils gjorde nog sin bästa hemmamatch under hockeyallsvenskan 16/17. Vi fick höra ”Pavel,Pavel,Pavel” efter hans insats i spel 3 mot 5 och efter en av alla hans skrämyttsligar. De var väl minst fem stycken denna kväll, va? Sen fick vi ju höra ”Hata Skellefteå” och även försök att få samsång med sittplats. Bra jobbat alla ni på H!

Det var hyfsat mycket tugg mellan nämnde Pavel och Moras giftige nr 10 Pierre Engvall. Han gillar jag för övrigt skarpt. Bra teknik och en riktigt bra skridskoåkare. På tal om tugg så hade Marcus ”Messy” Jonsson ungefär lika många duster med nr 14 Kevin Gagné.

Gillar att Stefan Andersson återfått pointrollen i sin PP-uppställning. Tycker att han växt sedan han fick den.

Skönt med domare som vågar visa pondus som David Bergman gjorde efter att Moras Erik Flood fått en puck i nacken och däckats, men ville spela direkt han klivit upp, men Bergman visade honom av isen för undersökning. Bra gjort.

Man körde den klassiska LOK-låten ”LOK står när dom andra faller” och jag väntade på att GD skulle fylla i ”Pavel står när dom andra faller”, vilket var tanken, men tyckte mig höra, som sig bör, ”Boman står när dom andra faller”! Hörde jag rätt? Känsligt att försöka skänka bort den låten till en ny spelare, men det passar ju faktiskt ganska bra även på Pavel…

På tal om att uppfatta saker rätt eller fel, där jag sitter var en bra plats ifjol, men sen dom förlängde plexiglasen så är jag inte lika imponerad längre.

20161022_203508

Sen kan man ju inte reflektera kring den här matchen utan att gå in på Werner. Minns ni när jag benämnde Adam som demonen efter 1-0 borta mot BIK Karlskoga? Då var et pga av hans röda ögon i DENNA INTERVJU. Nu förstod vi vad som var på G. Demonen i honom var på väg ut och idag klev han ut ur skinnet på sig själv och in under Moraspelarnas skinn. Var inte stolpen i vägen så svarade han för den ena omöjliga räddningen efter den andra. Vilket självförtroende och pondus han utstrålar. Han är verkligen i den berömda zonen och nu har han verkligen visat att han tagit förstaspaden. Till slut krävdes det två man mer och ett öppet mål innan han fick se sig passerad.

Nä, skön seger, där jag faktiskt inte var orolig som man varit förr vid ledningar. Vi stängde för en gångs skull matchen bra och sen då Werner på det. Hans lugn sprider sig i laget som gör att backarna kan agera lugnare och mer enligt plan vilket i sin tur för med sig exakt samma sak till forwards.

Avslutar med jippot i den första pausen, jumberballs. Kul och snabbt jippo. Kul att se och säkert ännu roligare att utföra.

Vad tycker ni själv och framförallt, vad är era reflektioner efter matchen?

8 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 23 oktober, 2016 kl. 10:11
  Permalänk

  Jag upplevde inte det som att det var Green devils förtjänst till den goda och härliga stämningen. Har inte varit någon klackledare de senaste 3 hemma matcherna. Igår var det enskilda fans/medlemar som drog igång publiken. Härligt med lite sång och hejarramsor som igår. Men jag saknar någon som drar igång publiken (klackledare) från Sveriges bästa supporterklubb

  Svar
  • 23 oktober, 2016 kl. 20:31
   Permalänk

   Så är det säkert. Svårt att veta vem som sätter igång när en ramsa väl ljuder. Vad beror detta på? generationsväxling eller har ”våra ledare” tappat lusten?

   Svar
   • 23 oktober, 2016 kl. 23:14
    Permalänk

    Ja man funderar ju? Saknar iaf lite trumma och någon som håller i 🙂 Hoppas att det är tillfälligt. Ingen info på hemsidan vilket jag oxå saknar. Kanske är som du tror med generationsväxling. Man vill ju att medlemsavgiften kommer till nytta.

    Svar
   • 23 oktober, 2016 kl. 23:16
    Permalänk

    Ja för ”tappat lusten” kan man väl inte göra. 😉

    Svar
   • 24 oktober, 2016 kl. 08:31
    Permalänk

    Deven är säkert tillbaka till nästa match

    Svar
 • 23 oktober, 2016 kl. 16:59
  Permalänk

  Inte konstigt fler reagerade: Gillar inte alls den sk grönfärgen på halsdukarna. Först såg jag en på övre sittplats och tänkte ”ge upp SAIK:are”, men när jag såg en i klacken insåg jag att den nog var grön-ish. Inte vackert. Alls.
  Tröjorna funkar rent utseendemässigt men inte är det rätt grönfärg inte. Föredrar klassisk Lövengrönt alla dagar i veckan istället för ngn design-nyck som måhända är en anpassning efter vad hjälmföretaget ville sälja?
  Hette det inte ”De RÄTTA färgerna”?
  Men det kanske tar ett tag att hitta rätt: Det var ju overkligt orange gulfärg på halsdukar och replikatröjorna häromåret också!

  Men kul match igår 🙂

  Svar
 • 23 oktober, 2016 kl. 21:00
  Permalänk

  Det viktigaste med färgerna från föreningshåll är att väljafärger och köra med dom. Att som nu ha lika många grönfärger som det finns souvenirartiklar känns väldigt oproffsigt. Tycker förövrigt att dom nya färgerna är dom snyggaste färgerna Löven har haft.

  Svar
 • 24 oktober, 2016 kl. 09:57
  Permalänk

  Håller med föregående talare. Välj en nyans och håll fast vid den. Har tappat min halsduk från 80-talet men ny blir det inte förrän jag vet att det är ”dem rätta fägerna” 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: